13 Σεπτεμβρίου, 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΘΗΡΑ ΑΠΟ 13 - 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

Επίσημη επίσκεψη στη Θήρα θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ από σήμερα  13 εώς και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου νά προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στόν ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό στην Περίσσα Εμπορείου Θήρας.

Τό πρόγραμμα της επισκέψεως
του Αρχιεπισκόπου έχει ως ακολούθως:

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

12:00 Επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου από τον ιερό κλήρο, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και το φιλόχριστο λαό της Θήρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών.

12:45 Μετάβαση στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως. Τελετή ανακηρύξεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ ως επιτίμου Δημότη Θήρας.

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Τιμίου Σταυρού Περίσσης, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

07:30 Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Τιμίου Σταυρού Περίσσης, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

19:00 Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ στόν ευρισκόμενο στο Καστέλι Εμπορείου Θήρας Ιστορικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Παναγία «Μεσανή») με αφορμή την επέτειο συμπληρώσεως 350 ετών από τά εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

11:30 Εγκαίνια Παιδικού Σταθμού «Η Γλυκογαλούσα» του Ιερού Ενοριακού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας.

Ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει στην Αθήνα το μεσημέρι της
 Κυριακής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Ελλάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να πραγματοποιήσουν, στις 11:00 την Πέμπτη ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και φορείς του κλάδου, με βασικά αιτήματα τη χρηματοδότηση για αγορά ζωοτροφών, καθώς και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων τους.
   
Συναντήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επισκέπτεται την Αθήνα εν μέσω διαπραγματεύσεων με την τρόικα και μία ημέρα πριν από το άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία. Παράλληλα, με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί ο Γερμανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο δυστοκίας για τα αναπτυξιακά έργα.
   
Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς λίγο πριν αναχωρήσει το Blue Star Νάξος στις 07:30, υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το πλοίο από τους περίπου 500 επιβάτες. Στη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε εντοπίστηκε ένα λευκό φορτηγάκι, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Οι άνδρες του λιμενικού έβγαλαν το φοργηγάκι από το καράβι και αυτήν την ώρα το ελέγχουν. Σε εξέλιξη η εκ νέου επιβίβαση των επιβατών στο πλοίο, προκειμένου να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.
   
Με ενιαίο μέτωπο εμφανίστηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και των επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά. Κατόπιν αυτού, η τρόικα φαίνεται να αποσύρει -προς το παρόν- από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το αίτημα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ζητώντας όμως ως αντιστάθμισμα την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή 67 έτη, καθώς και ένα νέο μοντέλο εφεδρείας/διαθεσιμότητας. Η σκυτάλη περνά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος αφού έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων καλείται τώρα να πείσει την τρόικα για την επάρκεια του σχεδίου μείωσης δημοσίων υπαλληλων.
   
Με διαδικασίες «εξπρές», δηλαδή μέσα σε έναν μήνα, θα εκδικάζονται όλες οι φορολογικές υποθέσεις που έχουν αντικείμενο 150.000 ευρώ και άνω. Ακόμη, επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών κ.λπ.) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, αλλά και των υπαλλήλων των κρατικών τραπεζών.

Κόσμος

Δικαστήριο της Αργεντινής καταδίκασε 14 άτομα σε ισόβια και τρία σε ποινές κάθειρξης σε 17 και 18 χρόνια για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη διάρκεια της δικατορίας (1976-1983) στη Μπαΐα Μπλάνκα, στο νότιο τμήμα της χώρας.
   
Παρά την έκκληση της αιγυπτιακής ηγεσίας για «ψυχραιμία» στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχει προκαλέσει η αμερικανικής παραγωγής ταινία που σατιρίζει τον Μωάμεθ, επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και στη δεύτερη συγκέντρωση μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες μολότοφ και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
   
Στα δύο κόμματα που θεωρούνταν τα πιο «φιλοευρωπαϊκά» στην εκλογική μάχη στην Ολλανδία έδωσαν την ψήφο τους οι πολίτες της χώρας, αναδεικνύοντας ξανά στην πρώτη θέση τους Φιλελεύθερους του Μάρκ Ρούτε και δίνοντας μόλις δύο έδρες λιγότερες στους Εργατικούς του Ντίντερικ Σάμσομ -με ποσοστά που, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, καλλιεργούν ελπίδες για έναν σταθερό κυβερνητικό συνασπισμό. Χαμένος των εκλογών είναι ο ακροδεξιός λαϊκιστής Χερτ Βίλντερς (ο οποίος μάλιστα είχε ουσιαστικά προκαλέσει τις πρόωρες εκλογές), με τις έδρες του κόμματός του να πέφτουν από τις 24 στις 15.
   
Δύο καταδρομικά του ναυτικού των ΗΠΑ φέρονται, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, να φτάνουν στις ακτές της Λιβύης μετά την επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη -ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε πως θα οδηγήσει, σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, «ενώπιον της Δικαιοσύνης» τους υπαίτιους της επίθεσης στην οποία έχασε τη ζωή του και ο πρέσβης στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς. Την ίδια στιγμή, περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδια την επίθεση στο προξενείο έρχονται στο φως, αλλά όσα σημεία παραμένουν ακόμη θολά αφήνουν χώρο για συζητήσεις στις ΗΠΑ πως η «έφοδος» μπορεί να μην ήταν αυθόρμητη.
   
Σε «μονομαχία» μεταξύ των δυο φιλοευρωπαϊκων κομμάτων, των Φιλελεύθερων και των Εργατικών, εξελίχθηκε η εκλογική μάχη στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll. Οι Φιλελεύθεροι του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε προηγούνται κατά μία έδρα από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

Οικονομία

 Επιτροπή που θα προτείνει λύσεις για την επιβίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών συστάθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, φορέων και παραγόντων της αγοράς. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου επεξεργάζεται διάφορες λύσεις όπως ένα σύστημα μερικής επιδότησης της αγοράς των καυσίμων.
   
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση της ασθενικής αμερικανικής οικονομίας. Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη αγοράσει ομόλογα αξίας 2 τρισ. δολαρίων τα τελευταία 4 χρόνια. Αμερικανοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα εξετάσει και τρίτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων με στόχο την προώθηση μεγαλύτερης ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία.
   
Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ προετομάζει η διοίκηση του Οργανισμού και ήδη άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους. Το πρόγραμμα θα αφορά υπαλλήλους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το τέλος του 2014. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα αφορά περίπου 2.000 υπαλλήλους.

Αθλητισμός

Κανονικά προχωρά ο έλεγχος των στοιχείων που έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Κιθ Χάρις, με τον ίδιο να μη θέλει να αποκαλύψει κάτι για τους όρους της συμφωνίας.Ο Άγγλος τραπεζίτης, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Βιντιάδη ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην ΑΕΚ, μίλησε για το θέμα, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια είδηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
   
Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού επικράτησε με 2-0 της αντίστοιχης της Άρσεναλ στο «Γ.Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του «NextGen Series», δηλαδή το Champions League των μικρών. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη στο φινάλε του αγώνα με γκολ των Σούκια στο 82' και του Λεάντρο στο 92'. Θεραπεία ο Μανιάτης.
   
Ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός του Φορτούνη στο νικηφόρο ματς της Εθνικής μας επί της Λιθουανίας. Ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο νεαρός άσος της Καϊζερσλάουτερν ήταν καθησυχαστικά καθώς έδειξαν πως δεν έχει πάθει κάτι το ανησυχητικό και πως χρειάστηκε απλώς μερικά ράμματα.



ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ.

Συνάντηση είχε χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον πρόεδρο της συντεχνίας των αρτοποιών Αθήνας κ. Π. Σαχινίδη, για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Σαχινίδης αφού είχε μια σύντομη συνομιλία, τόνισε ότι συμμερίζεται την δύσκολη εποχή που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες προτείνοντας στον Αρχιεπίσκοπο, την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει καθημερινά την ποσότητα του ψωμιού που χρειάζονται τόσο στα ενοριακά συσσίτια και στο κεντρικό συσσίτιο στην οδό Σοφοκλέους όσο και στα κέντρα ενοριακής αγάπης που διανέμει φαγητό καθημερινά με την στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος φανερά ευχαριστημένος από την συνάντηση, ανέθεσε άμεσα την υλοποίηση της νέας συνεργασίας στον Διευθυντή επί των Οικονομικών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Χρυσόστομο Συμεωνίδη.

Ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε και έδωσε την ευλογία του στον πρόεδρο των Αρτοποιών της Αθήνας, λέγοντας ότι η προσφορά του είναι μια μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους που  έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και για το έργο της Εκκλησίας.