28 Σεπτεμβρίου, 2012

ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΕΛΕΣΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟ "ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ".


Ο Μακαριώτατος μετά το πέρας του Αγιασμού και αφού ευχήθηκε καλή Δικαστική Χρονιά και δύναμη για το έργο που επιτελούν στη συνέχεια συνέστησε στους δικαστικούς να επιδείξουν υπομονή, καρτερία, περισσότερη εργασία και συναντίληψη "για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες", όπως τόνισε, ενώ τους χάρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου του "Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου".

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο κι εξέφρασε εκ μέρους όλου του δικαστικού σώματος τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία. Τόνισε δε οτι "το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου είναι αληθινά μοναδικό, άξιο προς μίμηση".

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΗΣΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια... Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ήταν να περάσουν στη Βουλή για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Και προφανώς αυτό, για τους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, είναι έγκλημα! Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

Παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες.

Αντιπροσωπεία τους, εκτός από τη Βουλή, έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδόσουν κι εκεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι πριν την ψήφιση των μέτρων θα τους δεχτεί ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Λίγο πριν από τις 14:00 οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν από τη Βουλή.

Μια ακόμη κραυγή από ανθρώπους με αναπηρίες. «Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους. Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία.

«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν.

Προσθέτουν πως η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους πλήττεται «από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης τους.

Τα ΑμεΑ, οι Χρονίως Πάσχοντες και οι Οικογένειες τους θεωρούν κρίσιμη τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, ιδιαίτερα των άπορων πολιτών με αναπηρίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Στην Αθήνα βρέθηκε για μία ημέρα ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφτασε στη χώρα μας την Τετάρτη και κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ διασκέδασε σε εστιατόριο της Γλυφάδας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει στους θαμώνες ότι αγαπάει την Ελλάδα και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω της οικονομικής κρίσης, μπορούν να ξεπεραστούν με μεγάλη προσπάθεια.
   
Αντιμέτωποι με νέα σκληρά μέτρα βρίσκονται πλέον οι πολίτες, αφού η συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων προβλέπει περικοπές δαπανών ύψους 10,5 δισ. ευρώ και νέους φόρους 3 δισ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό πακέτο μέτρων ξεπερνά κατά πολύ τα 11,9 δισ. ευρώ, φτάνοντας τα 13,5 δισ. ευρώ.   

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Αετιδέων 33 στον Χολαργό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος της επίθεσης φαίνεται πως ήταν μία ανακρίτρια που διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.
   
Ένα κίνημα πολιτών στο Διαδίκτυο, 40 ιστορίες διαφθοράς, 24.550 ευρώ σε «φακελάκια». Με τη διαφθορά στις υπηρεσίες να κυριαρχεί, το κίνημα «Έδωσα Φακελάκι», μία μη κερδοσκοπική ψηφιακή πλατφόρμα, δημιουργήθηκε για να τιθασεύσει το φαινόμενο, φιλοξενώντας ανώνυμες καταγγελίες πολιτών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org νούμερο ένα στη διαφθορά υπηρεσία είναι τα νοσοκομεία σε ποσοστό 47,5% και στη δεύτερη θέση με 40% βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στα διπλώματα οδήγησης.
  
 Από καθαρή τύχη σώθηκε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, το οποίο ενώ βρισκόταν στο προαύλιο νηπιαγωγείου στις Αχαρνές τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, χειρουργήθηκε και από μέρα σε μέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Όπως εκτιμάται από την Αστυνομία, η σφαίρα χτύπησε τυχαία το παιδί είτε από κάποιον άσκοπο πυροβολισμό είτε από κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ενόπλων, που ενδεχομένως είχαν χρησιμοποιήσει και σιγαστήρα, καθώς κανείς δεν άκουσε τον πυροβολισμό.

Κόσμος

 Άμεση ήταν η απάντηση του Ιράν στην «κόκκινη γραμμή» του Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, τονίζοντας δηλώνοντας ότι είναι αρκετά ισχυρό για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει με πλήρη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση.
   
Η δυσφορία κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ραχόι είχε οδηγήσει στην πιο επεισοδιακή διαδήλωση του τελευταίου χρόνου στη Μαδρίτη την Τρίτη, αλλά ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις συγκρούσεις με την αστυνομία έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα μία: Πρόκειται για στιγμιότυπο στο οποίο ιδιοκτήτης μικρού εστιατορίου γεμίζει το μαγαζί του με διαδηλωτές, κυρίως νέους, απαγορεύοντας στα ΜΑΤ να μπουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εστιάτορας κατέκτησε το ισπανόφωνο Διαδίκτυο.

«Λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες της Ιταλίας βάζουν σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των δαπανών που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση. Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο της Ρώμης στην πορεία που θα πραγματοποιήσουν κοντά στο Κολοσσαίο.
   
Πυρ άνοιξε ένοπλος σε εγκταστάσεις γραφιστικής εταιρείας στη Μινεάπολις σκοτώνοντας τέσσερις πριν βάλει, σύμφωνα με την αστυνομία, τέλος στη ζωή του. Η σχέση που πιθανώς να είχε ο δράστης με την εταιρεία δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Από την επίθεση τραματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία είναι σε σοβαρή κατάσταση.
  
 Τη δημοσιονομική αξιοπιστία του γαλλικού κράτους και τις δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος στοχεύει να διαφυλάξει ο προϋπολογισμός που παρουσιάζει την Παρασκευή η κυβέρνηση Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο σκληρότερος των τελευταίων τριάντα χρόνων. Το Παρίσι σκοπεύει να εξοικονομήσει 30 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, με φορολογικές αυξήσεις για τα υψηλά εισοδήματα και περικοπές κρατικών δαπανών, αλλά πιθανή διάψευση των «φιλόδοξων» εκτιμήσεων για ανάπτυξη ή θα ρίξει έξω τον στόχο για έλλειμμα 3% του ΑΕΠ ή θα εξαναγκάσει τη κυβέρνηση σε επιπλέον μέτρα.

Οικονομία

 Στην παραοικονομία κατευθύνεται 1 στα 4 ευρώ που παράγει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Αυστριακό καθηγητή Φρίντριχ Σνάιτερ, ειδικό σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας το 2012 αναμένεται μείωση της παραοικονομίας στην Ελλάδα στο 24% του ΑΕΠ, έναντι 25,8% πέρυσι και 25,4% το 2010, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεσης. Η χώρα μας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα διαφθοράς με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και την Ταϊλάνδη και σε χειρότερη κατάταξη από το Βανουάτου και τη Γκάμπια.
   
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μέτρα σκληρότερα και από τα αναμενόμενα και τώρα είναι σειρά της τρόικας να μιλήσει επ' αυτών. Τη Δευτέρα, που οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα, αναμένεται να αρχίσει νέος γύρος διαπραγμάτευσης με το οικονομικό επιτελείο, καθώς το πιθανότερο είναι ότι η τρόικα θα διατυπώσει επιφυλάξεις για την αύξηση των φόρων εις βάρος της περικοπής δαπανών.
   
Στην κατάρτιση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2013 προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με στόχο να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Το προσχέδιο συντάσσεται βάσει του μακροοικονομικού σεναρίου που έχει ήδη παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα και το οποίο προβλέπει ύφεση 3,5% του ΑΕΠ το 2013.

Αθλητισμός

Με «χρυσό» σκόρερ τον Εμανουέλε Καλαϊό στο 61ο λεπτό της συνάντησης, η Σιένα επικράτησε 1-0 της Μπολόνια, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 5η αγωνιστική του Campionato και έτσι οι γηπεδούχοι έχουν πλέον θετικό πρόσημο βαθμών. Και αυτό γιατί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς. λόγω περσινής τιμωρίας, και έτσι, έχοντας κατακτήσει ήδη φέτος 8 βαθμούς, πλέον βρίσκονται στο +2.
  
Μπορεί η Σούπερ Λιγκ να κράτησε χαμηλούς τόνους ως προς το ύφος της ανακοίνωσης - απάντησης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την προσφυγή που κατέθεσαν οι «πράσινοι» κατά της αναδιάρθρωσης, όμως, οι ιθύνοντες της διοργανώτρια αρχής είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι. Επισημαίνουν δεν ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα κατά οποιασδήποτε απόφασης, αναλαμβάνοντας όμως την ευθύνη των πράξεων του.
   
Μοντελάκια μπροστά στα μάτια πολλών φίλων της ομάδας, αλλά και δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο κατάστημα της Brooks Brothers στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν για λίγες ώρες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που φόρεσαν... τα καλά τους στην εκδήλωση της χορηγού εταιρίας ρούχων. Μεταξύ της αντιπροσωπείας των αθλητών ήταν οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Πάμπλο Κοντρέρας, Ρόι Κάρολ και Κώστας Μανωλάς με τους δύο τελευταίους να έχουν και πολλά τετ-α-τετ δίνοντας τροφή για σχόλια μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταξύ τους επεισόδιο. Από τις ατάκες που έκλεψαν την παράσταση το «Κάνιο, είσαι μοντέλο και προφέσορας» που είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης στον Ιμπαγάσα με τον Αργεντινό να χαμογελά πλατιά, αλλά να μην απαντά.



"ΌΧΙ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ

Οι υπουργοί Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομοφωνούν ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Ένωσης στη Συρία, δήλωσε ο Κύπριος Δημήτρης Ηλιάδης, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης υπουργικής συνόδου στην Λευκωσία. Στην σύνοδο, είπε, τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη για μια πολιτική λύση το συντομότερο δυνατόν, για να σταματήσει η απώλεια ανθρώπινων ζωών. «Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους λαούς της περιοχής για να οικοδομήσουν τους δικούς τους δημοκρατικούς θεσμούς, τις δικές τους δημοκρατικές κοινωνίες και δημοκρατικά κράτη, με σεβασμό στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα», είπε ο κ. Ηλιάδης, τονίζοντας πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικρατήσει η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε τη συνάντηση θετικό βήμα προς την κατεύθυνση των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, η οποία, όπως τόνισε, αποσκοπεί στην εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ υπογράμμισαν τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στις αποστολές και επιχειρήσεις της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πολιτική κατάσταση και την ασφάλεια στο Μάλι.
  
Στην άτυπη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της συγκέντρωσης και διαμοιρασμού με στόχο την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων. Οι υπουργοί τοποθετήθηκαν θετικά, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πρέσβης Mατσίε Ποπόφσκι. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κύρια πρόκληση είναι η συσχέτιση του pooling and sharing (συγκέντρωσης και διαμοιρασμού) με τις διαδικασίες εθνικού αμυντικού προγραμματισμού.

Τι δήλωσε ο Έλληνας ΥΕΘΑ

«Το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε εδώ στην Κύπρο, είχε πολλά θέματα, που άμεσα ή έμμεσα ενδιαφέρουν την Ελλάδα. Είχαμε την ευκαιρία, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις εξελίξεις στις Αραβικές χώρες και τη λεκάνη της Μεσογείου, να διατυπώσουμε τις ανησυχίες μας για νέα κύματα λαθρομετανάστευσης, που θα έρθουν από τις Αραβικές χώρες και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη, σε συνδυασμό και με τις εξελίξεις στη Συρία. Ζητήσαμε να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο και σε οικονομικά αλλά και σε στρατιωτικά μέσα η «FRONTEX», για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
 
Επίσης, είχαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, για παράδειγμα στις στρατιωτικές και άλλου είδους επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής. Θέσαμε το πολύ μεγάλο θέμα της ασφάλειας της Παγκόσμιας Εμπορικής Ναυτιλίας, στην οποία, όπως ξέρουμε, υπάρχουν σημαντικά ελληνικά συμφέροντα. Εκεί ζητήσαμε να συνεχιστούν οι αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξουν σύντομα περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα.
 
Στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας, που έγινε εδώ στην Κύπρο, είχα την ευκαιρία να έχω σύντομες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις σε διμερές επίπεδο με συναδέλφους μου από την Ευρώπη, όπως τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας, τον Γερμανό, τον Βέλγο, τον Ιταλό, τον Ιρλανδό, τον Βούλγαρο και υποσχεθήκαμε ότι θα ανανεώσουμε τις συναντήσεις μας αυτές, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει σε λίγες ημέρες αλλά και για την επόμενη πολιτική Σύνοδο, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 19 Νοεμβρίου.
 
Τέλος, θέλω να επισημάνω, ότι ζητήσαμε -και η Ελλάδα και η Γαλλία- να καταγραφούν στα πρακτικά του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας και εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη εκπροσώπηση από τη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ».

ΚΟΚΤΕΪΛ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ HAMAS, HIZBOLLAH & ΙΡΑΝ!

Στρατιωτική συμμαχία, την πρώτη του είδους που έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα, κατά του Ισραήλ, υπέγραψαν "πριν λίγες ημέρες" στην Βυρητό του Λιβάνου και στην Τεχεράνη, η Hamas, η Hizbollah και το Ιράν, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών που διέρρευσαν σε blog ελεγχόμενα από την Mossad. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ταυτόχρονη επίθεση της Hamas από την Λωρίδα της Γάζας και της Hizbollah από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ,  σε περίπτωση που το εβραϊκό κράτος επιτεθεί στο Ιράν ή σε περίπτωση που η Συρία το Ιράν και η Hizbollah εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις με το Ισραήλ ακόμα και αν είναι μικρής έντασης και περιορισμένης κλίμακας.

Για πρώτη φορά η Hizbollah συμφώνησε σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ, να θέσει τις δυνάμεις της υπό τον έλεγχο της Τεχεράνης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αντι'ισραηλινή συμμαχία, που στρατιωτικά μπορεί να μην είναι σε θέση να πλήξει αποφασιστικά το Ισραήλ, αλλά μπορεί να απασχολήσει σημαντικές δυνάμεις του και να δημιουργήσει μείζονα πολιτικά προβλήματα στο Τελ Αβίβ που βέβαια θα αντιδράσει με τον γνωστό απόλυτο τρόπο των βομβαρδισμών επί δικαίων και αδίκων. Με την συμμετοχή της Hamas στον σιιτικό συνασπισμό το Ισραήλ θα έχει να αντιμετωπίσει στα νότια σύνορα του μία δύναμη 22.000 ανδρών.

Επιπλέον δεδομένου ότι η Hamas αποτελεί παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο με την συμφωνία αυτή η Hamas, μπλέκει και την κυβέρνηση της Αιγύπτου που ελέγχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. δεν αφήνει περιθώριο στην Αδελφότητα να βάλει μελλοντικά βέτο στις κινήσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης. Ακόμα η Τεχεράνη και η Hizbollah ζήτησαν από την Hamas να μην εμποδίζει την δράση της Jihad Islami στην Λωρίδα της Γάζας αλλά να συνεργάζεται με αυτή κατά του Ισραήλ.  Σε αντάλλαγμα η Hamas θα λάβει από το Ιράν όπλα, χρήματα, υλικά.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τον νέο ηγέτη της Αιγύπτου Mohamed Morsi ο οποίος έχει επιπλέον να αντιμετωπίσει την δράση των πυρήνων της Al Qaida στο Σινά, ενώ την ίδια στιγμή για να ικανοποιήσει το λαϊκό συναίσθημα στην χώρα του ζητά από τις ΗΠΑ την στήριξη ενός Παλαιστινιακού κράτους για να επικυρώσει την συμφωνία ειρήνης μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ.