16 Ιουλίου, 2012

ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

http://1.bp.blogspot.com/-JBA_9S40FI4/T__HB0gsgVI/AAAAAAAAnB4/yRnTFlhnfg4/s400/2001071100220_120451084_type12128.jpg 
Με νέα αεροναυτική άσκηση, αυτή τη φορά στον θαλάσσιο και εναέριο «χώρο» του ψευδοκράτους, απαντά η Τουρκία στις έντονες διαμαρτυρίες της Κύπρου και στο διάβημά της στον ΟΗΕ για την πραγματοποίηση άσκησης εντός του κυπριακού FIR χωρίς την άδεια της Λευκωσίας. Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή δύο τορπιλακάτων και μίας κορβέτας σε διεθνή ύδατα νοτίως της Κύπρου σε περιοχή που κάλυπτε τα Οικόπεδα 2,3,8,9,12 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ σε μια σαφή πράξη αμφισβήτησης αφενός του FIR Λευκωσίας αλλά και επίδειξης δύναμης, καθώς για το μεν Οικόπεδο 12 υπάρχει ήδη προεργασία για την έναρξη της γεώτρησης μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ τα υπόλοιπα Οικόπεδα έχουν δημοπρατηθεί και αρκετές ξένες εταιρείες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον.

Τις τουρκικές ασκήσεις καταδίκασε και η Αθήνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι έγιναν διαβήματα και στον ΟΗΕ. Η Τουρκία, όπως τόνισε χθες, προχώρησε αυτή τη φορά, μέσω της υπηρεσίας που παράνομα διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο της κατεχόμενης Κύπρου, σε αναγγελία νέας αεροναυτικής άσκησης στα διεθνή ύδατα μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας για τις 17-18 Ιουλίου. Η ΝΟΤΑΜ δημοσιοποιήθηκε από τον δίαυλο του παράνομου αεροδρομίου Ερκάν, σε μια κίνηση που επιδιώκει και πάλι να προβάλει την υποτιθέμενη κρατική υπόσταση του ψευδοκράτους.Το μπαράζ των στρατιωτικών ασκήσεων όμως έχει συνέχεια και στον ελληνικό χώρο.

Το ισραηλινό ναυτικό θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στις 18 Ιουλίου στο πεδίο βολής του Μυρτώου Πελάγους, δυτικά της Φαλκονέρας, σε μια περίοδο που το Τελ Αβίβ αποδίδει στρατηγική σημασία στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ναυτικών δυνάμεών του, ώστε να διεκδικήσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και να είναι σε θέση να προστατεύσει τις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου στην ισραηλινή ΑΟΖ. Για την ισραηλινή άσκηση εξέδωσαν ήδη ΝΟΤΑΜ οι ελληνικές αρχές (Α1048/12). Στις 25 Ιουλίου το «παρών» στο Αιγαίο δίνει και το βρετανικό ναυτικό με άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Μήλου και Σούδας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Τις πολιτικές αποφάσεις για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, όπως είναι το πακέτο νέων μέτρων, το νέο μεσοπρόθεσμο για τη διετία 2013-2014 και το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης με στόχο να μειωθεί κατά 30%, αναμένεται να λάβουν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του κλιμακίου της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.
   
Τραγική κατάληξη είχε θρίλερ στο νοσοκομείο της Λαμίας: Γιατρός που είχε κρεμαστεί τα ξημερώματα από τον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου απειλώντας να αυτοκτονήσει, πήδηξε τελικά στο κενό παρά τις σχεδόν τρίωρες διαπραγματεύσεις με δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν βρεθεί στο σημείο. Τα κίνητρα του γιατρού, που φέρεται να είχε συνταξιοδοτηθεί, παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.
   
Σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα προχωρούν την Τρίτη, 17 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο τους. Όπως καταγγέλλουν, από την ημέρα που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ χιλιάδες εργαζόμενοι είναι σχεδόν ανασφάλιστοι.
  
 Ελεύθερα κινούνται από σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου, τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς παύει να ισχύει το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας, ο λεγόμενος Δακτύλιος. Η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης του μέτρου του Δακτυλίου θα καθοριστεί με έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
   
Σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου, ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα.

Κόσμος

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν εξαιτίας ισχυρών ανεμοστρόβιλων που έπληξαν περιοχές της βόρειας και δυτικής Πολωνίας. Περίπου 100 σπίτια καταστράφηκαν, πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν αρκετά νοικοκυριά εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών, ενώ κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν προσπαθούν να επισκευάσουν τις κατεστραμμένες στέγες των σπιτιών τους.
   
Στην απομάκρυνση του ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου, του επιτελάρχη Ρι Γιονγκ-Χο, προχώρησε η Πιόνγιανγκ, όπως ανέφερε σε μία λιτή ανακοίνωση η κυβέρνηση της χώρας -με την αιτιολογία ότι ο στρατηγός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο Ρι Γιονγκ-Χο θεωρείτο πως ανήκε στο στο περιβάλλον του νέου ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η επίσημη εξήγηση για την απομάκρυνση δεν έχει πείσει την γειτονική Σεούλ.
   
Διαδηλωτές εκτόξευσαν τομάτες και παπούτσια στην πομπή αυτοκινήτων που συνόδευε την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στην Αίγυπτο, μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Τα συνθήματα που ακούγονταν ξεκινούσαν από... αναφορές στο «Μόνικαγκεϊτ» μέχρι αντι-ισλαμιστικά σχόλια, που κατηγορούσαν την Ουάσινγκτον ότι υποστήριζε την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.
   
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια 11όροφης νεόκτιστης πολυκατοικίας που κατέρρευσε το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς πέντε ανθρώπους και συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες.
   
Την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα δήλωσε ότι αναμένει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF την Κυριακή, σημείωσε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμα για να δούμε τα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος.

Οικονομία

Στην σύνδεση της πορείας του ευρώ με τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία προχωρεί μεταξύ άλλων η Goldman Sachs σε έκθεση που δημοσιοποίησε και η οποία αποτιμά την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ. Η επενδυτική τράπεζα εντοπίζει οκτώ βασικά ζητήματα που θα καθορίσουν τις προοπτικές του ευρώ και τα οποία σχετίζονται με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. 

Ενδεικτικά εστιάζει στη χρονική στιγμή ανάκαμψης των χωρών της Περιφέρειας, στην ικανότητα της Γαλλίας και της Γερμανίας να αναπτύξουν ένα κοινό όραμα για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και στις εξελίξεις των δημοσιονομικών πολιτικών σε μεγάλες οικονομίες εκτός της ζώνης του ευρώ. Οι αναλυτές της Goldman Sachs καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι στο άμεσο μέλλον παραμένουν σημαντικοί και για τον λόγο αυτό εκτιμούν πως στο επόμενο τρίμηνο το ευρώ θα κινηθεί κάτω από τα 1,25 δολάρια, ωστόσο παραμένουν προσκολλημένοι στην αρχική τους θέση ότι το ευρώ θα αυξηθεί και πάλι, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται ότι θα είναι υπερτιμημένο σε σχέση με άλλα νομίσματα.
   
Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν προσφάτως την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδοτώντας πως οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι επαρκείς. Το μέτρο αποσκοπεί στην καταβολή και είσπραξη του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο συναλλαγής, αντί όπως συμβαίνει σήμερα αυτό να γίνεται με τις τριμηνιαίες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποχρεούνται να υποβάλουν οι έμποροι.
   
Να ανασταλεί η πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για όσο διάστημα εισπράττεται το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) από την κυβέρνηση.

Αθλητισμός

Τα συγχαρητήριά της στην Εθνική νέων έδωσε η αντίστοιχη των Ανδρών μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Κερδίσατε τον σεβασμό και δικαιούστε την εμπιστοσύνη όλων. Αξίζουν σε όλους σας τα καλύτερα» ήταν τα λόγια των «μεγάλων» διεθνών προς τους επίδοξους διαδόχους τους. Συγχαρητήρια από Πιλάβιο και Ιωαννίδη.
   
Η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από την Πετρολούλ σε φιλικό προετοιμασίας που έγινε στη Ρουμανία, στο οποίο η «Ένωση» μετείχε με νεαρούς και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Παπαδόπουλου.
   
Ο Χεσέ Ροντρίγκεθ, σκόρερ του γκολ που έδωσε στη νίκη στην Ισπανία στον τελικό του του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων με αντίπαλο την Ελλάδα, ήταν και αυτός που κατέκτησε το βραβείο «χρυσό» παιδί της διοργάνωσης.



ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

http://www.greekamericannewsagency.com/main/images/stories/ellada-cyprus-israel.jpg 
 
Αφού έχουν παραδεχθεί πως είναι λάθος η "συνταγή", τότε γιατί επιμένουν σε αυτό το λάθος και για την Κύπρο; Μήπως επειδή είναι σωστή η συνταγή και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια (και δοκιμασμένη στην Ελλάδα) στην εξαθλίωση και στην απόλυτη πολιτική και οικονομική εξάρτηση; 

Μήπως, τελικά, ο στόχος των "εταίρων" και των "φίλων" Ευρωπαίων, είναι η κατάκτηση χωρών της νότιας Ευρώπης μέσω ενός πλαστού οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργούν οι ίδιοι, σκοπεύοντας στην υφαρπαγή του πλούτου τους; Δυστυχώς, τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, αφού η ακολουθούμενη από τους Ευρωπαίους πρακτική αποδεικνύει πως τελικά οι "φίλοι" αποδεικνύονται πολύ χειρότεροι και από τους εχθρούς. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: "Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;"

Την ίδια συνταγή θα προτείνει η τρόικα στην Κύπρο, με αυτή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Η επιτυχημένη πορεία του μνημονίου εδω, είναι το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες οικονομίες που το πρόβλημα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας! Η τακτική που ακολουθεί είναι η ίδια: καθυστερεί την έλευση της φτάνοντας την οικονομία στα όριά της, ζητά υπογραφές από όλους του υποψήφιους Προέδρους, μιας και οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013 και ο Χριστόφιας δεν θα ξαναείναι υποψήφιος.

Επισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου δικαιολόγησε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα κλιμάκια της τρόικας δεν έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τις τράπεζες σχετικά με την κυπριακή οικονομία και οτι αυτή η καθυστέρηση δεν έχει σχέση με το κυπριακό αίτημα για δάνειο από τη Ρωσία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» - Ο ΔΙΩΤΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 1000 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» - Ο Διώτης ανοίγει τους λογαριασμούς 1000 πολιτικών! 
Τα περιουσιακά στοιχεία άνω των χιλίων πολιτικών προσώπων περνά από κόσκινο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με εντολή του επικεφαλής του, αντιεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Διώτη, με στόχο να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα. Συγκεκριμένα ο κ. Διώτης, που έχει πιστωθεί την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, και πλέον χειρίζεται το καυτό θέμα του οικονομικού εγκλήματος, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η παραγγελία του κ. Διώτη αφορά τον εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1000 και πλέον πρώην υπουργών, δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου. Ουσιαστικά, με το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο οποιονδήποτε υπηρέτησε σε δημόσια θέση ή χρημάτισε σύμβουλος σε υπουργείο ή δημόσια επιχείρηση και οργανισμό. Κύριος στόχος είναι ο εντοπισμός των περιπτώσεων όπου υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (μίζες), καθώς αυτή η κατηγορία μαζί με τη σύσταση συμμορίας για παράνομες οικονομικές πράξεις είναι οι μόνες που δεν παραγράφονται στην περίπτωση των πολιτικών προσώπων....

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ήδη δόθηκε εντολή για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού.  Πρόκειται για περιπτώσεις για τις υπάρχουν καταγγελίες, ότι υπάρχει μεγάλη... ψαλίδα ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο Πόθεν Έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Παράλληλα, το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για άλλους τρεις πρώην υπουργούς οι οποία θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν πως αγόρασαν βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους! Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για «σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», αν διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ... Στο γραφείο του κ. Διώτη υπάρχουν και έξι φάκελοι για εξοπλιστικά προγράμματα.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/7/2012

Γεγονότα

636: Οι Άραβες νικούν τον στρατό του Αυτοκράτορα Ηρακλείου Α' στον ποταμό Ιερομίακα.

1054: Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Κηρουλάριος επισημοποιεί το Σχίσμα των Εκκλησιών και αφορίζεται από τους απεσταλμένους του Πάπα.

1919: Υπογράφεται το Σύμφωνο Τιτόνι (υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας) - Βενιζέλου. Προβλέπει την παραχώρηση των Δωδεκανήσων πλην της Ρόδου στην Ελλάδα και καθορίζει ότι η Ιταλία θα στηρίξει το ελληνικό αίτημα για τη Βόρεια Ήπειρο, ενώ η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ανάθεση στην Ιταλία «εντολής» για την Αλβανία. Το Σύμφωνο θα καταγγελθεί από την Ιταλία στις 9 Ιουλίου 1922.

1931: Θανατηφόρα επιδημία γαστρεντερίτιδας ξεσπά στον Πειραιά, εξαιτίας της οποίας θα πεθάνουν 168 παιδιά κάτω των δύο ετών.

1945: Αρχίζει στο Πότσδαμ της Γερμανίας η διάσκεψη κορυφής, με τη συμμετοχή των Ιωσήφ Στάλιν, Χάρι Τρούμαν και Γουίνστον Τσόρτσιλ, που αντικαταστάθηκε από τον Κλέμεντ Ατλι όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών. Αποφασίζεται ο διαμελισμός της Γερμανίας και ρυθμίζονται τα θέματα των αποικιών της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας.

1950: 199.854 θεατές -ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα- παρακολουθούν στο Μαρακανά την αναμέτρηση Βραζιλίας - Ουρουγουάης για το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αγώνας λήγει 2-1 υπέρ της Ουρουγουάης, που κατακτά το Μουντιάλ.

Γεννήσεις

1872: Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής του Νοτίου Πόλου. (Θαν. 18/6/1928)

1921: Γκι Λαρός, γάλλος μόδιστρος. (Θαν. 17/2/1989)

1948: Πίνχας Τσούκερμαν, ισραηλινός βιολονίστας, ειδικός στη μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Θάνατοι

1989: Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, ελληνικής καταγωγής αυστριακός διευθυντής ορχήστρας. (Γεν. 5/4/1908)

1992: Μαίρη Αρώνη, ηθοποιός. (Γεν. 1914)

1999: Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τζούνιορ, γιος του αμερικανού προέδρου JFK, δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού «George». (Γεν. 25/11/1960)