19 Σεπτεμβρίου, 2012

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ.


Την διαβεβαίωση ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της «Αποστολής» θα προσφέρει στήριξη στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας του εμπορικού κόσμου έδωσε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ.κ. Βασίλη Κορκίδη και Γιώργου Καρανίκα και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο Μακαριότατος για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί έμποροι και οι οικογένειές τους και να αναζητηθούν κοινές δράσεις για την ανακούφισή τους. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ περιέγραψαν τις οδυνηρές και πολυδιάστατες συνέπειες από την οικονομική εξαθλίωση, οι οποίες έχουν οδηγήσει πολλές ελληνικές οικογένειες εμπόρων σε απόγνωση.
 
Η επιβίωση μιας στις τρεις μικρομεσαίες οικογένειες είναι οριακή και πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ για τις υπόλοιπες δύο στις τρεις είναι προβληματική. Δύο στους δέκα γονείς σταματούν τα παιδιά τους από παιδικούς σταθμούς, ενώ πέντε στους δέκα από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα εγγράφουν σε δημόσια σχoλεία, αδυνατώντας να πληρώσουν δίδακτρα και φροντιστήρια. Η οικονομική ανασφάλεια στις ελληνικές οικογένειες απαιτεί την παροχή κοινωνικών βοηθημάτων για συμβουλευτική, ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη. Η ανάδειξη των κρατικών δομών πρόνοιας, όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τα οποία παρέχουν υπηρεσίες επείγουσας ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες που διέρχονται κρίση, είναι σημαντική αλλά όχι αρκετή.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ".


Στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας εψάλη εχθές η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρού Νικοδήμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσία των Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Ιωάννη ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, ο οποίος έχει οριστεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. 

O Μιλήτου Απόστολος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Επίσκοπος Βρανιέ Παχώμιος ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας και οι Μητροπολίτες Φιλίππων κ. Προκόπιος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και οι Επίσκοποι Θερμών Δημήτριος, Διαυλέιας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και θαυμακού κ. Ιάκωβος. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ο Περιφεριάρχης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγων, αλλά και του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Λίγο πριν την Εξόδιο Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δήλωσε: "Υπήρξε άνθρωπος της Εκκλησίας, με μεγάλη ψυχή, γι’ αυτό και το έργο του θα μείνει σημαντικό". 

Ενώ αμέσως μετά την Εξόδιο Ακολουθία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Είναι γνωστή σε όλους η διακονία του Μακαριστού Μητροπολίτη προς τον Κλήρο και το Λαό αυτής της επαρχίας. Μεγαλύτερος έπαινος είναι αυτά τα ίδια του τα έργα, τα οποία μιλούν και θα ομιλούν εσαεί", ενώ πρόσθεσε πως "είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος το φρόνημα του, υπήρξε αγωνιστικό, ορθόδοξο. Φρόνημα εκκλησιαστικό και πνεύμα για το οποίο καυχάται η Ορθόδοξη Εκκλησία". Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μιλώντας προς τον Κλήρο και το Λαό της περιοχής συμπλήρωσε, "ταύτισε την αγωνία με τις αγωνίες σας, αγωνιζόταν για το καλό όλων σας και το καλό του τόπου. 

Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία αποχαιρετά το γνήσιο τέκνο της με αισθήματα στοργής, αγάπης και τιμής διότι ο Μακαριστός Ιεράρχης ήταν εκείνος που εμπράκτως αποδείκνυε την αγάπη του προς το Πατριαρχείο σεβόμενος και υπερασπιζόμενος τα δίκαια". 

Ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Επίσκοπος Διαυλείας τόνισε "Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αναλογίζονται με οδύνη την απώλεια ενός προσφιλούς εν Χριστώ αδελφού και συλλειτουργού, μαζί με τον οποίο συμπορεύθηκαν επιμελούμενοι την πνευματική ανύψωση του πιστού λαού στην οδό της ευαγγελικής αληθείας και της εν Χριστώ οικοδομής", ενώ αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Μακαριστού και πρόσθεσε: "Διήνυσε διαδρομή λαμπρής πνευματικής και θεολογικής παρουσίας, πλούσιας σε κοινωνικό και ποιμαντικό έργο και έμπνευσης από τις γνήσιες ορθόδοξες αξίες, με γνώμονα πάντα το καλό της Εκκλησίας", ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας "Φέρνουμε στη μνήμη μας όσα ευεργετικά εργάσθηκε υπέρ της Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας με τον εγνωσμένο ζήλο και την πλούσια πείρα του. Ο ίδιος προσπάθησε να μας μάθει να μην υποχωρούμε ούτε σημείο από τις αρχές της πίστης και της παράδοσής μας. Η ένθερμη πίστη, η έμπρακτη αγάπη, η πατρική σύνεση, το πάντοτε ακμαίο εκκλησσιαστικό του φρόνημα, η προσήλωση στις πατρώες παραδόσεις και στις ευσεβείς πηγές του Ελληνισμού, υπήρξαν μερικές μόνο από τις αρετές της προσωπικότητας του σεβαστού και αοιδίμου Ιεράρχου, οι οποίες χάραξαν την πνευματική του πορεία".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας, ο Επίσκοπος Βρανιέ Παχώμιος. Ακολούθησε ομιλία του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικοδήμου. Εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, μίλησε ο Ιερομόναχος Νικόδημος Λαυρεώτης. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, ο Πρωτοσύγκελός της, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ενώ εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητρόπολης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς.

Μίλησαν επίσης, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλους Χρήστος Πάχτας, ο Δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός, και από την Πανλεσβιακή ένωση Θεσσαλονίκης ο κ. Παναγιώτης Κουτλής .

Η ταφή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτου, έγινε πίσω από το Ιερό Βήμα του Ναού του Αγίου Στεφάνου, παραπλεύρως του προκατόχου του Μητροπολίτη Σωκράτους.

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ «ΕΒΓΑΛΑΝ» ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΠΗΚΑΝ... ΜΕΣΑ.


Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι ορκωτοί λογιστές της Βουλής τις δηλώσεις των κομμάτων για τους ισολογισμούς των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Τα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και μπήκαν στη Βουλή έχουν δημοσιεύσει, στην Εφημερίδα τη Κυβερνήσεως, όπως είχαν υποχρέωση τα οικονομικά στοιχεία -έσοδα και έξοδα-καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Στο επόμενο στάδιο με εντολή του αρμόδιου αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου οι ορκωτοί λογιστές θα εγκατασταθούν στα γραφεία των κομμάτων και θα ελέγξουν αναλυτικά όλα τα παραστατικά για να διαπιστώσουν αν οι δηλώσεις των οικονομικών υπευθύνων είναι ακριβείς και αληθείς. Σε κάθε περίπτωση θα συνταχθεί έκθεση ελέγχου η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερη αξία,όπως προκύπτει από τη μελέτη των σχετικών ΦΕΚ είναι το ότι ορισμένα από τα κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή) είχαν και τελικό κέρδος μετά το τέλος των εκλογικών διαδικασιών.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατέγραψαν ζημία, ενώ το ΚΚΕ είχε ισοσκελισμένο απολογισμό έως και το τελευταίο λεπτό του Ευρώ.

Συνολικά, τα κοινοβουλευτικά κόμματα έλαβαν από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 11.740.944,88 Ευρώ. Αντίστοιχα,από ιδιώτες χορηγούς συγκέντρωσαν 3.648.322,33 Ευρώ, με τη Νέα Δημοκρατία μόνη της να δηλώνει έσοδα από ιδιώτες που ανέρχονται στο ποσό των 3.129.660,95 Ευρώ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δήλωσε έσοδα από ιδιώτες χορηγούς μόλις 68.476 Ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δήλωσαν οι υπεύθυνοι οικονομικών των πολιτικών κομμάτων:

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε συνολικά από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 3.496.915,96 Ευρώ. Σε αυτό προστέθηκαν και 3.129.660,96 Ευρώ από τους 6.563 ιδιώτες χορηγούς της. Ετσι, το συνολικό ποσό των εσόδων έφτασε στα 6.626.576,92 Ευρώ.

Τα έξοδα ανήλθαν σε 6.480.687,98 ευρώ,άρα στο ταμείο περίσσεψαν και 145.888,94 Ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε συνολικά από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 1.942.172,68 Ευρώ και εάν προστεθούν και τα 166.717,53 από ιδιώτες, το σύνολο των εσόδων έφτασε τα 2.108.890,21 Ευρώ.

Τα έξοδα ανήλθαν σε 1.199.955,22 Ευρώ, άρα περίσσεψαν 908.934,99

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε συνολικά από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 3.947.842,11 Ευρώ και εάν προστεθούν και 68.476 Ευρώ από εισφορές ιδιωτών, το σύνολο των εσόδων ήταν 4.016.318,11 Ευρώ.

Τα έξοδα ανήλθαν σε 4.061.609,01 Ευρώ, άρα υπάρχει έλλειμμα 45.290,9 Ευρώ.

Η Δημοκρατική Αριστερά έλαβε από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 443.085,01 Ευρώ και 127.684,99 από τους 93 ιδιώτες χορηγούς της, άρα το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε 570.770 Ευρώ.

Τα έξοδα ήταν 338.196,96 Ευρώ, άρα στα ταμεία έμειναν 232.573,04 Ευρώ.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έλαβαν από την κρατική επιχορήγηση το ποσό των 492.654 Ευρώ και αν συνυπολογιστούν και 50.684,81 Ευρώ των ιδιωτών χορηγών το ποσό ανήλθε στα 543.338,81 Ευρώ.

Τα έξοδα ήταν 911.497,12 Ευρώ, άρα το έλλειμμα έφτασε στα 368.158,31 Ευρώ.

Η Χρυσή Αυγή εισέπραξε από την κρατικη επιχορήγηση το ποσό των 323.624,24 Ευρώ, ενώ το γενικό σύνολο των εσόδων της ανήλθε στο ποσό των 334.294,24 ευρώ, αν αθροιστούν και τα 10.670 Ευρώ από ιδιωτικές εισφορές.

Τα έξοδα ήταν μόλις 80.168,27 Ευρώ, άρα στο ταμείο έμειναν 254.125,97 Ευρώ.

Τέλος, στο ΚΚΕ η κρατική επιχορήγηση ανήλθε σε 1.094.650,88 Ευρώ και το σύνολο των εσόδων μαζί με τις εισφορές των ιδιωτών που ανήλθαν σε 94.428,45 Ευρώ, έφτασαν στα 1.189.079,33 Ευρώ.

Τα έξοδα ήταν ακριβώς τα ίδια έως και το τελευταίο λεπτό, 1.189.079,33 Ευρώ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας να κλείσει άμεσα το πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ, και εν μέσω έντονων αντιδράσεων που προκαλούν οι επερχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συναντώνται την Πέμπτη οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πιθανότατα θα επαναληφθεί την Κυριακή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του άρθρου στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα μέτρα θα συνοδευτεί από διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ο κ. Σαμαράς θα υπεραμυνθεί της αναγκαιότητας των μέτρων.
   
Χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση μπορούν να κάνουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ηλικίας 55-64 ετών που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012 και παραμένουν άνεργοι, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.
   
Δύο αμερικανικά πανεπιστήμια κατέληξαν μετά από επίπονη έρευνα στο συμπέρασμα, που λίγο - πολύ αποτελεί κοινό μυστικό στη χώρα, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν περισσότερο. Στην κορυφή της λίστας: γιατροί, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, λογιστές, επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ξενοδόχοι και εστιάτορες. Συγκεκριμένα, για το 2009 οι ελεύθεροι επαγγελματίες απέκρυψαν από την εφορία εισοδήματα ύψους 28 δισ. ευρώ, η φορολόγηση των οποίων θα απέφερε στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 11 δισ. ευρώ.
   
Πάνω από το 10% των τοξικοεξαρτημένων ατόμων στην Αθήνα έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS, σύμφωνα με έρευνα του ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή και ξένων εμπειρογνωμόνων. Την ίδια ώρα περίπου 1.300 άτομα περιμένουν ακόμη στη λίστα αναμονής για ένα πρόγραμμα υποκατάστατων.
   
Η ελληνική κυβέρνηση «εξετάζει πώληση ή leasing» του παλατιού στο Τατόι, όπως και αρκετών ακινήτων στο εξωτερικό στα οποία στεγάζονται και ελληνικές διπλωματικές αποστολές, υποστηρίζει το Businessweek επικαλούμενο ανώνυμες πηγές «με γνώση του ζητήματος». Στη λίστα των κτιρίων στο εξωτερικό φέρονται να βρίσκονται η κατοικία του πρέσβη στο Λονδίνο, οκταώροφο κτίριο γραφείων στις Βρυξέλλες, κτίρια στο Βελιγράδι και στη Λιουμπλιάνα και έκταση στη Λευκωσία.

Κόσμος

 Ο πρώην επικεφαλής του συριακού χημικού οπλοστασίου, που έχει αποσκιρτήσει από το καθεστώς του Άσαντ, εκτιμά ότι ο Σύρος πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει ως «έσχατη λύση» τα χημικά όπλα για την κατάπνιξη της εξέγερσης. Η Δαμασκός έχει διαβεβαιώσει, την περίοδο μάλιστα που ο εμφύλιος πόλεμος είχε κορυφωθεί, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το χημικό της οπλοστάσιο παρά μόνο σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης.
   
Στα Ηνωμένα Έθνη θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν Άστον οι υπουργοί Εξωτερικών των «Έξι» ((ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μετά τη συνάντηση της Άστον με τον ανώτατο Ιρανό διαπραγματευτή Τζαλίλι στην Κωνσταντινούπολη. Οι συνομιλίες με την Τεχεράνη έχουν μπει πρακτικά στον πάγο αλλά θεωρούνται κρίσιμο ζήτημα, καθώς το Ισραήλ δεν έχει αποκλείσει ακόμη και την προσφυγή σε στρατιωτικά μέσα σε περίπτωση που δεν βρεθεί διπλωματική διέξοδος.
   
Πλαισιωμένος από αρκετά ανώτατα στρατιωτικά στελέχη, ο κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζίνγκπινγκ -και θεωρούμενος φαβορί για την επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στο Πεκίνο- συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λίον Πανέτα, την πρώτη του επίσημη συνάντηση μετά την δεκαήμερη απουσία του που είχε τροφοδοτήσει σενάρια και εικασίες.
   
Θύμα εξαπάτησης από τον παραγωγό του «βλάσφημου» Innocence of Muslims, της ταινίας που πυροδότησε αιματηρές διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, υποστηρίζει ότι έπεσε ο Αιγύπτιος ακτιβιστής στις ΗΠΑ, κόπτης χριστιανός στο θρήσκευμα, που είχε παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του για το γύρισμα. Ο Τζόζεφ Νασράλα, κόπτης που διαχειρίζεται θρησκευτικού περιεχομένου ΜΜΕ στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι ο παραγωγός Μπασελέι Νάκουλα του είχε παρουσιάσει την ταινία ως καταγγελία της καταπίεσης των κόπτών από τους μουσουλμάνους στην Αίγυπτο.
   
Την αποστροφή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου -η οποία καταγράφηκε εν αγνοία του- πως οι ψηφοφόροι του Μπαράκ Ομπάμα είναι «εξαρτημένοι από επιδόματα» και άρα δεν υπολογίζει στην ψήφο τους έσπευσε να αξιοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, κατηγορώντας τον Ρόμνεϊ πως ξέγραψε τη μισή χώρα. «Όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος, πρέπει να δουλεύει για όλους» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημοφιλή εκπομπή, η εκστρατεία του οποίου έχει χτιστεί εν μέρει και στην παρουσίαση του Ρόμνεϊ ως πολυεκατομμυριούχου που έχει επενδύσει εκτός ΗΠΑ και δεν έχει επαφή με τον μέσο Αμερικανό -εικόνα την οποία οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού κάθε άλλο παρά αντικρούουν.

Οικονομία

Στην οριστικοποίηση μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται από το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας και η τρόικα κατά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα. Η τρόικα ζητά στοιχεία για κάποια μέτρα που εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκονται στη «γκρίζα ζώνη». Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία ειδικών του ΔΝΤ στα συνταξιοδοτικά θέματα έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να εκτιμήσει ποια είναι η πραγματική εξοικονόμηση δαπανών από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
   
Αντιδράσεις συνταξιούχων και εν ενεργεία υπαλλήλων συνδικαλιστικών οργανώσεων – μη συνδικαλιστών- προκαλεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, για κατάργηση της επικουρικής τους σύνταξης από την 1η Νοεμβρίου 2012. Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως θα πάψει να καταβάλλεται η επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ - 600 ευρώ που καταβάλλει σήμερα το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σε πρώην συνδικαλιστές.

Συνταξιούχος υπάλληλος της ΓΣΕΕ εξηγεί πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ συνδικαλιστής και ως διοικητικός υπάλληλος στης Συνομοσπονδίας έλαβε επικουρική σύνταξη από το πρώην Ταμείο Εργατικών Στελεχών όπως και άλλοι 4.000 πρώην υπάλληλοι συνδικαλιστικών οργανώσεων και πρώην συνδικαλιστές.
   
Στην τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για την Φορολογία θα προχωρήσει η Κυβέρνηση εντός του Ιανουαρίου 2013.Σημειώνεται πως η τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για την Φορολογία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου ο εν λόγω αξιωματούχος πρέπει να είναι «άτομο με άψογη επαγγελματική πορεία επιτευγμάτων φορολογικής συμμόρφωσης και σημαντική εμπειρία σε φορολογικά θέματα».

Αθλητισμός

 Το δεύτερο μέρος της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, αναμένεται εξίσου χορταστικό με το πρώτο. Η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Γιουβέντους, η πρώτη της Μπαρτσελόνα με με την Σπάρτακ Μόσχας αλλά και η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γαλατάσαραϊ, τραβούν τα βλέμματα.
   
Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινούνται στον Παναθηναϊκό, με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να εμψυχώνει τους παίκτες του εν όψει Μάριμπορ. Οι «πράσινοι» θα αναχωρήσουν με πτήση τσάρτερ στις 11:00 από το «Ελ. Βενιζέλος» για τη Σλοβενία. «Πρέπει να νικήσουμε και να αρχίσουμε θετικά αυτή την προσπάθεια στους ομίλους», ανέφερε αρχικά ο 66χρονος τεχνικός.
   
Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα θετικό δείγμα γραφής στην πρώτη μισή ώρα αγώνα κόντρα στη Σάλκε, αλλά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του αντιπάλου και πήραν δίκαιη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα του Champions League στο Καραϊσκάκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χέβεντες (41'), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 58' με τον Αμπντούν. Η Σάλκε πήρε τη νίκη με τέρμα του Χούντελααρ (59'), ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι αμέσως μέτα (61').

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αρσεναλ επικράτησε στην έδρα της Μονπελιέ με 2-1. Στα άλλα ματς της βραδιάς, «διπλό» η Αρσεναλ στο Μονπελιέ, ανατροπή στο 90' για τη Ρεάλ με τη Σίτι.