18 Ιουλίου, 2012

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/londino-lorida660.png 
 
Μερικές μέρες πριν την Τελετή Έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, δημοσκόπηση του Ινστιτούτου ComRes για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV δείχνει ότι ένας στους δύο Βρετανούς θεωρεί ότι η χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι «η Βρετανία δεν φαίνεται να είναι καλά προετοιμασμένη για τους Αγώνες», ενώ το 40% πιστεύει το αντίθετο και το 15% δεν έχει γνώμη.

Επίσης, δυο στους πέντε (39%) δηλώνουν ανήσυχοι για την ασφάλεια των Αγώνων μετά την εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να αναπτύξει επιπλέον 3.500 στρατιώτες και αστυνομικούς στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, μετά την παραδοχή της ιδιωτικής εταιρείας G4S ότι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τους 10.400 ιδιωτικούς φρουρούς που προβλέπεται στο συμβόλαιό της με τη βρετανική κυβέρνηση. 'Ομως, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την ασφάλεια των θεατών και το 16% δήλωσε ότι δεν έχει γνώμη. Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά σε 2.046 ενήλικες από τις 13 ως τις 15 Ιουλίου.

Ενώ λοιπόν μόλις δέκα ημέρες μας χωρίζουν από τη μεγάλη διοργάνωση, οι βρετανικές εφημερίδες συναγωνίζονται στην καταστροφολογία θυμίζοντας τα αλήστου μνήμης δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.«Σε περισσότερο από 10 ημέρες: Τι μπορεί να πάει στραβά;», διερωτάται η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη το «φιάσκο» με την ιδιωτική εταιρεία G4S. Αλλά και οι συντηρητικοί Times αφιερώσαν ένα ολόκληρο δισέλιδο στα λάθη της πρώτης ημέρας και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί με τις ολυμπιακές λωρίδες. Μάλιστα, τη Δευτέρα δυο λεωφορεία τα οποία μετέφεραν μέλη των ομάδων της Αυστραλίας και των ΗΠΑ χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φθάσουν από το αεροδρόμιο ως το ολυμπιακό χωριό, μια απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Το μόνο παρήγορο, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι ο απελπιστικά μουντός καιρός των δυο τελευταίων μηνών μπορεί τελικά να βελτιωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας θυμίζοντας ότι πράγματι πρόκειται για θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τα ονόματα των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αναλογική εκπροσώπηση των τριών κυβερνητικών εταίρων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση.
   
Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Αργυρά Αχαΐας και έχει πλησιάσει τις κοινότητες Σελλά και Πλατάνι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές. Για τρίτη ημέρα μαίνεται επίσης η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
   
Πορεία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 400 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας και τη μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι κατευθύνονται προς το Δημαρχείο Χαϊδαρίου όπου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
   
Λόγω εργασιών ελέγχου και ρυθμίσεων του εγκατεστημένου συστήματος τηλεδιαχείρησης ηλεκτροφωτισμού, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικούς άξονες των δήμων Πειραιώς, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος και Αχαρνών, στις 18 και 19 Ιουλίου
   
Για τις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, προκειμένου να ενημερωθούν οι πρόεδροι Βενιζέλος και Κουβέλης από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την πρόοδο στο θέμα των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Θα προηγηθεί συνάντηση του Σαμαρά - Στουρνάρα. Το εγχείρημα πάντως χαρακτηρίζεται δύσκολο και η κυβέρνηση δηλώνει αβέβαιη για το εάν θα καταφέρει να αποφύγει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Κόσμος

Αποτραβήχτηκε η Μισέλ; Δεν ήθελε ο Μπαράκ να την φιλήσει; Συζητήσεις επί συζητήσεων στο Διαδίκτυο και τα αμερικανικά ΜΜΕ έχει προκαλέσει, ως ελαφρύ διάλειμμα στον προεκλογικό αγώνα για τον Λευκό Οίκο, το φιλί του Αμερικανού προέδρου στη σύζυγό του σε αγώνα μπάσκετ. Η κάμερα του σταδίου κάδραρε το ζεύγος που παρακολουθούσε τον αγώνα ζητώντας ένα φιλί, αλλά Μπαράκ και Μισέλ δεν ανταποκρίθηκαν· χρειάστηκε να επιστρέψει για δεύτερη φορά η κάμερα για να σεβαστεί ο πρόεδρος το έθιμο της Kiss Cam.
   
Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ορίστηκε στρατάρχης του βορειοκορεατικού στρατού, αναλαμβάνοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο όχι μόνο του κράτους, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων. Η απόφαση ελήφθη μία ημέρα μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του στρατού, με εντολή του Κιμ, του Ρι Γιονγκ-Χο.
  
Για την Κίνα, όπου αναζητείται ως μάρτυρας- αναχώρησε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Πάτρικ Ντεβιγέ, που αφέθηκε μετά από ένα μήνα ελεύθερος από τις αρχές της Καμπότζης λόγω υποψιών πως σχετίζεται με το θάνατο του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ πέρυσι στην Κίνα -πτυχή του σκανδάλου. Στον Γάλλο δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με την Καμπότζη, ο Ντεβιγιέ επιβιβάστηκε σε πτήση από την Καμπότζη με προορισμό την Κίνα, «με τη θέλησή του».
   
Άντρας από την Καλιφόρνια, ο οποίος καταζητείτο επί 18 ολόκληρα χρόνια από τις αστυνομικές αρχές για το βιασμό ενός τετράχρονου κοριτσιού, συνελήφθη στη Γουατεμάλα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.
   
Μετανιωμένος για την ανάληψη του συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αλλά και βέβαιος ότι θα το τηρήσει όσο καλύτερα μπορεί εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας G4S, Νικ Μπακλς, μιλώντας την Τρίτη στους Βρετανούς βουλευτές. Παραδέχτηκε δε ότι η κατάσταση είναι αξιοθρήνητη και ζήτησε συγγνώμη από το σώμα. Η G4S θα διαθέσει μόνο 7.000 από τους 10.000 ειδικούς φρουρούς που προέβλεπε η συμφωνία. Τα κενά θα καλυφτούν από την αστυνομία και το στρατό με ανάλογη αύξηση στο κόστος.

Οικονομία

 Στις αρχές Αυγούστου θα ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος που διενεργεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την EFG Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα συνταχθούν και θα αποσταλούν στο Ταμείο και οι εκθέσεις αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
   
Δυσμενείς προβλέψεις για το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ διατυπώνει σε έκθεσή της η Citigroup. Οι αναλυτές του ιδρύματος εκτιμούν ότι η τρόικα θα μπορούσε να χορηγήσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, ωστόσο χαρακτηρίζουν απίθανο ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ να συμφωνήσουν στο αίτημα της Ελλάδας για αλλαγές στο Μνημόνιο.
   
Προσχέδιο με κατευθύνσεις για περικοπές δαπανών ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ, από το συνολικό ύψος των 11,7 δισ. ευρώ που απαιτούνται βάσει Μνημονίου για τη διετία 2013- 2014, αναμένεται να επιδώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σήμερα στις 10 το πρωί, στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Αθλητισμός

O Κώστας Κλάδος ψηφίστηκε ομόφωνα να αναλάβει καθήκοντα τόσο πρόεδρου, όσο και διευθύνοντα συμβούλου στην ΠΑΕ OΦH. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Μαχλάς εξελέγη για το πόστο του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος.
   
Τον δρόμο για την Αθήνα έχει πάρει ο Μπρούνο Φορναρόλι, η μεταγραφή του οποίου στον Παναθηναϊκό πρέπει να θεωρείται τελειωμένη. Ο Ουρουγουανός αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και - εάν όλα πάνε καλά - να υπογράψει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι». Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη θα γίνει η οριστική μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
   
Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 σε φιλικό του Πανθρακικού, που έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά μετά την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Από την ώρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και έβαλε υπουργό οικονομίας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά, υπογράφτηκε η υποδούλωση των Ελλήνων, στο Διεθνές Τραπεζικό σύστημα! Μια υποδούλωση που φάνηκε από την πρώτη μέρα, τόσο με το νομοθετικό έργο όσο και με τις προσλήψεις συμβούλων, που ήταν δουλοπάροικοι ξένων τραπεζικών οίκων!

Η επισημοποίηση όμως της «αφρικανοποίησης» της Ελλάδας, έγινε με την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου! Ο άνθρωπος αυτός διέψευσε μέσα σε 24 ώρες τις φήμες που έκαναν λόγο για έναν τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, που θα έβγαζε την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση!

Για παράδειγμα μας έφερναν τον Σούπερ Μάριο, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι! Κι ενώ ο Μόντι στην Ιταλία, ανήκει κι αυτός στην τραπεζική νομενκλατούρα, εντούτοις, έχει αποδείξει τουλάχιστον τρεις φορές, ότι ΚΑΙ στόμα έχει ΚΑΙ για την Ιταλία μάχεται!

Η Ελλάδα, έχει αυτή τη χρονική περίοδο, μια μοναδική ευκαιρία στην σύγχρονη ιστορία της, να αναπτύξει και να δρομολογήσει νέες πολύ ισχυρές συμμαχίες και να ξεμπλέξει από την δύσκολη αυτή θέση, στην οποία μας έφεραν οι "παραδοσιακοί" μας σύμμαχοι, τύπου Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ολλανδίας!

Παράλληλα, η Τουρκία, ως νούμερο ένα ανταγωνιστής μας στην περιοχή, έχει φτάσει στο απόγειο της οικονομικής της ευμάρειας και όπου να είναι, θα ξεκινήσει με μαθηματική ακρίβεια η κάμψη των οικονομικών μεγεθών της, όπως γίνεται πάντα στην οικονομική επιστήμη! Επιπρόσθετα, ο μεγαλοϊδεατισμός των πασάδων, του έχει φέρει σε μια τρομακτικά δύσκολη θέση, ειδικά μετά το μέγα σφάλμα του Ερντογάν, να τα βάλει με το Ισραήλ και την Αμερικανο-Ισραηλινή Noble Energy !

Η Τουρκία, μετά το 1918 και το 1945, ουδέποτε βρέθηκε σε τόσο δυσχερή θέση! Παρά την επιτυχημένη οικονομική πολιτική του Ερντογάν, που στην ουσία «πέταξε» το ΔΝΤ από τη χώρα, έφτιαξε το υποτιμημένο νόμισμά της και έβαλε πλώρη με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 8% ετησίως, η Εξωτερική πολιτική του Ερντογάν, ξεπέρασε κατά πολύ τα εσκαμμένα, και στην προσπάθειά του να γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Μουσουλμάνων της Ασίας και της Αφρικής, έκανε παιδαριώδη σφάλματα τακτικής!

Ενώ αρχικά, διείσδυσε σε οικονομίες κρατών όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος το Ιράν και ένα σωρό άλλες, ο μεγαλοϊδεατισμός του, τον εμπόδισε να συντηρήσει παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με ισχυρές χώρες όπως το Ισραήλ μιας και τις είδε ανταγωνιστικά και στο τέλος εχθρικά!

Η κυβέρνηση του Ισραήλ και της Κύπρου, καλούσαν επί δύο χρόνια την κυβέρνηση Παπανδρέου, να «συνδέσει» την Ελληνική ΑΟΖ με τις δικές τους, δημιουργώντας ένα τεράστιο πλέγμα συμφερόντων, που ενοχλούσε σφοδρά την Τουρκία!

Παρά τις πολύ φιλικές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Παπανδρέου με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το κάλεσμα αυτό δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά του!

Η μεγάλη φιλία Παπανδρέου-Νετανιάχου, είχε ξεκινήσει πριν γίνει Πρωθυπουργός, σε ένα γεύμα σε εστιατόριο ξενοδοχείου της Μόσχας! Εκεί είχαν πρωτο-συζητήσει και είχαν αναπτύξει μετέπειτα μια πολύ καλή διαπροσωπική σχέση!

Τουλάχιστον έτσι νόμιζε ο Νετανιάχου ...

Τα γεγονότα όμως αποδεικνύουν ότι ο Παπανδρέου, είχε άλλα σχέδια για τη ... χώρα μας και δεν προχώρησε ούτε στο ελάχιστο τον άξονα, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου , Κύπρου στο ζήτημα της ΑΟΖ!

Με την κυβέρνηση Παπαδήμου, φαίνεται ότι οι τραπεζίτες που ελέγχουν την τράπεζα Ελλάδος και παράλληλα την εταιρία που θέλει να εξορύξει πετρέλαια στην Κατεχόμενη Κύπρο, δεν ακούστηκε «άχνα» για την ΑΟΖ και άλλα Εθνικά θέματα!

Πριν μερικές μέρες, στηλιτεύσαμε σε άρθρο μας, τις προθέσεις Στουρνάρα, γνωστού αστέρα του Σημιτικού ΠαΣοΚ, στο ζήτημα της διοχέτευσης τουρκικών κεφαλαίων σε ευαίσθητους εθνικά τομείς!

Είχαμε γράψει ότι η Τουρκία επιθυμεί τον αφοπλισμό του Αιγαίου, δηλαδή, στην άμεση παραδοχή της Ελλάδας, ότι τα νησιά ΔΕΝ είναι και τόσο ... Ελληνικά!

Απάντηση δεν υπήρξε, παρά του ότι λέγαμε ξεκάθαρα ότι η πώληση της μαρίνας Μυτιλήνης σε όμιλο που συμμετέχει τούρκος επιχειρηματίας (Ραχμί Κοτς) αποτελεί πιλοτικό σχέδιο πώλησης στην Τουρκία, πολλών λιμανιών της χώρας!

Το πόσο δίκιο είχαμε άρχισε να φαίνεται σήμερα, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση ότι οι Τούρκοι αγοράζουν άλλες τέσσερις μαρίνες !!!

Την ίδια μέρα, το ναυτικό του Ισραήλ ξεκινά ναυτικά γυμνάσια στο Αιγαίο!!!

Τι να πει κανείς γι αυτή την έρμη τη χώρα, που άγεται και φέρεται από εθελόδουλους πολιτικούς, που έχουν υποταχτεί στο τραπεζικό κεφάλαιο!

Δεν είναι δυνατόν, στην μοναδική ιστορικά ευκαιρία η Ελλάδα να καλείται να αναπτύξει ισχυρές συμμαχίες με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου που ήταν παραδοσιακά φιλικές προς την Τουρκία, και αντί να αδράξουμε την ευκαιρία, εμείς να γυρίζουμε την πλάτη και να κάνουμε ... μπίζνες με τους Τούρκους!

Προσωπικά, ντράπηκα πολύ , μιας και Μυτιληνιός στην καταγωγή, είδα σε ένα από τα πολλά πανηγύρια που γίνονται στη Λέσβο, τουρκικές σημαίες με τον Κεμάλ Αττατούρκ, να κοσμούν την προκυμαία της Μυτιλήνης, στα πλαίσια μιας εμπορικής έκθεσης!

Τέτοια ξεφτίλα, δεν έχει υποστεί κανένα κράτος! Ο σφαγέας των παππούδων και των γιαγιάδων τους, να κοσμεί τους κεντρικούς τους δρόμους, προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν μερικά γρόσια παραπάνω!

Και δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να τους σταματήσει!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θεωρούν ότι οι τούρκοι επιχειρηματίες θα τους σώσουν την τοπική τους οικονομία!

Πρόκειται στην ουσία για μια παθογένεια σημαντικής μερίδας του τοπικού πληθυσμού! Ένα σύνδρομο ξέφρενου ραγιαδισμού, που προωθεί συστηματικά η ΜΙΤ στις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές, εκμεταλλευόμενη την «πείνα» ορισμένων και τον πόθο για γρήγορο πλουτισμό!

Φαίνεται ότι το επίσημο Ελληνικό κράτος, εξακολουθεί να κοιμάται, ή καλύτερα να προσποιείται ότι κοιμάται, γιατί προέχει η ικανοποίηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας! Μια φιλία από την οποία η Τουρκία κερδίζει το 99% και η Ελληνική πλευρά μόνο 1%!

Τόσο ετεροβαρής είναι αυτή η σχέση!

Και πώς να σε πάρουν σοβαρά οι Ισραηλίτες, οι Λίβυοι οι Αιγύπτιοι και οι Κύπριοι, όταν σε καλούν να συμμετέχεις σε ένα τεράστιο επιχειρηματικό σχέδιο κι εσύ αντί να απλώσεις το χέρι σου σε όλους αυτούς, προτιμάς να κάνεις πανηγυράκια με φωτογραφίες του σφαγέα σου και να πουλάς σε αυτούς που έσφαξαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες σου , τις μαρίνες!

Μαρίνες οι οποίες θα μετατραπούν σε μικρές βάσεις της τουρκικής ΜΙΤ μέσα στο έδαφός σου!Πώς να σε δουν σοβαρά και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, όταν μέσα σε μια μαγική συγκυρία, εσύ γυρίζεις την πλάτη στην ευκαιρία και "κουλαντρίζεις" τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να κερδίσουν μερικά γρόσια 4-5 οικογένειες!

Πώς να σε δουν σοβαρά, οι ίδιοι οι τραπεζίτες που έχουν κάνει κατοχή στην Ελλάδα, όταν άλλες ισχυρές χώρες θέλουν να σε βάλουν με το ζόρι στο μεγάλο κόλπο της περιοχής και να κερδίσεις τρισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος 30ετίας, κι εσύ τους γυρνάς την πλάτη προκειμένου να πάρεις 10-20 ψωρο-εκατομμύρια από τον Ραχμί Κότς καθώς και άλλους τούρκους που ποιος ξέρει τις έχουν στο μυαλό τους για την Ελλάδα! Μάλιστα με τις 4 νέες μαρίνες, που πούλησαν οι αστέρες της πολιτικής στους Τούρκους, βάζουν τον Ερντογάν στο παιχνίδι των πετρελαίων του Ιονίου μιας και αυτές βρίσκονται σε Πάτρα Λευκάδα και Κέρκυρα!

Εάν επρόκειτο απλά για μια βλακεία ορισμένων, δεν θα συζητούσαμε σήμερα! Πρόκειται όμως για ένα σχέδιο, που έχει εμπνευστεί ένα πρόσωπο που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην τράπεζα Ελλάδος! Ένα πρόσωπο που είναι ήδη persona non grata” σε αρκετές χώρες! Ένα πρόσωπο του ΔΝΤ που κυβερνά τις τελευταίες Ελληνικές ... κυβερνήσεις από το ... τηλέφωνο!

Ποιος είναι άραγε αυτός που εξευτιλίζει ελληνες υφυπουργούς, υπουργούς και Πρωθυπουργούς, βάζοντάς τους να αλλάξουν ακόμη και ολάκερους νόμους;

Πηγή: Aegeantimes.gr

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Euro_symbol.svg/220px-Euro_symbol.svg.png 
 
H κρίση είναι κοινωνική. H οικονομική καταστροφή, η αποδιοργάνωση του κράτους, η αδυναμία λειτουργίας θεσμών, μαρτυρούν την κρίση, δεν τη συνιστούν. Yπαίτιος για την κρίση είναι το πολιτικό σύστημα, η κομματοκρατία, το πελατειακό κράτος. Aλλά σε αδιέξοδο είναι η κοινωνία, που δεν έχει τίποτε να αντιτάξει, καμιά στοχοθεσία ή ανάγκη άλλη, διαφορετική από τα ρητορεύματα φαύλων και ανίκανων πολιτικάντηδων.

Eφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα προβάλουν (και επιβάλλουν) την εντύπωση, πως αν η οικονομία στοιχειωδώς τονωθεί, η κοινωνία θα βγει από το αδιέξοδο. Aυτή η βεβαιότητα ήταν ολοφάνερη και πίσω από τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης, πίσω και από την κριτική της αντιπολίτευσης. Mε «σωστή» επαναδιαπραγμάτευση του «Mνημονίου», αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, «βελτίωση» των εισπρακτικών μηχανισμών, επάνοδο των καταθέσεων, μετάθεση των προθεσμιών αποπληρωμής χρεών, θα αναστηθεί το πτώμα, θα «ανακάμψουμε» από τον εφιάλτη. Για να ξεγυμνωθεί αυτή η ψευδαπάτη, θα βοηθούσε ίσως μια ευφυής δημοσκόπηση: Πώς καταλαβαίνει ο ελλαδικός πληθυσμός την «ανάκαμψη», την έξοδο από την κρίση;

Tο πιθανότερο είναι: σαν επάνοδο στην προτέρα κατάσταση, μετριασμένη. Tο κράτος να δανείζεται ανέμελο και ο πολίτης να διεκδικεί αποτελεσματικά (πάντοτε). Nα διεκδικεί αυτός που δεν παράγει ούτε αγαθά ούτε υπηρεσίες. Nα διεκδικεί με απροκάλυπτα αντικοινωνικές, εκβιαστικές πρακτικές. Xάρη σε κομματική εύνοια, να μπορεί ο πολίτης να εισπράττει υγιέστατος συντάξεις αναπηρίας (ακόμα και τυφλότητας). Nα είναι διορισμένος κηπουρός μουσείου χωρίς κήπο, να παίρνει επιδότηση για να αλλάξει καλλιέργειες και αυτός να αγοράζει επιδεικτικό τρακτέρ ή BMW, να μισθώνει αλλοδαπούς για τις καλλιέργειες και ο ίδιος να σέρνεται μέρα-νύχτα σε καφετέριες. Δεν ξέρει ο σημερινός Eλλαδίτης άλλη ποιότητα ζωής, άλλη χαρά ζωής για να φανταστεί την «ανάκαμψη».

Eφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα αφήνουν να διαφανεί ότι η έξοδος από την κρίση σημαίνει μεν επάνοδο στο μοναδικό όραμα του σημερινού Eλλαδίτη, την καταναλωτική ευωχία, αλλά με προϋπόθεση την κάποια «ηθικοποίηση»: Δηλαδή, με μαγικό ραβδί (πώς αλλιώς;) οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν όλοι πουριτανικά συνεπέστατοι, αδιάφθοροι, εργατικοί και δημιουργικοί. Oι συνδικαλιστές να αποκηρύξουν, με μετάνοια και συντριβή, τις γκανγκστερικές, «κοινωνικού κόστους», μεθόδους εκβιασμού. Oι εργολήπτες και οι προμηθευτές του Δημοσίου να διαχειρίζονται σαν θεοφοβούμενοι το κρατικό (κοινωνικό) χρήμα, κ.λπ., κ.λπ.

Eίναι απελπιστικό να ξεχνάμε ότι η προτέρα κατάσταση, η ρεμούλα, η ασυδοσία, ο κτηνώδης εγωκεντρισμός, ήταν ονείρωξη ηδονική για το σύνολο μάλλον του πληθυσμού. Oτι αυτό που η πλειονότητα ζητάει από τα κόμματα και περιμένει εναγωνίως να της εξασφαλίσουν, είναι να επανέλθει η παρεχόμενη από το πελατειακό κράτος ηδονική ευωχία – να το ξαναπούμε: δεν ξέρει η μεταπολιτευτική Eλλάδα άλλη ποιότητα ζωής, άλλη χαρά ζωής για να λαχταρήσει. Στόχος βίου και «νόημα» της ύπαρξης έγινε μόνο και αποκλειστικά η δίχως μόχθο και δίχως αξιολογικές προϋποθέσεις καταναλωτική πλησμονή.  

Για να συγκατατεθεί και (κυρίως) να συμβάλει σήμερα ο Eλλαδίτης σε καινούργια, διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και των θεσμών, σε διαφορετική οργάνωση λειτουργίας του κράτους και της παραγωγικής διαδικασίας, θέλει να είναι βέβαιος ότι εδώ και τώρα, δίχως καθυστερήσεις και αναμονή, μπορεί να ξαναβρεί την άμοχθη καταναλωτική ευχέρεια. Γι’ αυτό ακριβώς, επειδή η κρίση είναι πρωτίστως κοινωνική, η έξοδος από την κρίση είναι καθαρά πολιτικό πρόβλημα.  

Διότι μόνο η πολιτική μπορεί, θεσμικά, όχι με ρητορείες, να πετύχει «κοινωνικό μετασχηματισμό», που θα πει: αλλαγή νοοτροπίας, ψυχολογικού κλίματος, κριτηρίων ιεράρχησης των αναγκών. Nα γευθεί ο πολίτης κάποιες ενδείξεις ή μέτρα άλλης ποιότητας ζωής, άλλη χαρά της ζωής και «νόημα» της ύπαρξης – κάτι διαφορετικό από μόνη την ηδονή των καταναλωτικών ενορμήσεων. O σχεδιασμός μιας τέτοιας πολιτικής δεν μπορεί να είναι θέμα επιφυλλίδας. Aμυδρές μόνο νύξεις και ανεπαρκή παραδείγματα μπορούν ενδεικτικά, σαν περίπου προσανατολισμός, να παρατεθούν Nα ξαναδώσει η πολιτική στους πολίτες τη χαρά της μετοχής στα κοινά, της δημιουργικής ευθύνης για τη διαχείριση της ζωής τους. Θεσμικά, με τίμια, συνεπή αποκέντρωση, μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στη μικρή κοινότητα, οργάνωση της αστικής «γειτονιάς», μονοεδρική παντού εκλογική περιφέρεια.

Nα αποκαταστήσει θεσμικά η πολιτική τον δημόσιο υπάλληλο σε δημόσιο λειτουργό. Nα του δώσει ουσιαστικές ευθύνες, τη χαρά της προσωπικής πρωτοβουλίας και δημιουργίας. Tην αναγνώριση και βράβευση της αριστείας, τη συνεχή αξιολόγηση της ποιότητας, να είναι η αμοιβή του συνάρτηση όχι πολυετίας, αλλά των ταλέντων του, της δουλειάς του, της προσφοράς του.

Nα προσφέρει στους πολίτες η πολιτική τη χαρά της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, τη δανειοδότηση και επιδότηση μικρού, κατά προτεραιότητα, μεγέθους μονάδων παραγωγής, οικογενειακών επιχειρήσεων.

Mπορεί θεσμικά η πολιτική να αλλάξει την κοινωνική ψυχολογία, τα κριτήρια και τις απαιτήσεις (το κοινό αισθητήριο) της ποιότητας, το γλωσσικό αισθητήριο, το μουσικό αισθητήριο, να αναδείξει άλλον τύπο δημόσιου διαλόγου και κριτικής αντιπαράθεσης, άλλα κριτήρια αισθητικής και αξιοπρέπειας, άλλη εκδοχή της ψυχαγωγίας.

Πώς;

Aποκαθιστώντας το Eθνικό Pαδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σε όργανο κοινωνικού ελέγχου της ακόρεστα εμπορευματικής ιδιωτικής τηλεόρασης. H ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών απόλυτη, αλλά η διακίνηση χυδαιότητας, κακογουστιάς, κρετινισμού, αμοραλισμού, γλωσσικού βαρβαρισμού και υποκουλτούρας οριοθετημένη. Eχει και ο πολίτης δικαίωμα στην προάσπιση κοινωνικών προτεραιοτήτων, δικαίωμα αυτοάμυνας.

Kαι φυσικά μόνο η πολιτική μπορεί να επιφέρει εκείνες τις θεσμικές αλλαγές στην εκπαίδευση, που να αποτελέσουν καταλύτη καταιγιστικών ανατροπών στο κατεστημένο «κλίμα» της ελλαδικής μεταπολιτευτικής οικογένειας: στη νοο-τροπία, στην ιεράρχιση των αναγκών, στη γλώσσα, στην αισθητική απαίτηση, στην ιστορική συνείδηση.

Mια πεθαμένη κοινωνία δεν ανασταίνεται με οικονομικά τερτίπια και λογιστικά παζαρέματα. Aν καταλαβαίνουμε τι θα πει «ανάκαμψη», οφείλουμε να προβληματιστούμε πολιτικά, δηλαδή στα ουσιώδη, στα καίρια: Στο πώς ο πρωτογονισμός της προτεραιότητας των ενστίκτων θα δώσει τη θέση του στην προτεραιότητα της ποιότητας, της κατά κεφαλήν καλλιέργειας.

Tο αηδιαστικό κατακάθι του παλαιοκομματισμού, η κυβέρνηση Σαμαρά, Παναγιωτόπουλου, Λυκουρέντζου, Bρούτση, Tσαυτάρη και Σία είναι εξόφθαλμα ανίκανη, όχι να διαχειριστεί, αλλά έστω να καταλάβει τη συντελεσμένη καταστροφή. Aδύνατο να λειτουργήσει πολιτικά.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!

http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/99cdb23cb81318d412d17e82cf0cf3d6_M.jpg 
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες;

Είναι εξοργιστικό και εγκληματικό το νέο πολεμικό σχέδιο εναντίον της ελληνικής γλώσσας και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από τους Έλληνες. Η κατάργηση των φωνηέντων <<η>> και <<ω>> καθώς και τον συμφώνων <<ψ>> και <<ξ>> από την ελληνική γραμματική είναι ένα μικρό δείγμα για το τι πρόκειται να συμβεί. Ποιοι είναι αυτοί που καταργούν στοιχεία της ελληνικής γλώσσας ; ποιοι είναι αυτοί που τα δέχονται σιωπηρά και ποιοι είναι αυτοί που θα έπρεπε να αντιδράσουν και δεν το κάνουν;

Ξαφνικά μετά από τόσα αιώνες θυμήθηκαν ότι το << η>> και το <<ω>> είναι ήχοι και βρέθηκαν 140 πανεπιστημιακοί να το υποστηρίξουν; Μετά τι άλλο θα κόψουν; θα μας μάθουν να μιλούμε άλλη γλώσσα από τη μητρική μας ; Μάλλον αυτό επιδιώκουν σιγά-σιγά, να μας εξαφανίσουν σαν γένος και όλοι γνωρίζουμε ότι ένα γένος εξαφανίζεται πρώτα καταστρέφοντας την παιδεία του την παράδοσή του και τα ήθη κι έθιμά του και μετά το σβήνουν από το χάρτη.

Μου ΄ρχεται να βάλω τις φωνές μήπως και ακούσει κάποιος , μήπως και κάποια θεία δύναμη εξαφανίσει τους εχθρούς του γένους μας από το χάρτη γιατί αρκετά τα έχουν κάνει ως τώρα και συνεχίζουν το έργο τους ανενόχλητοι.... Δηλαδή τώρα θα πρέπει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε ; τώρα που στην Βρετανία βάζουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά ως δεύτερη γλώσσα στα σχολεία τους εμείς καταστρέφουμε τη Νέα Ελληνική γραμματεία;

Μήπως πρέπει να ξεσηκωθούμε κι επειδή δεν καταλαβαίνουν με διαδηλώσεις και συνθήματα να πάρουμε τα κουμπούρια;;;; Μήπως;;;; λέω μήπως;;; ...και ύστερα αναρωτιούνται γιατί κάποια κόμματα με ακραίες θέσεις ανέβασαν τα ποσοστά τους στη Βουλή... Επιτέλους ας βάλει κάποιος ένα τέλος σε αυτόν το εφιάλτη. Τα δώσαμε όλα τις επιχειρήσεις μας τους μισθούς μας τις θυσίες μας τώρα δεν θα τους χαρίσουμε και τον πλούτο της γλώσσας μας ...