10 Σεπτεμβρίου, 2012

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 - 13.


MHNYMA
Του ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
KAI ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’

Προς τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Αθήνας
Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2012-13
Αγαπητοί μου,

Μια μαθήτρια είπε: «Τρομάζω όταν σκέφτομαι το μέλλον. Όχι μόνο το δικό μου, όλων μας. Και τι κάνω; Δεν ξέρω. Άλλοι ετοίμασαν αυτόν τον κόσμο για μας…» .

Πράγματι, ο κόσμος μας είναι αντιφατικός, παράδοξος και παράλληλα αντινεανικός. Σήμερα παράγονται περισσότερα υλικά αγαθά από κάθε άλλη εποχή. Αν αυτά τα αγαθά ήταν δυνατό να μοιραστούν με δικαιοσύνη δεν θα υπήρχε άνθρωπος ο οποίος να ήταν γυμνός ή πεινασμένος.

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς στέγη και εκπαίδευση.
 
Ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος και διχασμένος από ένα βαθύ ρήγμα που διαπερνά τις κοινωνίες και τις χωρίζει σε ευημερούσες και μη. Τρομάζουν τα παιδιά μπροστά σε αυτόν τον ανήθικο διαχωρισμό.  Φοβούνται αυτόν τον κόσμο  στον οποίο συζεί η σιωπή με την οργή και οι ενήλικες αγνοούν τους ανήλικους. Δεν προσφέρεται με κανένα τρόπο χώρος έκφρασης για τα παιδιά.

Αισθάνομαι αρχάριος μπροστά στο δυσεπίλυτο πρόβλημα της απουσίας μιας παιδείας που να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την ικανότητα θεωρητικής σκέψης, τη συνεργασία, την αυτονομία, την ικανότητα σχέσης και του σεβασμού ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους. Ίσως είναι ευκολότερο να λέμε παρά να κάνουμε κάτι για όσα επισημαίνουμε.

Για αυτό το «κάτι» θα ήθελα να σας παρακαλέσω. Να επιμένουμε στη μνήμη. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος. Να θυμηθούμε τον Κομένιο που έλεγε: «Να διαπαιδαγωγείς σημαίνει να βοηθάς τον κάθε άνθρωπο να σωθεί και να αγωνίζεσαι για την οικοδόμηση μιας ανθρώπινης κοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο» .

Καλή και ευλογημένη χρονιά


 MHNYMA
Του ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
KAI ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’

Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες 
των Γυμνασίων και Λυκείων

Αγαπητά μου παιδιά,

Ίσως την ώρα που θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές να μην τις ακούτε. Ο θόρυβος της νέας συνάντησης, η χαρά και η προσδοκία μιας ομορφότερης χρονιάς από την προηγούμενη είναι πιθανό να καλύπτουν τη δική μου φωνή. Δεν πειράζει. Γιατί στέκομαι αμήχανα μπροστά στο νεφελώδη ορίζοντα του μέλλοντός σας. 

Η γενιά μας δεν στάθηκε στο ύψος της αποστολής της. Είναι φυσικό να ακούγεται η  αμφισβήτησή σας σαν  κραυγή όπως την περιγράφει ο Αισχύλος: «Μην προσπαθείς από συμπόνια με ψεύτικα να με ζεστάνεις λόγια. γιατί θαρρώ πως άλλο δεν υπάρχει  τόσο χειρότερο κακό από το ψέμα» .

Δικαιολογημένα ίσως. Οι παροτρύνσεις μας πώς να γίνουν πιστευτές αν δεν έχετε διαπιστώσει την ειλικρίνειά τους; Σε ποιόν ορίζοντα να προσανατολιστείτε όταν η γενιά μας στήριξε τη προοπτική της, την ίδια της τη ζωή σε θεμέλια που αποδείχθηκαν όχι μόνο προσωρινά αλλά και ψεύτικα; Υπήρξαν, αλλά και υπάρχουν, όμως άνθρωποι αληθινοί οι οποίοι με τον καθαρό βίο και το λόγο τους στήριξαν τους άλλους.

«Καλύτερα  να έχεις στη χώρα σου σχολείο ελληνικό, παρά να έχεις βρύσες και ποταμούς, διατί η βρύση ποτίζει το σώμα ενώ το σχολείο ποτίζει την ψυχή… Τα πάντα από το σχολείο τα μανθάνομεν, διατί  χωρίς το σχολείον περιπατούμε στο σκοτάδι», δίδασκε ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για να προστατευτούμε είναι να αγαπήσουμε ξανά, να  δημιουργήσουμε και πάλι, να διψάσουμε για αλήθεια, να ομορφύνουμε την ψυχή μας, να τη φωτίσουμε με το Φως της Πίστης «πέρα από τη ζωή μου και τη ζωή σας. Πέρα πολύ.»

Αγαπητά μου παιδιά,

Αντικρίστε το σχολείο σας με τα μάτια της δημιουργίας, αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική. Υπάρχει στα βιβλία σας καλά κρυμμένη αλλά εύκολα μπορείτε να την ανακαλύψετε. Αρκεί να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά


 ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’


Προς Μαθητές και τις Μαθήτριες
των Δημοτικών Σχολείων

Αγαπητά μου παιδιά,

Ο Χριστός παρομοιάζει τους χριστιανούς αρχικά με το αλάτι. Όπως το αλάτι νοστιμίζει το φαγητό και το κάνει αρεστό στους ανθρώπους, έτσι και η παρουσία των χριστιανών μέσα στον κόσμο τον «νοστιμίζει»», τον κάνει πιο όμορφο, πιο αγαθό, πιο ανθρώπινο.

Είναι τόσο απαραίτητος ο χριστιανός μέσα στον κόσμο όσο είναι και το φως. Γι’ αυτό και ο Χριστός λέει στη συνέχεια ότι «εσείς είστε το φως του κόσμου».  Αν το φως του Χριστού μας φωλιάζει στην καρδιά σας τότε αυτή γίνεται μια καρπερή γη στην οποία τα αγαθά της Παιδείας που προσφέρουν οι δάσκαλοί σας με τον αγώνα τους γίνονται όμορφοι καρποί

Αγαπητά μου παιδιά,

Εύχομαι αυτό το νέο σχολικό έτος να ανοίξετε την καρδιά σας για να κατοικήσει μέσα σας ο Χριστός μας. Να του προσφέρετε  τη θέλησή σας για να σας οδηγήσει αλάθητα στην αληθινή πρόοδο.

Καλή και ευλογημένη χρονιά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.Σ.Ο. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Το ΚΕΣΟ επιδιώκοντας να βοηθήσει τις οικογένειες των οποίων οι αρχηγοί (πατέρας-μητέρα) ή και άλλα μέλη, είναι άνεργα ήρθε σε επαφή με την Γενική Δ/νση Υπηρεσιών Υγείας / Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας / και γνωστοποιεί ότι τέτοια άνεργα μελή στην Αττική και ανά την επικράτεια μπορούν να γίνουν δεκτά στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΠΑ.Σ.) ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών/τριών, που λειτουργούν σε Νοσοκομειακές μονάδες όλης της χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3748/09.

«Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 29/Α/2009).

Το θετικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι στις συγκεκριμένες σχόλες, μπορούν να εγγράφουν σπουδαστές, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους, καθώς και εκείνοι και εκείνες που έχουν ξεπεράσει το 50ο έτος της ηλικίας τους. Ήδη ο πρώτος κύκλος εγγραφών στις συγκεκριμένες Σχολές του Υπ. Παιδείας, έγινε από 1 έως 30 Ιουνίου, ενώ ο δεύτερος κύκλος ξεκινά από σήμερα 3-9-2012 και θα διαρκέσει έως 10-9-2012. Με τις εγγραφές αυτού του κύκλου θα καλυφτούν τα κενά και θα υπάρξουν και επιλαχόντες!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για την εγγραφή στις σχόλες απαιτείται:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ΤΕ.Λ, ΤΕ.Σ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ Α ή Β κύκλου ή Αποδεικτικό Σπουδών ότι έχει προαχθεί στη Β τάξη του Α κύκλου ΤΕΕ των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠ.Λ ή πιστοποιητικό σπουδών ότι έχει προαχθεί στη  Δ τάξη του παλαιού εξατάξιου Γυμνασίου ή στη Γ τάξη εσπερινού  ΤΕΛ ή επικυρωμένο τίτλο Απόλυσης για τους μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο ΕΠΑ.Λ ή ΓΕΛ ή ΤΕΛ ή Εν. Λύκειο ή ΛΕΝ ή ΕΠ.Λ.

2. Αίτηση εγγραφής (από την γραμματεία της Σχολής).

3. Πιστοποιητικό του Δήμου ή της Κοινότητας στα μητρώα της οποίας είναι εγγεγραμμένος-η ή Αστυνομική ταυτότητα.

4. Υπεύθυνη δήλωση για την κηδεμονία του μαθητή, εφόσον αυτός είναι ανήλικος.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 στην οποία να δηλώνεται ότι ο μαθητής δεν φοιτά ταυτόχρονα σε άλλο σχολείο.(από την γραμματεία της Σχολής).

Η φοίτηση στη  σχολή είναι πρωινή  και διαρκεί δύο έτη. Αρχίζει 10 Σεπτεμβρίου και τελειώνει  περίπου 20 Ιουνίου συμπεριλαμβανομένων μέσα σε αυτό των προαγωγικών και  απολυτηρίων εξετάσεων.

Στην Α ΄ τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις:

- Όσοι έχουν τελειώσει την Α΄ τάξη Επαγγελματιών ή  Γενικών Λυκείων.

-Όσοι είναι απόφοιτοι  Γενικών Λυκείων ή Τ.Ε.Λ..

-Κάτοχοι πτυχίου  ΕΠΑ.Σ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

-Μαθητές που προάγονται στην Γ΄ τάξη Εσπερινών Γενικών Λυκείων.


Στην Β΄ τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις:
-Όσοι προήχθησαν  στη  Β΄ τάξη ΕΠΑ. Σ.

-Οι απόφοιτοι  Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου  Σπουδών ίδιας ειδικότητας.

Στους αποφοίτους χορηγείται Κρατικό Πτυχίο επιπέδου 3 αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Στους πτυχιούχους χορηγείται άδεια άσκησης επαγγέλματος από τις διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών της χώρας, μετά από πρακτική άσκηση 6 μηνών.

Το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει:

A΄ Έτος: Νοσηλευτική Θεωρία, Εργαστήριο, Ανατομία, Φαρμακολογία, Αγωγή Υγείας, Πρώτες Βοήθειες.

Β Έτος: Νοσηλευτική Θεωρία, Εργαστήριο, Χειρουργική, Τεχνική Χειρουργείου, Παθολογία, Γυναικολογία- Μαιευτική-Παιδιατρική, Ψυχιατρική- Νευρολογία. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται σε 3 αίθουσες διδασκαλίας και 2 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, με εποπτικά μέσα, προπλάσματα, χάρτες ενώ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη. Επίσης  πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και συμμετοχή σε συνέδρια.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ
σε:
- Γενικά και Ειδικά Νοσοκομεία,
-Υγειονομικά Κέντρα ,
-Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών,
-Αγροτικά Ιατρεία,
-Κέντρα Υγείας,
-Κέντρα Ψυχικής Υγείας,
- Ιατρεία Ασφαλιστικών Οργανισμών,
-Υπηρεσίες Υγείας του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού,
- Τοπική Αυτοδιοίκηση,
-ΚΕΕΛΠΝΟ,
-ΟΚΑΝΑ,
-Ι.Κ.Α.,
-ΔΕΗ,

-Υπηρεσίες Υγείας Τραπεζών κ.λ.π
Πίνακας Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ)
αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Φορέας Διεύθυνση Επικοινωνία
ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν.Ν.Θ. Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Μεσογείων 152, Τ.Κ. 115 27
Τ. 210 7704748 F . 210 7704748

ΕΠΑ.Σ. του Γ.N. Αττικής ΚΑΤ
Νίκης 2, Κηφισιά, Τ.Κ. 145 61
T. 210 6280212 F . 210 6236260

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
Δημ. Μαντούβαλου 3, Τ.Κ. 184 54, Νίκαια
Τ. 213 2077431

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» (εσπερινό)
Θηβών 46-48, Τ.Κ. 185 43, Πειραιάς
Τ. 210 4511177 F . 210 4511538

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Υψηλάντου 45-47, Τ.Κ. 106 76
Τ. 210 7291216 F . 210 7291216

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Ζαλόγγου 6, Τ.Κ. 153 43, Αγία Παρασκευή
Τ. 210 6392148 & 213 2037625
F. 210 6392148

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Θηβών και Μ. Ασίας, Τ.Κ. 115 27, Γουδί
Τ. 210 7799175 F . 210 7799175

ΕΠΑ.Σ. του Ψυχ. Νοσοκομείου Αττικής
Λεωφ. Αθηνών 374, Κτήριο Δημαρχείου
Τ.Κ. 124 61, Αθήνα
Τ. 210 5321707 F . 210 5321707

ΕΠΑ.Σ. του Ψυχ. Νοσοκομείου Αττικής
«ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ιερά Οδός 343,
Τ.Κ. 124 61, Χαϊδάρι
Τ. 210 5404169 &. 210 5404269
F. 210 5404400

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης
Δήμητρας 19, Τ.Κ. 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τ. 25510 24921 F . 25510 26205

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Ξάνθης
Νεάπολη, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη
Τ. 25410 47566 F . 25410 47567

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Κομοτηνής
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Σισμανόγλου 45, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή
Τ. 25310 57153 F . 25310 57152
ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Καβάλας
Βενιζέλου 55 Α΄,Τ.Κ. 654 03, Καβάλα
Τ. 2510 830454

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Δράμας
Ιπποκράτους τέρμα, Τ.Κ. 661 00, Δράμα
Τ. 25210 61279 F . 25210 57194

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Εξοχή Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 570 10
Τ. 2313 307172 &. 2313 307171
F. 2310 350171

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Κιλκίς
Καραγιαννοπούλου 22, Τ.Κ. 611 00, Κιλκίς
Τ. 23410 285802 F . 23410 285802

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Βέροιας
Παπάγου (Συνοικισμός), Τ.Κ. 501 00, Βέροια
Τ. 23310 65676

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Κατερίνης
VII ης Μεραρχίας, Τ.Κ. 601 00, Κατερίνη
Τ. 23510 74710 F . 23510 57250

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Σερρών
Ορφέως 12, Τ.Κ. 621 00, Σέρρες
Τ. 23210 20401 F. 23210 22001

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Έδεσσας
Φιλίππου 37, Τ.Κ. 502 00, Έδεσσα
Τ. 23810 22340 F . 23810 22340

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
Κων. Γκέρτσου, Τ.Κ. 501 00, Κοζάνη
Τ. 24610 35382

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Γρεβενών
Κ. Ταλιαδούρη 60, Τ.Κ. 511 00, Γρεβενά
Τ. 24620 84223

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Γ. Παπανδρέου 2, Τ.Κ. 541 01, Ιωάννινα
Τ. 26510 30451

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Άρτας
Π. Γαρουφαλλιά 9, Τ.Κ. 471 00, Άρτα
Τ. 26810 28344 F . 26810 28344

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Φιλιατών
Μάρκου Μπότσαρη 6, Τ.Κ. 463 00, Φιλιάτες
Τ. 26640 23181

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ»
Ολύμπου 65, Τ.Κ. 412 21
Τ. 2410 560292

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
Νηλείας 13, Αστέρια Αγριάς, Τ.Κ. 373 00
Τ. 24280 92200 F . 24280 36870

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Τρικάλων
Καρδίτσας 65, Τ.Κ. 421 00, Τρίκαλα
Τ. 24313 50608, F . 24310 37446

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Καρδίτσας
Ταυρωπού τέρμα, Τ.Κ. 431 00, Καρδίτσα
Τ. 24410 6508

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Χαλκίδας
Ιωαννίδου 6,
Τ.Κ. 341 00, Χαλκίδα
Τ. 22210 88448 F . 22210 88448

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Άμφισσας
Οικισμός Δροσοχωρίου,
Τ.Κ. 331 00, Άμφισσα
Τ. 22650 29874 F. 22650 22086

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Καρπενησίου
Παναγίας Προυσιωτίσσης 10, Τ.Κ. 361 00, Καρπενήσι
Τ. 22370 80684 F . 22370 21226

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Κέρκυρας
Λ. Αλεξάνδρας 15, Τ.Κ. 491 00, Κέρκυρα
Τ. 26610 45816 F . 26610 45816

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Τσερτίδου 1, Τ.Κ. 261 10, Πάτρα
Τ. 2610 227752 F . 2610 227751

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Αγρινίου
Σαλάκου 3, Τ.Κ. 301 00 Αγρίνιο
Τ. 26410 20975 F . 26410 27255

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Κεφαλληνίας «ΑΓΙΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» Αργοστόλι, Τ.Κ. 281 00
Τ. 26710 23623 F . 26710 25915

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Τρίπολης
Ερυθρού Σταυρού τέρμα, Τ.Κ. 221 00, Τρίπολη
Τ. 2710 371728 F . 2710 381757

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Καλαμάτας
Αθηνών 99, Τ.Κ. 241 00, Καλαμάτα
Τ. 27210 85203 F. 27210 85203

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Σάμου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
Ματρογένειος Σχολή,
Περιοχή Μαλαγάρη, Τ.Κ. 831 00
Τ. 22730 24500 F . 22730 28968

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ»
Βοστάνη 48, Τ.Κ. 811 00, Μυτιλήνη
Τ. 22510 42870 F. 22510 41500

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Χίου «ΣΥΛΙΤΣΕΙΟ»
Γ. Βερίτη 45, Τ.Κ. 821 00, Χίος
Τ. 22710 29005 F . 22710 44310

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Ρόδου « Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Παπαλουκά 6 – 8, Τ.Κ. 851 00, Ρόδος
Τ. 22410 24374 F . 22410 24374

ΕΠΑ.Σ. του Κρατικού Θεραπευτηρίου Κ.Υ. Λέρου
Τεμένια - Λακκί, Τ.Κ. 854 00 Λέρος
Τ. 22470 22973 F . 22470 22973

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Ηρακλείου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ / ΠΑΝΑΝΕΙΟ»
Λεωφ. Α. Παπαναστασίου 157,
Τ.Κ. 710 02, Ηράκλειο Τ. 2810 238844 F . 2810 238844

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Ρεθύμνης
Εθνικής Αντιστάσεως 17, Τ.Κ. 741 00, Ρέθυμνο
Τ. 28310 24675 F . 28310 24674

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
Άγιος Ελευθέριος – Μουρνιές, Τ.Κ. 733 00, Χανιά
Τ. 28210 27011 F . 28210 27011

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου
Επιμενίδου 22, Τ.Κ. 721 00, Άγιος Νικόλαος
Τ. 28410 26772 F . 28410 26772

ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Σύρου
Γ. Παπανδρέου 2,
Τ.Κ. 841 00, Σύρος Τ. 22810 81557

Περισσότερες πληροφορίες στην κα Νικολάου στο Υπουργείο Παιδείας
Τηλ. 210 5230295, Fax. 210 5237651, E-mail. deyp@yyka.gov.gr
καθώς και στη κα Μαρία Νικολάου στο ΚΕΣΟ: Τηλ. 210 3811274 &. 210 3841536 (9πμ-2μμ)