24 Ιουλίου, 2012

ΝΕΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Ενημερωτικό υλικό, που στοχεύει την εξάσκηση πιέσεων για να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ, του ΕΔΑΔ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στο ανθρωπιστικό πρόβλημα της διακρίβωσης της τύχης ων αγνοουμένων ετοίμασε με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων. 

Η παρουσίαση του υλικού έγινε ενώπιων αντιπροσώπων των θεσμών και των υπηρεσιών του κράτους και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ ώστε, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Σεργίδης, «να δοθεί δια ζώσης το μήνυμα ότι το θέμα των αγνοουμένων είναι θέμα που αφορά όλο τον κυπριακό λαό και αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ως Επιτροπή και ως συγγενείς χρειαζόμαστε τη βοήθεια των θεσμών και των υπηρεσιών για συλλογική δουλειά».

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Κυβέρνησης, της Βουλής της Εκκλησίας, των κομμάτων και των οργανώσεων για να αξιοποιηθεί η τελευταία απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θέτει επιτέλους τις σωστές προϋποθέσεις για ουσιαστική διερεύνηση του θέματος των αγνοουμένων», πρόσθεσε ο κ. Σεργίδης. Ανέφερε ότι η απόφαση τονίζει ότι η Τουρκία πρέπει να επιτρέψει ελεύθερη πρόσβαση σε ανεξάρτητους ερευνητές, στις πληροφορίες που έχει από το 1974 για τα αγνοούμενα πρόσωπα και να επιτρέψει ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους όπου θεάθηκαν για τελευταία φορά οι αγνοούμενοι.
 
«Θέλουμε με τα δικά σας διαβήματα προς τα αντίστοιχα με εσάς ευρωπαϊκά σώματα να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά κυρίως του Ευρωκοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να πάρουν θέση στην ανάγκη να συμμορφωθεί η Τουρκία με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και στην τελευταία απόφαση της Επιτροπής Υπουργών», είπε και κατέληξε ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την οικονομική αρωγή στην προσπάθεια που πρόσφερε ο ίδιος και το Ιδρυμα Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, του οποίου ο Αρχιεπίσκοπος προεδρεύει.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’ σημείωσε ότι «όλοι μας ενδιαφερόμεθα για την τύχη των αγνοουμένων μας» και παρατήρησε πως «αυστηρώς ομιλούντες ως Εκκλησία δεν έχουμε εκπληρώσει ούτε το καθήκον μας έναντι των αγνοουμένων και των συγγενών τους». Προσθέτοντας ότι πάντοτε συμπαριστάμεθα, τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί και να δώσει τις πληροφορίες που πρέπει για τους αγνοουμένους, συνεχάρη την Επιτροπή που εργάστηκε «οργανωμένα και νοικοκυρεμένα» για την ετοιμασία του υλικού.
 
«Πολύ σοφά εντάξατε αυτή την προσπάθεια στο πλαίσιο της Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», είπε σημειώνοντας ότι «πρέπει όλοι συλλογικά να συνεργαστούμε σε λύση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος, που για 38 χρόνια ταλανίζει τον τόπο και τις οικογένειες των αγνοουμένων».

Ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’ σημείωσε ότι «Κυβέρνηση, Βουλή και Εκκλησία πρέπει ευκαίρους – ακαίρους να πιέζουμε ούτως ώστε να φθάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και συγγενείς των αγνοουμένων να ενημερωθούν για την τύχη των αγαπημένων ανθρώπων τους». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Αρχιεπισκοπή θα διατηρήσει στενή επαφή με την Επιτροπή για να λάβει τέλος το δράμα που βασανίζει τους συγγενείς το αγνοουμένων. 

Ο Γραμματέας της Επιτροπής Νίκος Θεοδοσίου ανέφερε ότι το ενημερωτικό υλικό είναι σύντομο και περιεκτικό, ώστε ο αποδέκτης να μπορεί εύκολα να διαβάσει τα μηνύματα. Πρόκειται για 12σελιδο βιβλιαράκι και ψηφιακό δίσκο στον οποίο περιλαμβάνεται το βιβλιαράκι και διευθύνσεις ιστοτόπων στους οποίους οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσθετες πληροφορίες. Πρόσθεσε ότι για να είναι διαχρονικό το υλικό αποφεύχθηκε η συμπερίληψη αριθμών ταυτοποιηθέντων λειψάνων και ανέφερε ότι η έκδοση έγινε σε τρείς γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ώστε να αξιοποιηθεί σε αγγλόφωνους και γαλλόφωνους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Περαιτέρω, είπε ότι το υλικό έχει ψηφιοποιηθεί και περάστηκε σε ψηφιακό δίσκο, ώστε να είναι προσιτό σε αυτούς που επιλέγουν να διαβάσουν στους υπολογιστές αντί σε χαρτί. Ο κ. Θεοδοσίου είπε πως η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη, καθώς αναμένεται ότι οι αντιδράσεις της Τουρκίας θα είναι ανάλογες της επιτυχίας της απόφασης της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων και για την αξιοποίηση της απόφασης σε όλους τους χώρους και βήματα. Ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου δήλωσε από πλευράς του ότι η προσπάθεια της Επιτροπής είναι αξιέπαινη και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την οικονομική αρωγή.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά είπε ότι η προσπάθεια της Επιτροπής είναι αξιέπαινη και εύστοχα προετοιμασμένη, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το υλικό που ετοιμάσθηκε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της Προεδρίας και μετά σε όλες τις ευκαιρίες που θα υπάρχουν στα ευρωπαϊκά και διεθνή βήματα. Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που περιεκτικά προβάλλεται το θέμα των αγνοουμένων, απευθύνοντας έκκληση όπως το όποιο διαφωτιστικό υλικό προορίζεται για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, εκδίδεται σε δύο – τρεις γλώσσες για να είναι εύκολα προσβάσιμο σε περισσότερους αποδέκτες.

Η κ. Παπαδοπούλου απηύθυνε, επίσης, έκκληση για συντονισμό των προσπαθειών, επειδή ο καθένας κάνει ό,τι λέει η ψυχή του και η συνείδηση του για το θέμα των αγνοουμένων και ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε πιο διεκδικητική φωνή. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν πρέπει να εξισώνεται το 1963 με το 1974, ώστε να μην δίνεται στην Τουρκία η ευκαιρία να επιχειρηματολογεί, εξισώνοντας το κράτος με αυτούς που εγκλημάτησαν κατά τα γεγονότα του 1963.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ SPIEGEL.

http://www.greekamericannewsagency.com/main/images/stories/imf-greece.jpg 
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου για το Mega, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως «το Ταμείο υποστηρίζει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσκολίες». Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η αποστολή του Ταμείου θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, στις 24 Ιουλίου, «για να επαναφέρει και πάλι στην ορθή πορεία το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται από την οικονομική βοήθεια του Ταμείου».

Πηγή εκτός Ταμείου χαρακτήρισε «ανοησίες» το δημοσίευμα του Spiegel, προσθέτοντας όμως με νόημα πως «είναι γνωστό πως κάθε επιπλέον ευρώ, εκτός του τρέχοντος προγράμματος που εγκρίθηκε το Μάρτιο, θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρώπη», διότι -όπως τόνισε η πηγή στο ΜEGA- το Ταμείο έχει φτάσει στο όριο των πόρων που έχει προς διάθεση για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, η διαπίστωση αυτή είναι καμπανάκι για την Ελλάδα και για έναν ιδιαίτερο λόγο: Όποια άλλα κονδύλια αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα πρέπει να καλύπτονται απόλυτα από το καταστατικό του, και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, εκτός εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορέσει να παρουσιάσει έργα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσε το δημοσίευμα του Spiegel, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικα που εκπροσωπούν το ΔΝΤ και η απάντηση που φέρεται να πήρε ήταν ότι δεν ισχύουν οι σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύονται.

«Βλέπει» χρεοκοπία τον Σεπτέμβριο

Spiegel: «Οχι» από ΔΝΤ σε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Το περιοδικό αναφέρει ότι αυτή την περίοδο η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί. «Εάν η χώρα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό θα συνεπάγεται, βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας, επιπλέον βοήθεια μεταξύ 10 και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνεται και τονίζεται ότι «πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος». Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το περιοδικό αναφέρεται ακόμη στο ομόλογο που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα τον Αύγουστο: «Κανονικά η Αθήνα θα έπρεπε να πληρώσει στις 20 Αυγούστου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η λύση θα μπορούσε να δοθεί με εξόφληση του δανείου από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Το ελληνικό κράτος θα μπορούσε να εκδώσει νέα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα, τα λεγόμενα "t-bills" και να τα πουλήσει στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα τα υποβάλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως εγγύηση για την νέα έκτακτη βοήθεια»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Ελλάδα

 Σε δίωρη στάση εργασίας, από 11:00 μέχρι 13:00 την Τρίτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο μετρό και στον ΗΣΑΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση μηχανοδηγού. Σύμφωνα με το σωματείο, μηχανοδηγός στον ηλεκτρικό κρατήθηκε αφού κατέθεσε στον εισαγγελέα για την υπόθεση πολίτη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει το απόγευμα της Δευτέρας πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στον σταθμό της Αττικής.
   
Σήμερα, Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, συμπληρώνονται 38 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η επέτειος βρίσκει τη χώρα εν μέσω κρίσης - όχι μόνο οικονομικής. Η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι «για λόγους οικονομίας» δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο κι αντ' αυτού ο Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει τον αγώνα των αντιστασιακών με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας. Στο χώρο των βασανιστηρίων βρέθηκαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών κι έστειλαν το μήνυμα ότι «οι προσδοκίες και τα οράματα του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα».
   
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί, με ανακοινώσεις του Ευ.Βενιζέλου για τη στελέχωση των υπόλοιπων μεταβατικών οργάνων του κόμματος, η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία ανασύστασής του. Εκ παραλλήλου, στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει το θέμα της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα, με τις ελεγκτικές εταιρίες να πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα. Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την Τετάρτη η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.
   
Η ανάγκη να στηριχθεί χωρίς καθυστερήσεις η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα της ελληνικής Περιφέρειας ήταν το βασικό συμπέρασμα των ομιλητών που συμμετείχαν στη συζήτηση για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου.
   
Σκοτεινές παραμένουν πολλές πτυχές της υπόθεσης που αφορά στον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο. Η 15χρονη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, σε κωματώδη κατάσταση και ημίγυμνη ανάμεσα σε βράχια στην παραλία Χρυσή Ακτή. Για τις έρευνες έχουν κινητοποιηθεί οι Αρχές του νησιού, ενώ εσπευσμένα μετέβη και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών. Η 15χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου, όπου τη Δευτέρα υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Κόσμος

 Οι Σύροι αντάρτες κατηγόρησαν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι μετέφερε χημικά όπλα στα αεροδρόμια των συνόρων, την επομένη της απειλής της Δαμασκού να χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά σε περίπτωση που δεχτεί «επίθεση από το εξωτερικό». Το καθεστώς, η διπλωματική πίεση σε βάρος του οποίου ενισχύεται ενώ η εμφύλια σύρραξη κλιμακώνεται, παραδέχθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα πως η Συρία έχει χημικό οπλοστάσιο αλλά «δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ» εναντίον Σύρων. Παράλληλα, οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζονται, ενώ οκτώ κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε ταραχές σε φυλακή στο Χαλέπι.
   
Μετά τη Σικελία, που έλαβε ενίσχυση 400 εκατ. ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση ώστε να αποφύγει πιθανή χρεοκοπία, προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν και αρκετοί μεγάλοι ιταλικοί δήμοι: Η μείωση της λογιστικής αξίας ορισμένων περιουσιακών στοιχείων τους έχει αναδείξει, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, επικίνδυνες «τρύπες» στα βιβλία τους. Παράλληλα, και ενώ το σφυροκόπημα των ισπανικών ομολόγων στις αγορές τη Δευτέρα συμπαρέσυρε και τα ιταλικά, η Ρώμη ανακοίνωσε πως το χρέος της ανέβηκε στο 123,3% του ΑΕΠ.
   
Τουλάχιστον εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν και εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν, προκαλώντας υλικές ζημιές, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Χονγκ Κονγκ, από το πέρασμα του τυφώνα Βισέντε, για τον οποίο οι αρχές είχαν κηρύξει συναγερμό επιπέδου 10 -για πρώτη φορά από το 1999. Η κακοκαιρία έκλεισε το λιμάνι και καθήλωσε για λίγες ώρες τις πτήσεις, με την κατάσταση να εξομαλύνεται σταδιακά.
   
Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα διόρισε τον Χουάν Χιμένες, δικηγόρο γνωστό στη χώρα για τη δράση του στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κύμα βίαιων αντιδράσεων κατά του σχεδίου Conga που αφορά την εκμετάλλευση πλούσιων πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων.
   
Δύο μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις, όπως ανακοίνωσαν πηγές μυστικών υπηρεσιών. Τα αεροσκάφη έπληξαν με οκτώ πυραύλους την πεδινή τοποθεσία Σαουάλ κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, περιοχή που θεωρείται ιδανικό καταφύγιο για αντάρτες.

Οικονομία

Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας αναμένεται να παρουσιάσει στον κ. Σουρνάρα τις βασικές θέσεις της εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της νέας πορείας του τραπεζικού συστήματος και αναμένεται να ζητήσει να δοθούν κίνητρα, οδηγίες και ρήτρες για τον επαναπροσανατολισμό της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην κατεύθυνση της στήριξης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
   
H ιρλανδική αστυνομία συνέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Anglo Irish Bank Σον Φιτσπράτρικ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για απάτη στην τράπεζα -από την οποία ξεκίνησε η «πυρκαγιά» της κρίσης στην Ιρλανδία, με κατάληξη τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.
   
Σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται η τιμή του χρυσού την Τρίτη, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη μετά την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει σε αρνητικές τις προοπτικές για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου. Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν στις πρωινές συναλλαγές πτώση έως 0,18% φθάνοντας στα 1,574.60 δολάρια ανά ουγγιά.

Αθλητισμός

Τι και αν η ταλαιπωρία από το κοπιαστικό ταξίδι ήταν μεγάλη, οι παίκτες του Άρη δεν γλίτωσαν την πρώτη, έστω και χαλαρή προπόνηση στο Πράτο της βόρειας Ιταλίας, εκεί όπου βρίσκεται η αποστολή από το απόγευμα της Δευτέρας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εξωαγωνιστικά, αναβολή για την Δευτέρα 30 Ιουλίου πήρε η εκδίκαση των υποθέσεων του Ντάρσι Νέτο και του Νάτσο Γκαρσία, οι οποίοι αμφότεροι διεκδικούν χρήματα από τους «κίτρινους».
   
Το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα λάβει την οριστική απόφασή του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ δύο... δρόμων. Ο ένας είναι αυτός που οδηγεί στην Τούμπα με μείωση αποδοχών κοντά στο 50% (από τις 800.000 - στις 400.000 ευρώ τον χρόνο) και επέκταση συμβολαίου ως το 2016 ή τη μεταγραφή του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο γερμανικός σύλλογος θα καταθέσει επίσημη πρόταση εντός των ημερών και από το ύψος του συμβολαίου που θα προτείνει στον «Σάλπι» θα ξεκαθαρίσουν όλα.
    
Ακόμη ένα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα τόσα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, αφού η οι τράπεζες δεν τις εκδίδουν την εγγυητική επιστολή που πρέπει να καταθέσει (την Πέμπτη) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να πάρει την αδειοδότηση. Ο λόγος είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Προπονήθηκε ο Μπουγαΐδης. Την Πέμπτη αναχωρεί η αποστολή για την Αγγλία.



ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ.

http://www.greekamericannewsagency.com/main/images/stories/eurozone.jpg 
 
Μην περιμένετε εξελίξεις πριν από τον Σεπτέμβριο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, διαμηνύει η Κομισιόν, ενώ παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης προς τη χώρα. Απαντώντας στο δημοσίευμα του Σπίγκελ, βάσει του οποίου το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, η Marianne Kothe δήλωσε: "Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης". Τόνισε, μάλιστα, ότι για να γίνει η όποια συζήτηση ως προς την Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την έκθεση πρόοδου από την τρόικα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, παράλληλα, κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Αναφέρθηκε, όμως, εκτενώς στο θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, καλώντας άπαντες να μην περιμένουν κάποια είδηση πριν από τον Σεπτέμβριο. «Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ληφθεί από τη στιγμή όπου θα ολοκληρωθεί η έκθεση προόδου (της τρόικας)», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τους τελευταίους λίγους μήνες, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος λόγω τις διπλής εκλογικής αναμέτρησης την άνοιξη». 

«Η Κομισιόν είναι βέβαιη ότι η συζήτηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα διεξαχθεί στο κοντινό μέλλον, αν και είναι απίθανο να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο», κατέληξε.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

http://www.24h.gr/sites/default/files/main_images/GREECE%20SPAIN%20CRISIS.jpg 
 
Στο κόκκινο βρέθηκε σήμερα η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά καθώς Ισπανία και Ελλάδα εντείνουν  τις ανησυχίες για την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Σαν να μην έφταναν οι φόβοι για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο έχει εκτροχιαστεί, η φήμη περί επικείμενης συνολικής προσφυγής της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, είχε σαν αποτέλεσμα την «κατάρρευση» των αγορών και την αλματώδη άνοδο των spreads στο κόστος δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας. Το επιτόκιο για τα ισπανικά δεκαετή έφτασε μέχρι 7,55%, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα, ενώ αντίστοιχα, τα ιταλικά δεκαετή έφτασαν επίσης σε ιστορικό υψηλό 6,37%.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος χαρακτήρισε «παράλογη» τη συμπεριφορά των αγορών και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προσφύγει η Ισπανία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.Την ίδια ώρα επανέρχονται στον διεθνή Τύπο και τα σενάρια για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα, με τους επενδυτές να αναμένουν την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα και τις επαφές που θα έχει με την ελληνική κυβέρνηση. Επίσης, εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα θα εξασφαλίσει έγκαιρα την επόμενη δόση με τα μηνύματα από το εξωτερικό να «παγώνουν» το ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης ή επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών «βυθίστηκε» κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 586,04 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 7,10%. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, μετά τη διάσπαση των 600 μονάδων, το επόμενο κρίσιμο σημείο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η στήριξη των 580 μονάδων, το οποίο εάν διασπασθεί καθοδικά θα ανοίξει ο δρόμος για υποχώρηση στα επίπεδα των 550 μονάδων. Απώλειες ύψους 1,6 δισ. ευρώ, σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης, κατέγραψαν οι μετοχές των εισηγμένων εταιρειών, μετά το μαζικό «ξεπούλημα» που χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση. Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διακόψει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Αρνητικό, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι και το γεγονός ότι η πτώση των τιμών των μετοχών συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση του τζίρου, σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 36,208 εκατ. ευρώ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Γ)

http://www.greekamericannewsagency.com/main/images/stories/democracy.jpg 

Πώς προέκυψε η σημερινή Ψευδοδημοκρατία;

Αν η ανθρωπότητα ευγνωμονεί τους Έλληνες για τη Δημοκρατία, ποιους θα πρέπει να καταριέται για το εμετικό "κατασκεύασμα" της Democracy, που καταστρέφει τα πάντα; Σήμερα — και για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων αιώνων ακούγονται όλο και πιο συχνά αρνητικές απόψεις για τη Δημοκρατία. Όλο και πιο πολλοί πολίτες ταυτίζουν τη Δημοκρατία με τον ανεξέλεγκτο καπιταλισμό, αλλά και την αδυναμία τού συστήματος να ελέγξει τη διαφθορά. Η Δημοκρατία, ως το μόνο πολιτικό σύστημα, το οποίο επιβίωσε στη μεγάλη "μάχη" των ιδεολογιών του τελευταίου αιώνα, κινδυνεύει να γίνει η χλεύη των ηττημένων ...Μέχρι και οι δυστυχισμένοι σταλινικοί την κατηγορούν μέσα από τους "τάφους" τους ...Μέχρι και η κακομοίρα η Αλέκα την "λιθοβολεί".

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί απλούστατα η σημερινή παρακμή και ο εκφυλισμός του συστήματος αποδίδεται αναγκαστικά στο μοναδικό σύστημα που επιβίωσε. Δυστυχώς, όπως έχουν καταλήξει τα πράγματα, ακόμα και οι πιο διεφθαρμένοι πολιτικοί παράγοντες είναι "εκλεκτοί" του λαού και της Δημοκρατίας. Αναγκαστικά η Δημοκρατία τούς "χρεώνεται" όλους αυτούς τους εγκληματίες. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Αν κάποτε το "όνειρο" όλων των λαών ήταν να γευτούν τη Δημοκρατία, σήμερα αυτό το "όνειρο" διαρκώς φθίνει. Βλέπουν οι λαοί τις "τύχες" των "δημοκρατιών" σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους. Έχουν αρχίσει να σκέφτονται μήπως πρέπει ν' αρχίσουν ν' αναζητούν κάτι πιο "σύγχρονο" στον τομέα της διακυβέρνησης.

...Κάτι πολύ "σύγχρονο", όπως η "Global Government", που μας προτείνει ο Γιωργάκης ...Κυβερνήσεις των "εκλεκτών" αυτού του κόσμου, που θα "φυτεύονται" απευθείας μέσα στα κράτη ...Κυβερνήσεις "αχυράνθρωπων", που θα επιλέγονται σε κλειστές συνεδριάσεις Λεσχών και χωρίς την ψήφο των λαών ...Κυβερνήσεις πρώην τραπεζοϋπαλλήλων, που θα προτείνονται από Τραπεζίτες ...Κυβερνήσεις τύπου Παπαδήμου ή Μόντι, που θα επιλέγονται από τους ιδιοκτήτες της Goldman Sachs και άλλων ευαγών ιδρυμάτων ...Κυβερνήσεις, οι οποίες θα προκύπτουν από "έγχρωμες" επαναστάσεις των διαφόρων ΜΚΟ ...Κυβερνήσεις αγαπητές σε όλους τους ιδιοκτήτες των παγκόσμιων ΜΜΕ, οι οποίοι καθημερινά κατηγορούν τους "ανεύθυνους", "χρεοκοπημένους" και "τεμπέληδες" λαούς, "πυροβολώντας" τη Δημοκρατία.

Όλα αυτά είναι μια συνομωσία εναντίον των λαών και εις βάρος του καλύτερου συστήματος, το οποίο έχουν επινοήσει οι άνθρωποι για τη διακυβέρνηση των κοινωνιών τους. Είναι μια ύπουλη επίθεση κατά της Δημοκρατίας, που έχει ως στόχο τον απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο των λαών. Αυτό, το οποίο συμβαίνει, είναι το εξής απλό. Η Δημοκρατία δεν είναι αυτήν, που έχει το πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει αυτό, το οποίο "προσφέρεται" στους λαούς ως "δημοκρατία", ενώ δεν είναι. Το πρόβλημα είναι μια "βραχυκυκλωμένη" δημοκρατία, που είναι υπεύθυνη για τη σημερινή αθλιότητα και διαφθορά ...Μια "πειραγμένη" δημοκρατία, η οποία κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των λαών υπηρετεί. Αυτή η "δημοκρατία" είναι το πρόβλημα και αυτήν μισούν πλέον όλοι οι λαοί.

...Αυτήν την ψεύτικη "δημοκρατία" εκμεταλλεύονται οι φασίστες και σ' αυτήν επιτίθενται, με στόχο να διαγράψουν από τη συνείδηση του ανθρώπου την πραγματική Δημοκρατία. Πώς όμως προέκυψε αυτή η "δημοκρατία"; Ποιοι την δημιούργησαν και ποιοι την "σέρβιραν" στους λαούς σαν πραγματική Δημοκρατία. Όλο το "βραχυκύκλωμα" της ελληνικής επινόησης, που λέγεται Δημοκρατία, έγινε από τους Βρετανούς μονάρχες. Πώς; Με τον παραδοσιακό μεσαιωνικό τρόπο. Ως δυνάμεις του Μεσαίωνα, έκαναν αυτό το οποίο γνώριζαν ...Πήραν το "κρέας" και το "βάπτισαν" "ψάρι" ...και το επέβαλαν σαν τέτοιο. Τι έκαναν; Σε μια περίοδο, όπου ο βρετανικός λαός "αφυπνιζόταν" και ζητούσε τη χειραφέτησή του, αυτοί ανέλαβαν να τον "παγιδεύσουν".

Βλέποντας "μπροστά", καταλάβαιναν ότι η σύγκρουσή τους με τον λαό τους θα ήταν αναπόφευκτη. Έβλεπαν τους ευρωπαϊκούς θρόνους να κλονίζονται από τις αμφισβητήσεις και έβλεπαν επίσης ότι δεν θα μπορούσαν επί μακρόν να επενδύουν στον έλεγχο της γνώστης. Ήταν θέμα χρόνου να μην μπορούν να σταματήσουν τον διασκορπισμό της γνώσης ...Τον διασκορπισμό της πιο επικίνδυνης γι' αυτούς γνώσης, που ήταν η ελληνική. Πριν λοιπόν έρθουν αντιμέτωποι με τη φοβερή και τρομερή ελληνική Δημοκρατία, έκαναν ένα "θαύμα". "Κατασκεύασαν" μια δική τους βαρβαρική ηλιθιότητα και την ονόμασαν "δημοκρατία". Αυτό ήταν το θαύμα" της δημιουργίας της Democracy ...Το θαύμα εκείνο, που η ανθρωπότητα "χρωστά" στη βρετανική μοναρχία. 

Εμφανίστηκαν σαν "μεγαλόψυχοι" μονάρχες, που έδωσαν "δικαιώματα" στον λαό, χωρίς αυτό να συμβαίνει. Έδωσαν "δικαιώματα" στον λαό πριν καν τους τα ζητήσει ο ίδιος. Έβαλαν τους αφελείς πολίτες να παίζουν σε μια "παράσταση" δημοκρατίας, χωρίς να τους απειλούν τα δικαιώματα αυτά ...Τους έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι θεωρητικά. Πρακτικά τούς "δούλευαν", εφόσον τους έβαζαν να διαλέγουν ανάμεσα στα "οικόσιτά", που ταΐζανε οι ίδιοι. Αν μέχρι τότε τους συμβούλους τους τούς διόριζαν οι ίδιοι με βασιλικά διατάγματα, αυτήν την αρμοδιότητα την πέρασαν στο λαό.

...Οι πρώην "αυλικοί" θα ψηφίζονταν και άρα θα διορίζονταν από τον λαό σε θέσεις ανάλογες με αυτές τις οποίες ήδη κατείχαν. Όλους τους πρώην "αυλικούς" τούς ονόμασαν "πολιτικούς" και τους έβαλαν να τους ψηφίσει ο κόσμος, για να τους στείλει στη Βουλή. Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανίσουν μια δήθεν Βουλή, η οποία απλά ήταν το πίσω μέρος της "αυλής" τους. Εκμεταλλεύτηκαν το πολυπρόσωπον της αρχαίας ελληνικής Βουλής και φόρτωσαν σ' αυτήν όλο το προσωπικό, το οποίο μέχρι τότε απασχολούνταν στα παλάτια τους. Μετέτρεψαν σε πολιτικούς της Δημοκρατίας όλους τους σφουγκοκολάριούς τους. Τη μισθοδοσία τους τη μετέφεραν από το βασιλικό λογιστήριο στη δήθεν Βουλή του λαού και τους εμφάνισαν σαν "υπηρέτες" του λαού, ενώ αυτοί παρέμεναν δικοί τους υπηρέτες.

Έχοντας γνώση της κατάστασης, φρόντισαν εξ’ αρχής και για την ασφάλεια των δουλικών τους. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να επιλύσουν, εφόσον, απαλλάσσοντάς τους από τη βασιλική "προστασία", θα έπρεπε να τους "φορτώσουν" με προνόμια και ασυλίες, προκειμένου να μην κινδυνεύουν από τον λαό, τον οποίο πρόδιδαν καθημερινά. Μετά από όλα αυτά τούς άφησαν να παριστάνουν τους δημοκράτες ...Τους δημοκράτες, που, για ν' αναλάβουν τα καθήκοντά τους, θα πρέπει ακόμα και σήμερα να πάνε να προσκυνήσουν τον "Άνακτα". Με αυτόν τον τρόπο "καπέλωσαν" τη Βουλή και "βραχυκύκλωσαν" προκαταβολικά κάθε έννοια Δημοκρατίας. Όταν ελέγχεις το κύριο όργανο της Βουλής, το οποίο υποτίθεται δίνει νόημα στο "κράτος" του Δήμου, ευνόητο είναι ότι το "κράτος" περιέρχεται ολόκληρο στην εξουσία σου.

Αυτό ήταν εύκολο να το πετύχουν, εφόσον δεν τους έλεγχε κανένας για τις επιλογές τους. Ποιος θα τους έλεγχε; Η αγράμματη βρετανική "πλέμπα"; Δεν σεβάστηκαν την πιο βασική αρχή της λειτουργίας της Δημοκρατίας και το αποτέλεσμα ήταν να την "καπελώσουν". Δεν σεβάστηκαν τον τρόπο στελέχωσης της Βουλής, που διασφάλιζε την "παρουσία" του λαού στην εξουσία. Αλλοίωσαν τις ιδιότητες των πρωταγωνιστών της Δημοκρατίας και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Παραβίασαν τη βασικότερη αρχή, που εξασφάλιζε την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος ...Την αρχή εκείνη, η οποία απαγόρευε στον πολιτικό να είναι βουλευτής.

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η διαφορά μεταξύ της ελληνικής Δημοκρατίας και της βρετανικής Democracy ...Η διαφορά, η οποία μετατρέπει τη Δημοκρατία σε ένα "θέατρο σκιών" ...Η διαφορά, η οποία στερεί από την κοινωνία τη Δικαιοσύνη και την παραδίδει "λάφυρο" στους τύραννους. Στην πραγματική Δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων οι πολιτικοί διαγωνίζονταν μεταξύ τους για τη θέση του Στρατηγού, ενώ οι βουλευτές ήταν το χρήσιμο "έρμα" της Δημοκρατίας. Προέκυπταν από κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των πολιτών. Οι πολιτικοί ήταν "εκλεκτοί" άνθρωποι, ενώ οι βουλευτές ήταν "κοινοί" άνθρωποι. Αυτό δεν συμβαίνει στη Democracy και από αυτήν τη διαφορά ξεκινάνε τα προβλήματα ...Όπως δεν υπάρχει "ολίγον έγκυος" έτσι δεν υπάρχει "ολίγον Δημοκρατία". Με την "αφελή" αυτή σύγχυση μεταξύ των κυρίαρχων ιδιοτήτων της Δημοκρατίας κατόρθωσαν οι Βρετανοί και την "καπέλωσαν" πριν αυτή στραφεί εναντίον τους. 

Δημιούργησαν επαγγελματίες πολιτικούς, τους οποίους τους έβαλαν να παριστάνουν τους βουλευτές-αντιπροσώπους του λαού, ενώ αυτό από τη φύση του δεν μπορεί να ισχύει ...Ο πολιτικός δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τον λαό ...Από τη φύση του. Ο πολιτικός αντιπροσωπεύει τον βασιλιά του, τον Θεό του, την ταξική του συνείδηση ή απλά τον εαυτό του και τους έχοντες κοινές απόψεις με αυτόν και άρα το κόμμα του. Άρα; Άρα, εκ των δεδομένων δεν μπορεί να είναι βουλευτής.

Ο Βουλευτής είναι "Ένα" με τον λαό και αυτό σημαίνει ότι πρέπει μόνιμα να αποτελεί αντιπροσωπευτικό "δείγμα" του λαού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι τυχαίος. Πρέπει να λαμβάνει αυτό το αξίωμα με κλήρωση. Οι Βρετανοί μονάρχες, γνωρίζοντας τι ακριβώς απειλεί τις εξουσίες τους, σχεδίασαν ένα "δημοκρατικό" σύστημα με βάση τις δικές τους ανάγκες. Το βάπτισαν "δημοκρατικό" και το "βραχυκύκλωσαν". Έχοντας απέναντί τους έναν λαό απροετοίμαστο και αστοιχείωτο, τον "παγίδεψαν" εύκολα. Δημιούργησαν μόνοι τους τα κόμματα και τους κομματάρχες και τους παρέδωσαν τη Βουλή. Αυτοί είχαν το "μαχαίρι" και αυτοί είχαν και το "καρπούζι" ...και έτσι καπέλωσαν τα πάντα. Έστειλαν τον λαό στις κάλπες να ψηφίζει ανάμεσα στα δουλικά τους. Η βρετανικής εμπνεύσεως "δημοκρατία" έγινε μια θλιβερή "αναπαράσταση" ενός αρχαίου "δρώμενου", του οποίου κανένας δεν αντιλαμβανόταν τη σημασία.

Αυτό ακριβώς ήταν το μυστικό της Democracy, η οποία ουδεμία σχέση είχε με τη Δημοκρατία των Ελλήνων. Οι Βρετανοί μονάρχες δημιούργησαν τα κομματικά δίπολα των επαγγελματιών πολιτικών, που σήμερα όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι κατέστρεψαν τους λαούς. Αυτοί δημιούργησαν ένα κόμμα, το οποίο επισήμως τούς εξέφραζε και οι ίδιοι επίσης δημιούργησαν και το "αντίπαλο" κόμμα, το οποίο επίσης επισήμως τους "απειλούσε". Κάθε φορά, δηλαδή, που βλέπουμε έναν Θαπατέρο "απέναντι" σε έναν Ραχόι, έναν Σαρκοζί "απέναντι" σε έναν Ολάντ ή έναν Γιωργάκη "απέναντι" σε έναν Κωστάκη, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι βλέπουμε μια "παράσταση" αθλιότητας, την οποία δημιούργησαν οι Βρετανοί μονάρχες.

Με αυτόν τον τρόπο έλεγξαν τα πάντα. Με τις ψευδοσυγκρούσεις των "αχυράνθρωπων" τους, οι οποίοι παρίσταναν τους κομματάρχες, έλεγχαν τα πάντα. Οι πάντες "συνθλίβονταν" ανάμεσα στους γίγαντες του δικομματισμού, οι οποίοι σε μια "στημένη" αντιπαλότητα υπηρετούσαν το ίδιο αφεντικό. Τόσο το κόμμα των Torry όσο και αυτό των Labour ήταν το ίδιο υποταγμένα στους μονάρχες και εξίσου χρηματοδοτούμενα από αυτούς. Ως εκ τούτου ήταν εξίσου εχθρικά απέναντι σε όσους πολεμούσαν πραγματικά τη Μοναρχία και άρα υπηρετούσαν τη Δημοκρατία. Όλα τα κόμματα στις σύγχρονες δημοκρατίες είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των δύο μεγάλων βρετανικών κομμάτων. Έχοντας οι μονάρχες υπό τον απόλυτο δικό τους έλεγχο τα "κατοικίδια", που ασκούσαν την εκτελεστική εξουσία και τον κοινοβουλευτικό "έλεγχο", δέχθηκαν και τα "δωράκια" τους. Απαίτησαν και κατάφεραν να κρατήσουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το επίσης απόλυτο "όργανο" της Δημοκρατίας ...Τη Δικαιοσύνη. 

Τη Δικαιοσύνη τη θεωρούσαν "ιερή" ...Τόσο "ιερή", που θα ήταν ιεροσυλία να την παραδώσουν στον έλεγχο της αγράμματης "πλέμπας" ...Τόσο "ιερή", που μόνον ένας "φιλεύσπλαχνος" και "εμπνευσμένος" από το Άγιο Πνεύμα Βασιλιάς μπορούσε να επιλέγει την ηγεσία της ..."Δικαιοσύνη" κατ’ ευφημισμόν, εφόσον — ειδικά για τη Βρετανία — επρόκειτο περί θεσμοθετημένης Αδικίας. Οι εκλεκτοί και γαλαζοαίματοι όχι απλά κρίνονταν από ειδικούς δικαστές, αλλά κρίνονταν και με ειδικούς νόμους ...Σε παράλληλο "σύμπαν" ζούσαν σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία. 

Μονάρχες και γαλαζοαίματοι απολάμβαναν ειδικές συνθήκες απόλυτα παράλογες για την ελληνική λογική. Αυτό ποτέ και καθόλου δεν απασχόλησε τους Βρετανούς μονάρχες. Ούτε καν σήμερα τους απασχολεί, εφόσον ακόμα και σήμερα οι "γαλαζοαίματοι" της Βρετανίας κρίνονται με βάση διαφορετικούς νόμους σε ειδικά δικαστήρια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που δικάζουν την "πλέμπα". Αντιλαμβανόμαστε πως, για να είναι ανεκτή αυτή η αθλιότητα σήμερα, πόσο εύκολο ήταν γι' αυτούς να την επιβάλουν τότε, όταν το επιχείρησαν.

Εδώ ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί για το πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει μέσα στον χρόνο μια τόσο άδικη κοινωνία. Πώς δεν έφτασε στο όριο της "έκρηξης", όταν, ακόμα και ως "απομίμηση" της Δημοκρατίας, έδινε το δικαίωμα στους πολίτες της να ψηφίζουν. Αυτό, το οποίο συνέβη με τη Βρετανία, ήταν το γεγονός ότι μπορούσε και "εξήγαγε" την αδικία της ...Είχε "βαλβίδα" διαφυγής. Το σύστημα, το οποίο αντιμετώπιζε τους πολίτες του ως κατοικίδια των μοναρχών του, δεν κινδύνευε από αυτούς, γιατί τους σκορπούσε στις αποικίες του. Οι δυστυχείς Βρετανοί γίνονταν δυστυχείς λοχίες της αυτοκρατορίας. Όπως τους φέρονταν άδικα και απάνθρωπα στη Βρετανία, φέρονταν και οι ίδιοι στους λαούς των αποικιών τους. "Αντιπαροχή μεγαλείου" ήταν για όλους αυτούς η αδικία, που είχαν υποστεί στη Βρετανία.

Αύριο η συνέχεια.