25 Σεπτεμβρίου, 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΠΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" Ι.Σ.Α. ΚΑΙ Ε.Κ.Ε.

Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής εγκαινιάστηκε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, το Γεν. Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, κ. Δήμτσα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Γιώργο Παρχαρίδη. Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκτιμά πως μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομικά συγκυρία δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα.

Όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης εκτιμήθηκε ως επιτακτική η ανάγκη οι κοινωνικές δράσεις των ελλήνων καρδιολόγων να αναβαθμιστούν με την δημιουργία του παραρτήματος της Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και την «Αποστολή», το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι ασθενείς που εξετάζονται πρωτοβάθμια από ειδικούς καρδιολόγους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χρήζουν καρδιολογικής διερεύνησης, παραπέμπονται με ειδικό καρδιολογικό παραπεμπτικό στο Παράρτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για να διενεργηθεί κατόπιν ραντεβού ο περαιτέρω εξειδικευμένος έλεγχος.

Το καρδιολογικό Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, κατά την τρίμηνη πιλοτική του λειτουργία, έχει προσφέρει εξειδικευμένο καρδιολογικό έλεγχο σε 100 ανασφάλιστους ασθενείς ενήλικες και 25 παιδιά. Βρίσκεται στο δεύτερο όροφο των γραφείων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην οδό Ποταμιανού 6 στα Ιλίσια και λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 14.00 – 17.00 Πληροφορίες για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τη λειτουργία των Παραρτημάτων μπορεί κανείς να λάβει στο τηλ 210 3847374 στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι Δε-Πα 9 π.μ. με 2 μ.μ.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: σε ένα κοινωνικό κράτος που δε μπορεί, εμείς πρέπει να βοηθήσουμε. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανοίγει νέους ορίζοντες στη μεγάλη αλυσίδα στήριξης των ανασφάλιστων ασθενών. Μέσα από την ίδρυση Παραρτήματος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κα την άρτια στελέχωσή του σε εξοπλισμό και δυναμικό, εξασφαλίζουμε στους ανασφάλιστους, ανέργους και παραμελημένους ασθενείς τη εξειδικευμένου δυνατότητα κλινικοεργαστηριακού καρδιολογικού ελέγχου.

Προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε και θεραπεύουμε έγκαιρα πριν συμβεί το μοιραίο που θα κοστίσει τη ζωή του ασθενή. Η προσφορά της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είναι πολύτιμη και αποτελεί συμπεριφορικό και αξιακό πρότυπο προς όλες της επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, προς όφελος του ασθενή πολίτη. Μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου, ο Γεν Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, κος Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «Σήμερα μεγαλώνουμε την αγκαλιά μας στο χώρο της πρόληψης και φροντίδας στην υγεία με τη συνεργασία αυτή και εγκαινιάζουμε μια δυναμική προσπάθεια με τη δημιουργία του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Σιγά σιγά με βήματα σταθερά δημιουργούμε περισσότερους σταθμούς παροχής υπηρεσιών στη σημαντικότερη ανάγκη του συνανθρώπου μας που είναι η υγεία του. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της καρδιάς θέλω να τονίσω ότι συμβάλλουμε και προσφέρουμε με τη βοήθεια του ΙΣΑ και της ΕΚΕ, στη δυνατότητα ο ανασφάλιστος πολίτης να έχει πρόσβαση και ανταπόκριση σε καρδιολογικής φύσεως προβλήματα που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αν όχι την πρώτη αιτία θνησιμότητας στη χώρα μας.

Θέλουμε να μειώσουμε τα περιστατικά εκείνα που στερούνται το φάρμακο, την ιατρική συμβουλή, την έγκαιρη και έγκυρη πρόληψη στον τομέα της υγείας. Προασπίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μέσα από τη σημερινή μας συνεργασία να υπάρχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για καρδιολογικά νοσήματα και σε γενικότερο πλαίσιο πρόσβαση στον γιατρό, δικαίωμα στην υγεία, μέριμνα στην πρόληψη της. Η καρδιά της Ελλάδος σήμερα βρίσκεται υπό την επήρεια ενός εμφράγματος, τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας για πλήρη ανάρρωση.»

Την τέλεση των εγκαινίων στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έκανε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ Ιωάννης Ιδιαίτερα, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης τόνισε: «Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομική συγκυρία, δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα. Ιδαίτερα σημαντική ή ενισχυτική είναι η ανταπόκριση των ελλήνων καρδιολόγων να προσφέρουν εθελοντικά ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους καρδιαγγειακούς αρρώστους μέσα από εξειδικευμένο καρδιολογικό κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.

Το Ιατρείο απευθύνεται σε συμπολίτες μας ανασφάλιστους που αντιμετωπίζουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα και είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα όπως καρδιογράφο, υπέρηχο για triplex και μηχάνημα Δοκιμασίας Κόπωσης. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί και φαρμακευτικό υλικό που θα διατίθεται δωρεάν στους ασθενείς. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δεν έχει πρόθεση υποκατάστασης της πολιτείας αλλά επιδιώκει να σταθεί αρωγός στον Καρδιοπαθή πολίτη, που αυτή τη δύσκολη εποχή είναι ανασφάλιστος και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα στην περίθαλψη». Επόμενος στόχος των συμβαλλόμενων φορέων είναι να πραγματοποιήσουν εκστρατείες για την καρδιολογική προληπτική εξέταση παιδικών πληθυσμών, αποκλεισμένων στις ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

«Η πιθανότητα για συμφωνία στο χρονίζον πρόβλημα της Κύπρου, είναι πολύ ασθενική», υποστηρίζει μια σημαντική ελληνική προσωπικότητα προσθέτοντας ότι «ούτε διαζύγιο, ούτε επανένωση είναι δυνατές». «Επίλυση για την Κύπρο δεν φαίνεται πιθανή λόγω των «επεκτατικών προσδοκιών» τουρκοκυπρίων και Τουρκίας», υποστηρίζει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. «Οι απαιτήσεις – κλειδιά τουρκοκύπριων και ελληνοκύπριων είναι αδύνατο να προσεγγίσουν», υποστηρίζει ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προσθέτοντας πως δεν πιστεύει ότι επίλυση του προβλήματος που παραμένει δυσεπίλυτο επί μισό αιώνα σχεδόν, θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί σύντομα.

Σε μια σπάνια συνέντευξή του σε τουρκικό Μέσο (δημοσιεύεται πρωτοσέλιδη στην ηλεκτρονική σελίδα της «Hürriyet Daily News») ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως οι τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι υποστηρίζουν τη δημιουργία «διζωνικής δικοινοτικής Κυπριακής Ομοσπονδίας», όπου το 82% του πληθυσμού (ελληνοκύπριοι και οι χριστιανικές μειονότητες) «θα είναι όμηροι του 18% των τουρκοκυπρίων. Και αυτό –απλούστατα- είναι αδύνατο».

«Οι ελληνοκύπριοι από την άλλη  είπε - επιδιώκουν μία λύση βασισμένη σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, μια ομοσπονδία που δεν θα είναι δέσμια σε μειονοτικές απαιτήσεις και την ύπαρξη μιας ισχυρής κεντρικής κυβέρνησης». Είπε ακόμα πως «αν δεν φύγουν όλοι οι έποικοι και ο τουρκικός στρατός από τη νήσο, και τερματιστεί το μονομερές δικαίωμα Ελλάδας, Βρετανίας, Τουρκίας ως εγγυητριών δυνάμεων να επεμβαίνουν, δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά», είπε αναφερόμενος στο κουρδικό πρόβλημα. «Στην Κύπρο επιθυμούμε ένα ενιαίο κράτος. Με απόλυτη ισότητα στους πολίτες του. Αυτό δεν το επιθυμούν οι Τούρκοι. Αν και αποτελούν το 18% του πληθυσμού και τους προσφέρουμε το 25% του εδάφους, δεν το θέλουν».

«Η επίλυση επίσης δεν είναι δυνατή και λόγω της «ιδέας για Μεγάλη Τουρκία» του τούρκου πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan». Στην ερώτηση, «μήπως έφτασε η ώρα για διαζύγιο ανάμεσα σε τουρκοκύπριους και ελληνοκύπριους» ώστε να πάρουν ανεξάρτητους χωριστούς δρόμους και να επιδιώξουν την «ένωση» κάτω από τη στέγη της ΕΕ, απάντησε: 

«Δεν μπορεί να υπάρξει διαζύγιο, για δύο χωριστά κράτη στη νήσο. Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να αποτελεί συνέχεια του σημερινού κράτους –μέλους της ΕΕ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το λέω ειλικρινά, πως δεν μπορεί να υπάρξει επίλυση με δύο κράτη. Ίσως υπάρξει ομοσπονδία, αλλά οπωσδήποτε όχι συνομοσπονδία… Κάτι που όμως δεν θέλουν οι Τούρκοι.

Ο αρχιεπίσκοπος δεν αναφέρθηκε σε κάποιας μορφής επίλυση, αλλά ήταν προφανές πως επιθυμία του είναι να συνεχισθεί το status quo, ώσπου οι τουρκοκύπριοι να εγκαταλείψουν τις απόψεις τους, και να απορροφηθούν στην ελληνοκυπριακή δημοκρατία με κάποια μειονοτικά δικαιώματα, αλλά «πλήρη ανθρώπινα δικαιώματα».

Για τον πρώην τουρκοκύπριο ηγέτη Rauf Denktaş είπε πως ήταν «αντιπρόσωπος της Τουρκίας» που είχε στόχο την δημιουργία δικού του κράτους.

«Κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ψευδοκράτος το οποίο ουδείς αναγνωρίζει».

Ο Χρυσόστομος είπε ακόμα πως το μεγάλο όνειρο του Ερντογάν είναι να ξεπεράσει ο τουρκικός πληθυσμός τα 100 εκατομμύρια το 2023, όταν η Τουρκική δημοκρατία θα συμπληρώνει τα εκατό χρόνια. «Ο Ερντογάν θέλει να γιορταστεί η εκατονταετηρίδα από την κατάληψη της Σμύρνης, χωρίς να υπάρχει λύση στο Κυπριακό».

«Ο Ερντογάν πιστεύει ότι ως τότε η Τουρκία θα ανήκει στις 10 πιο αναπτυγμένες οικονομίες στον κόσμο. Και σ’ αυτό το όνειρό του δεν περιλαμβάνει σχέδια για την Κυπριακή Δημοκρατία- ούτε καν σχέδια για την εισδοχή στην ΕΕ».

Πάντως ο αρχιεπίσκοπος εξήρε την ικανότητα του Ερντογάν να οδηγήσει την Τουρκία στους G-20, με την επιτυχημένη οικονομική πολιτική του που μεταμόρφωσε την Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τον «χαρισματικό ηγέτη».

Ο Χρυσόστομος, τέλος, είπε ότι «ως άνθρωπος της θρησκείας καταδικάζει τις επιθέσεις και την ασέβεια εναντίον του προφήτη του Ισλάμ».

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕ.Σ.Ο. ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ Ε.Σ.Β.Ν.

Θετικά απρόσμενη ήταν η ανταπόκριση των ενηλίκων πολιτών -τόσο των νέων παιδιών. που αποφοίτησαν πρόσφατα από το Λύκειο, όσο και μεγαλυτέρων στην ηλικία, σχετικά με την ενημέρωση,- που έκανε, το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας για την φοίτηση σπουδαστών στις Επαγγελματικές Σχολές Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΠΑ.Σ.).

Από την συγκεκριμένη ενημέρωση ωφελήθηκαν πολίτες εκτός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και άλλων Μητροπόλεων της επικράτειας, όπου λειτουργούν αντίστοιχες σχολές ΕΠΑ.Σ.

Αναφέρεται ότι το ΚΕΣΟ επιδιώκοντας να βοηθήσει τις οικογένειες των οποίων οι αρχηγοί (πατέρας-μητέρα) ή και άλλα μέλη, είναι άνεργα ήρθε σε επαφή με την Γενική Δ/νση Υπηρεσιών Υγείας / Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας , ώστε τα μέλη αυτά να αποκτήσουν μια βιοποριστική δεξιότητα. Έτσι γνωστοποίησε ότι τέτοια άνεργα μελή στην Αττική και ανά την επικράτεια μπορούσαν να γίνουν δεκτά στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΠΑ.Σ.) ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών/τριών, που λειτουργούν σε Νοσοκομειακές μονάδες όλης της χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3748/09 «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 29/Α/2009).

Στις συγκεκριμένες σχόλες, υπέβαλλαν αιτήσεις εγγραφής περισσότερα από 20 υποψήφιοι/ες μετά την έγκαιρη επισήμανση-ενημερωση του ΚΕΣΟ από τις (3/9/2012), η οποία φιλοξενήθηκε στο site, τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(http://www.iaath.gr) όσο και την Ιστοσελίδα της Εκκλησιάς της Ελλάδος(http://www.ecclesia.gr/) .

Ο πρώτος κύκλος εγγραφών στις συγκεκριμένες Σχολές του Υπ. Παιδείας, έγινε από 1 έως 30 Ιουνίου.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από 3-9-2012 και διήρκεσε έως 10-9-2012. Καλύφθηκαν τα κενά και υπήρξαν και επιλαχόντες! Έτσι για την Αθήνα, η διοίκηση της ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν.Ν.Θ. Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ» (Μεσογείων 152, Τ.Κ. 115 27 , Τηλ. 210 7704748 Fαx . 210 7704748), σε συνεργασία με το Υπ.Παιδείας, σχεδιάζει να κάνει και δεύτερο τμήμα παρακολούθησης. Έτσι, η διοίκηση της ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν.Ν.Θ. Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ», προσφέρει 10-12 θέσεις υποψηφίων σπουδαστών, για τα προστατευόμενα μέλη του ΚΕΣΟ, ώστε με τους επιλαχόντες των προηγούμενων κύκλων εγγραφών να συγκροτηθεί το νέο Τμήμα.     Οι 12 ενδιαφερόμενες/οι σπουδάστριες και σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν.Ν.Θ. Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΚΕΣΟ και να λάβουν σχετικό παραπεμπτικό για την εγγραφή τους.

 Για την εγγραφή στη συγκεκριμένη σχολή απαιτείται:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ΤΕ.Λ, ΤΕ.Σ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ Α ή Β κύκλου ή Αποδεικτικό Σπουδών ότι έχει προαχθεί στη Β τάξη του Α κύκλου ΤΕΕ των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠ.Λ ή πιστοποιητικό σπουδών ότι έχει προαχθεί στη  Δ΄ τάξη του παλαιού εξατάξιου Γυμνασίου ή στη Γ τάξη εσπερινού  ΤΕΛ ή επικυρωμένο τίτλο Απόλυσης για τους μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο ΕΠΑ.Λ ή ΓΕΛ ή ΤΕΛ ή Εν. Λύκειο ή ΛΕΝ ή ΕΠ.Λ.

2. Αίτηση εγγραφής (από την γραμματεία της Σχολής).

3. Πιστοποιητικό του Δήμου ή της Κοινότητας στα μητρώα 
της οποίας είναι εγγεγραμμένος-η ή Αστυνομική ταυτότητα.

4. Υπεύθυνη δήλωση για την κηδεμονία του μαθητή, εφόσον αυτός είναι ανήλικος.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 στην οποία να δηλώνεται ότι ο μαθητής δεν φοιτά ταυτόχρονα σε άλλο σχολείο.(από την γραμματεία της Σχολής).

Η φοίτηση στη  σχολή είναι πρωινή  και διαρκεί δύο έτη.    
 Στην Α ΄ τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις:

-Όσοι έχουν τελειώσει την Α΄ τάξη Επαγγελματιών ή  Γενικών Λυκείων.
-Όσοι είναι απόφοιτοι  Γενικών Λυκείων ή Τ.Ε.Λ..
-Κάτοχοι πτυχίου  ΕΠΑ.Σ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
-Μαθητές που προάγονται στην Γ΄ τάξη Εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Στην Β΄ τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις:

-Όσοι προήχθησαν  στη  Β΄ τάξη ΕΠΑ. Σ.
-Οι απόφοιτοι  Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου  Σπουδών ίδιας ειδικότητας.

Στους αποφοίτους χορηγείται Κρατικό Πτυχίο επιπέδου 3 αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Στους πτυχιούχους χορηγείται άδεια άσκησης επαγγέλματος από τις διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών της χώρας, μετά από πρακτική άσκηση 6 μηνών.

Το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει:

A΄ Έτος: Νοσηλευτική Θεωρία, Εργαστήριο, Ανατομία, Φαρμακολογία, Αγωγή Υγείας, Πρώτες Βοήθειες.

Β Έτος: Νοσηλευτική Θεωρία, Εργαστήριο, Χειρουργική, Τεχνική Χειρουργείου, Παθολογία, Γυναικολογία- Μαιευτική-Παιδιατρική, Ψυχιατρική- Νευρολογία.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται σε 3 αίθουσες διδασκαλίας και 2 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, με εποπτικά μέσα, προπλάσματα, χάρτες ενώ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη. Επίσης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και συμμετοχή σε συνέδρια. Οι απόφοιτοι της Σχολής μπορούν να απασχοληθούν σε:

- Γενικά και Ειδικά Νοσοκομεία,

-Υγειονομικά Κέντρα, Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών, Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ,

- Ιατρεία Ασφαλιστικών Οργανισμών, Ι.Κ.Α., -ΔΕΗ, Υπηρεσίες Υγείας του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, -Υπηρεσίες Υγείας Τραπεζών κ.λ.π

- Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τέλος αναφέρεται ότι πρόσφατα το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών χορήγησε τέσσερεις υποτροφίες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε απόρους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες στην κα Μαρία Νικολάου στο ΚΕΣΟ: Τηλ. 210 3811274 &. 210 3841536 (9πμ-2μμ)



Συμμετοχή του ΚΕΣΟ στο Πολυσυνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμμετέχει στο πολυσυνέδριο που διοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το Capital+Vision το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου τ.ε. στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, αίθουσα Τερψιχόρη - C και ώρα 12.30-14.30μ.μ.

Θα εμβαθύνει «στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικογένεια, το ρόλο και την προσφορά της Εκκλησίας, του Σχολείου, των Φορέων και των Μ.Κ.Ο. στην αρωγή των ανθρώπων και των οικογενειών. Η διαχείριση του φαινομένου από τα ΜΜΕ».

Το θέμα θ΄αναπτύξουν διακεκριμένοι ομιλητές όπως οι:
  • Λούκα Κατσέλη, Πανεπιστημιακός, πρώην Υπουργός
  • Θεοφάνης Κλεόπας, Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής σε θέματα οικογένειας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων
  • Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Ειδικός Επιστήμονας του κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού
  • Κωνσταντίνα Κανελλέα, Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη του τμήματος Παιδιών και Εφήβων, του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων
  • Θέμης Μπαλασόπουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
  • Δρ Ελένη Καρυδά, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. 70ης Περιφέρειας Αττικής
  • π. Ανδρέας Λάμπρου, Πρωτοπρεσβύτερος αν. μέλος του ΚΕ.Σ.Ο. κι ένας εκ των υπευθύνων ιερέων της Ι.Α.Α., στο Συσσίτιο της Ι. Αρχιεπισκοπής, που προσφέρεται στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
  • Ferry Bazoglou, Δημοσιογράφος – Ανταποκριτής του Ομίλου Spiegel στην Ελλάδα
Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. και Δημοσιογράφος Μαίρη Πίνη.

Προσκαλείστε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση προβληματισμού του ΚΕ.Σ.Ο.

Πληροφορίες:
Ακαδημίας 95 4ος όροφος
Τηλ: 2103811274 & 2103841536, fax: 2103811959, e-mail: keso@otenet.gr


Η ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟ FACEBOOK ΝΑ «ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ» ΤΗΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ


Στη διαγραφή της προσβλητικής σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» προχώρησαν οι διαχειριστές του facebook, που έκριναν το περιεχόμενό της προσβλητικό ύστερα από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν!!

Η συγκεκριμένη σελίδα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την οργή των πιστών, που έδωσε την απάντηση για τον εμπαιγμό του Γέροντος Παϊσίου, μια από τις πλέον φωτισμένες μορφές της Εκκλησίας μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εξέφρασε την ενόχλησή της για όσους προκαλούν το θρησκευτικό της συναίσθημα.

Οι χρήστες του facebook προχώρησαν σε μαζικές αναφορές της εν λόγω σελίδας και πέτυχαν τη διαγραφή της. Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε ηχηρή απάντηση σε όσους, πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, επιχειρούν να προσβάλλουν τα θεία, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα που προκαλούν σε εκατομμύρια πιστούς.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών απ' όλον τον κόσμο για τη συγκεκριμένη σελίδα, από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις βλασφημίες και τις ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Μετά τη διαγραφή της σελίδας από το facebook, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 27χρονου, που φέρεται ότι ήταν ο δημιουργός της.

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του 27χρονου.

Πέραν της διαγραφής της σελίδας, αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη 27χρονου που φέρεται ως δημιουργός της. Η κινητοποίηση των αρχών έγινε λίγες ημέρες μετά την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστου Παππά προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως.

Ο Βουλευτής κ. Παππάς έγραφε χαρακτηριστικά: «Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου;».