05 Ιουλίου, 2012

ΜΕΓΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».


Από τον Ελληνικό και Διεθνή τύπο ήρθε και πάλι εχθές η πληροφορία, ότι συνεχίζονται τα «επιστημονικά» πειράματα  σε Ευρώπη και Αμερική, που αφορούν το σωματίδιο Β' (Μποζόνιο), και ότι από τις συγκρούσεις των πρω­τονίων θα μελετήσουν οι «επιστήμονες» σπάνια φαινόμενα, άγνωστα μέχρι σήμερα, με απώτερο σκοπό να αποκαλυφθεί« το «σωματίδιο του Θεού», ώστε να δοθούν απαντήσεις για την δημιουργία του κόσμου.

Ο λόγος του Θεού μας βεβαιώνει, ότι ο Θεός έδωσε στους άνθρώπους την επιστήμη, τους ενέπλησε με επιστημονική σύνεση,«Ο Θεός πέδωκεν ανθρώποις Επιστήμην ... Επιστήμην συνέσεως ενέπλησεν αυτούς»(Σοφ. Σειράχ 17,7 & 38,6). Με τις δύο δυνάμεις που έχει προικιστεί ο άνθρωπος ήτοι: Τις Αιτήσεις και το Λογικό, επεξεργάζεται και ερευνά μόνον τις παρα­στάσεις των Αισθήσεων του.Αυτές οι δύο δυνάμεις είναι μόνον ικανές να γνωρίσει ο άνθρωπος τη φυσική και κοσμική πραγματικότητα και τίποτε άλλο πάρα πέρα, γιατί δεν μπορεί να ξεπεράσει το μέγα χάσμα που υπάρχει μεταξύ του πεπερασμένου (=του θνητού κόσμου ), και του Αιώνιου Δημιουργού του.

Έτσι ο θεός μας φανερώνεται, μας αυτοαποκαλύπτεται, με τις Ενέργειές Του, και φανερώνει τη βουλή Του στον άνθρωπο, αλλά και πάλι παραμένει ανεξερεύνητο Μυστήριο, γιατί είναι « Άπειρον το Θείον και ακατάληπτον. και τούτο μόνον καταληπτόν η απειρία και η ακαταληψία», (Δαμασκηνός). Τόποι αποκαλύψεως του Θεού είναι ο κόσμος, αυτή η θαυ­μαστή Δημιουργία, «Σύ κατ' αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου εισίν οι ουρανοί. Αυτοί απολούνται, συ δε διαμένεις, και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται, και ωσεί περιβόλαιον ελίξεις αυτούς,, και. αλλαγήσονται. Συ δε ο αυτός εί, και τα έτη σου ουκ εκλείψουσι », ( Ψαλμ. 101, 26-28 ).

Ο Θεός αποκαλύπτεται στην κορωνίδα των δημιουρ­γημάτων Του, σε αυτό το θαύμα που φέρει την εικόνα του Δημιουργού του, τον Θεοειδή άνθρωπο. Αυτές οι «επιστημονικές αστειότητες - πειράματα» που γίνονται στη καρδιά της Ευρώπης και στην Αμερική, και που απώτερο σκοπό έχουν την ανο­ησία της αποκάλυψης του «σωματιδίου του Θεού», μας θυμίζουν την επικίνδυνη ανοησία των πρωτομαστόρων του «Πύργου της Βαβέλ», που αναφέρει ο λόγος του Θεού, και που τελικά κρίθηκε αναγκαίον να παρέμβει ο Ίδιος ο Θεός, πριν δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις εξ αιτίας των ανό­ητων τολμητιών. Μήπως, κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα, με τις «επιστημονικές Σα­χλαμάρες» των Ευρωπαίων και Αμερικανών «επιστημόνων;».

Προσοχή, γιατί δείγματα της ανοησίας τους αντιμετωπίζουν... Ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, πριν είναι αργά.Πάντως, ό,τι και να συμβαίνει, ο λαός έχει και πάλι το λόγο, ότι δηλαδή, «το μυρμήγκι που θέλει να χαθεί, κάνει φτερά...».

Voiotosp.blogspot.gr

**************************

Διαβάστε το έγγραφο του Υπ. Παιδείας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας που αποδεικνύει την συμμετοχή της Ελλάδος με 15 εκ. Ευρώ ετησίως.





ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΟΔΟΞΩΝ ΧΩΡΩΝ.


Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Ρόσεν Πλεβνέλιεφ συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στις 9:00, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Συνοδικό Μέγαρο. Τον Βούλγαρο Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας υποδέχτηκαν ο Μακαριώτατος και οι Αρχιερείς στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Μετά το προσκύνημα, στη μεγάλη αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρετίζοντας τον κ. Πλεβνέλιεφ, είπε: "είναι ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση, διότι είστε Πρόεδρος μιας φίλης, γειτονικής και ομόδοξης χώρας. 

Η Ορθόδοξη πίστη είναι εκείνη που μας συνδέει και μας εμπνέει. Σε μια εποχή, που μαστίζεται, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη από κοινωνικά προβλήματα όπως η ανεργία και η φτώχεια, η Εκκλησία προσπαθεί να συγκρατήσει και να εμψυχώσει το λαό. Η πίστη τόσο εδώ, όσο και στη Βουλγαρία, βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Σ' αυτήν τη συνθήκη, οι ηγεσίες του Ορθοδόξου κόσμου οφείλουν να πρωτοστατούν στην ενότητα και στην αλληλεγγύη".
 
Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την υποδοχή που του επιφύλαξαν, συμφώνησε ότι η συνεργασία μεταξύ των ομοδόξων χωρών είναι απαραίτητη και δεσμεύτηκε ότι ως Πρόεδρος της Βουλγαρίας θα εργαστεί γι' αυτήν. Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, ανέτρεξε στην παιδική του ηλικία, στα δύσκολα χρόνια του καθεστώτος, τότε που εκκλησιάζονταν κρυφά, αργά τη νύχτα. 

Τότε, λοιπόν, σημείωσε με έμφαση ο κ. Πλεβνέλιεφ η ορθόδοξη πίστη ήταν που κράτησε το φρόνημα του κόσμου. Έτσι και τώρα, σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι αναντικατάστατος, γιατί διατηρεί την πίστη και τις αξίες ζωντανές. Για τον ίδιο λόγο και ο ίδιος μετά την εκλογή του στην Προεδρεία, ταξιδέψε στο Άγιον Όρος για προσκύνημα στη Μονή Ζωγράφου.

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος μετέφερε στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τις ευχές του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου και αντάλλαξε δώρα με τον Αρχιεπίσκοπο, προσφέροντάς του μια εικόνα του πνευματικού ηγέτη της γείτονος χώρας, Αγίου Ιωάννη της Ρίλας. Ο κ. Πλεβνέλιεφ πραγματοποιεί από το πρωί της Τετάρτης διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Βούλγαρου Προέδρου στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο του 2012.


ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

 
Για άλλη μία φορά οι υπάλληλοι της Βουλής φαίνεται πως αποτελούν τη μεγάλη εξαίρεση στον οικονομικό βραχνά που πνίγει όλους τους έλληνες εργαζόμενους, καθώς εκείνοι συνεχίζουν να έχουν εξαιρετικά προνόμια, με μεγάλα ποσά και επιδόματα που πραγματικά εξοργίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες που μετά δυσκολίας επιβιώνουν.

Μετά τους 16 μισθούς κάθε χρόνο, μετά τα πολλά επιδόματα, έρχεται τώρα μία απόφαση που πραγματικά προκαλεί οργή! Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα, ο οποίος όπως έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους στη Βουλή ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής που ξεπερνούν τους 1.300 εργαζόμενους θα πάρουν 1.000 ευρώ για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που σημειωτέον κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή.

Εάν κάνει κάποιος την πρόσθεση τότε θα παρατηρήσει ότι το κονδύλι για αυτό το μετεκλογικό επίδομα θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το κράτος κόβει τις συντάξεις και δεν προσφέρει στους απόμαχους της ζωής ούτε τα στοιχειώδη που τους χρωστάει... τα φάρμακα δηλαδή. Εκείνο που προκαλεί οργή όμως βρίσκεται παρακάτω! Ο Βύρων Πολύδωρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους εξήγησε ότι το μετεκλογικό επίδομα για κάθε υπάλληλο της Βουλής είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι για δύο εκλογικές αναμετρήσεις έπρεπε κανονικά να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος.

Και μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε πως εκείνος κατάφερε να το μειώσει αυτό το ποσό των 4.000 ευρώ και να το κάνει 1.000 ευρώ. Έκανε δηλαδή σκόντο στο ελληνικό κράτος και τα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και οι κυβερνήσεις απαιτούν θυσίες από όλους εκτός φυσικά από τους υπάλληλους της Βουλής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Ελλάδα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Μαζί με τον κ. Στουρνάρα ορκίστηκαν ο νέος υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, καθώς και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας. Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από αρκετές ημέρες κατ' οίκον νοσηλείας. Στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει την πρώτη του συνάντηση με την τρόικα, ενώ παρουσία του θα ξεκινήσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.
   
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 12 το μεσημέρι, λόγω της έντασης που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Ιπποκράτους αναφορικά με τις προσκλήσεις προς τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Συνδιάσκεψη, την Παρασκευή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί είναι τα ...tweets του Θεόδωρου Πάγκαλου, με τα οποία ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να ενημερωθεί από την ηγεσία του κόμματος εάν τελικά έχει προσκληθεί στη Συνδιάσκεψη.
   
Οι τελευταίες πινελιές αναμένεται να μπουν εντός της ημέρας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συνεργασίας, που καταρτίστηκαν με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Στο επίκεντρο βρίσκεται το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι περιλαμβάνει πλέον και τη ΔΕΗ, ενώ ο ΟΠΑΠ βγαίνει από το πλάνο του πρώτου κύματος ιδιωτικοποιήσεων. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αρχίζουν το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής.
   
Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζητεί με σχετική απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), από το υπουργείο Παιδείας.
   
Τη δραστική μείωση έως μηδενισμό των συμβασιούχων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τα επόμενα χρόνια, τη μη ανανέωση όσων συμβάσεων λήγουν και την αυστηρή τήρηση των προσλήψεων με βάση την αναλογία 1 πρόσληψη/10 αποχωρήσεις θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα, ως αντισταθμιστικά μέτρα για τις 150.000 απολύσεις που ζητούνται ώς το 2015.

Κόσμος

 Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Porsche, έναντι 5,6 δισ. δολαρίων. Όπως είναι προγραμματισμένο, η Porsche πρόκειται να τεθεί υπό τον έλεγχο της Volkswagen μέχρι την 1η Αυγούστου.
   
Ευθύνες στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και στην εταιρεία Tokyo Electric Power επιρρίπτει η ειδική επιτροπή του ιαπωνικού Κοινοβουλίου στην έκθεσή της για το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, στις 11 Μαρτίου του 2011. Το πόρισμα της επιτροπής είναι καταπέλτης: «πρόκειται για μία καταστροφή που προκάλεσε ο ανθρώπινος παράγοντας και δεν προκλήθηκε απλώς από τον σεισμό και το τσουνάμι» επισημαίνεται, την στιγμή που η Ιαπωνία θέτει και πάλι σε λειτουργία τους πυρηνικούς της αντιδραστήρες.
   
Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ γιόρτασαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας στο σκοτάδι, καθώς πέντε ημέρες μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις τα συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν οι καταιγίδες, σε πολλές πόλεις δεν πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου χωρίς ρεύμα παραμένουν 317.000 άνθρωποι.
    
Άλλος ένας στρατηγός του συριακού στρατού αυτομόλησε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών και διέφυγε στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός». Πρόκειται για τον 16ο ανώτατο αξιωματικό του συριακού στρατού, μαζί με περίπου 250 αξιωματικούς μεσαίας βαθμίδας, που έχουν αποχωρήσει από τις δυνάμεις του Άσαντ και πέρασαν τα σύνορα.
   
Με αφορμή την επέτειο της 4ης Ιουλίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε εκδήλωση κατά την οποία μετανάστες που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό πήραν την αμερικανική υπηκοότητα, αναφέρθηκε στους δημοφιλείς νόμους περί μετανάστευσης, οι οποίοι βρήκαν ευρεία απήχηση σε σημαντικό τμήμα της εκλογικής του βάσης.

Οικονομία

Υπερβολικό χαρακτήρισε το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR). Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έδωσε τη σχετική απάντηση κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ που δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να τα καταφέρει».
   
Πρώτος στόχος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου. Από τα χρήματα αυτά θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα αποπληρωθεί ομόλογο που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ, ενώ θα εξασφαλισθεί ρευστότητα στα ταμεία για την κάλυψη μισθών και συντάξεων.
   
Μείωση 1,5% κατέγραψαν τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012. Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21,5 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 23 δισ. ευρώ περίπου στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 κατέγραψαν πτώση 330 εκατ. ευρώ περίπου. Πλέον οι αποκλίσεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και τα μεγέθη θα ήταν ακόμη πιο επιβαρημένα εάν οι επιστροφές φόρους γινόντουσαν κανονικά.

Αθλητισμός

 «Απατεώνα ποδοσφαιριστή« χαρακτήρισε τον Μπούντιμιρ ο Γιώργος Δώνης λίγη ώρα πριν την αναχώρηση του ΠΑΟΚ για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ο Ελληνας τεχνικός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με την απόφαση του ποδοσφαιριστή να πάρει μεταγραφή για την ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα ευχήθηκε η προετοιμασία να κυλήσει όπως πρέπει και θέλει.
  
 Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει το δρόμο της ανόδου για τη Β' Εθνική κατηγορία. Νίκη Βόλου και Οικονόμος Τσαριτσάνης έφτασαν στη νίκη στο πλαίσιο της 5ης ημέρας, με αποτέλεσμα η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες να παραμένει στον ένα βαθμό, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της επιπλέον φάσης του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
   
Την πρώτη προπόνησή τους υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους έξι νέους παίκτες των Ερυθρολεύκων (Μανωλά, Βλαχοδήμο, Ντιελνά, Γιαννιώτη, Σιόβα και Καραγκούνη), οι οποίοι θα παρουσιαστούν επισήμως την Πέμπτη από την ΠΑΕ. Ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Τάτος που αποκτήθηκε την περασμένη χρονιά αλλά έμεινε δανεικός στον Ατρόμητο.



ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΑΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

http://www.greekamericannewsagency.com/main/images/stories/merkel-mons.jpg 
«Οσο ζω συνδιαχείριση του χρέους δεν θα υπάρξει». Also sprach Ανγκελα Μέρκελ, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με τον Ζαρατούστρα. Ωστόσο τέτοια ακλόνητα ή άλλα ηχηρά παρόμοια σε κάποιους προκαλούν θαυμασμό. Η φράση έχει εγγενή τεχνική ηθικότητα, την οποία αντλεί από την εικόνα της ανυποχώρητης θέσης στην οποία φαντασιακά παραπέμπει. Κάποιοι άλλοι ωστόσο, που πιστεύουμε στον διάλογο, στην άλλη γνώμη και που στο «ίσως» της ζωής ανθρώπινη αξία αποδίδουμε, διερωτώμεθα για όλα αυτά.

Ας δούμε όμως, πάντα υποθετικά, τι μπορεί να την έχει οδηγήσει σε μια τέτοια δημόσια ορκοδοσία, η οποία περιλαμβάνει και την υφέρπουσα επιθυμία για μια προσωπική βιολογική παράταση που θα εποπτεύει, στη διάρκεια που απαιτείται, την από τους άλλους τήρηση του όρκου της. Να είναι άραγε η αιτία αυτής της διακήρυξης κάποιο υπέρτατο εθνικό δημόσιο συμφέρον που την ώθησε ή και την εξώθησε σε μια τόσο φιλογενετική διατύπωση;

Μπορεί. Ελα όμως που το «υπέρτατο» εδώ δεν προβλέπεται να είναι εθνικό. Είναι ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο. Και δεν μπορεί να έχει άλλο περιεχόμενο εκτός από την αλληλεγγύη, δηλαδή το ανάμεσα σε όλους μοίρασμα τόσο της κοινής ευτυχίας όσο και της κοινής δυστυχίας. Να είναι άραγε η αιτία του όρκου της η επιδίωξη κάποιας πρωτιάς κατά παρέκταση ενός συνδρόμου, ενός Übertragung, όπου όλα αυτά διασφαλίζονταν κάποτε στο συμβολικό επίπεδο όταν σε προπολεμικά σχολεία οι πρώτοι μαθητές κάθονταν στα πρώτα θρανία και οι κακοί στα τελευταία;

Αυτή όμως η παιδαγωγική αντίληψη, κινούμενη μεταξύ Σβίγκλιου και Καλβίνου, έχει, σεβαστή κυρία, οριστικά εκτοπιστεί. Στην Ευρώπη των κοινωνιών και των απλών ανθρώπων μαζί με την αναγνώριση του χρέους του ενός προς τον άλλο έχουμε ενστερνιστεί και το δικαίωμα του καθενός, συλλογικό ή ατομικό, στο κάποιο λάθος. Και στη θέση της εξουδετέρωσης εκείνου που σφάλλει έχουμε θεσπίσει διαδικασίες αποκατάστασής του και παροχής συγγνώμης.

Ας δούμε όμως τα πράγματα και λίγο πιο ανθρώπινα. Γιατί, χωρίς παρεξήγηση, μπορεί να έχετε ανάγκη και από κάποια τέτοια συζήτηση. Θα σας ρωτούσα λοιπόν τι αλήθεια αισθάνεστε όταν προφέρετε αυτές τις τόσο ξεκάθαρες δωρικές φράσεις. Τις τόσο ευθύγραμμες, χωρίς ίχνος ιωνικής ή άλλης καμπυλόγραμμης διαφυγής. Εχω την εντύπωση ότι η «ευθείαση», η οποία εξεικονίζεται και στην ενδυματολογική σας σταθερότητα, αποτελεί και τη συμβολικοποιημένη προτίμησή σας. Σας επιβάλλει, αν το έχετε προσέξει, ορισμένο βηματισμό, κι αντίστοιχο κοίταγμα συνάμα. Ετσι το κεκανονισμένο ταγέρ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να μην κρύβει το πόσο η Στολή τη σκέψη αποκαλύπτει.

Αυτή όμως, κυρία Μέρκελ, δεν είναι η σκέψη της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού. Ενός λαού που έχει προσφέρει στην κριτική σκέψη πολύτιμα εργαλεία. Και που έχει δώσει μάχη υπέρ της αμφισβήτησης της οποιασδήποτε αλήθειας κάθε φορά που κάποιοι τη θέλανε μοναδική. Κυρία Μέρκελ, δεν μάχεσθε υπέρ του αύριο. Υπέρ του ιδιωτικού τώρα δίνετε τα πάντα. Ετσι η διαχρονική ισχύς της θέσης σας με το «όσο ζω» αρχίζει και με το «όσο ζω» τελειώνει.

SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

SOS από τον Συνήγορο του Πολίτη: Κύριε Στουρνάρα, κόψτε τις έκτακτες εισφορές 
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, λόγω των πολλών αναφορών που λαμβάνει για αδυναμία πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές επιβαρύνσεις. Στην επιστολή της, η ανεξάρτητη αρχή, ζητά από την νέα κυβέρνηση να κατανεμηθούν τα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Όπως αναφέρεται στην επιστολή οι συνεχείς επιβαρύνσεις γίνονται σε εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με αποτέλεσμα οι ομάδες αυτές του πληθυσμού να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Μάλιστα ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να σταματήσουν οι έκτακτες εισφορές, ενώ τονίζεται πως «δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας». «Τα έκτακτα φορολογικά μέτρα, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης φυσικών προσώπων, η έκτακτη εισφορά αντικειμενικών δαπανών και το τέλος επιτηδεύματος πλήττουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών. Ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών είναι υπερχρεωμένα (αποπληρώνουν ένα καταναλωτικό και ένα στεγαστικό δάνειο) εν μέσω συνεχόμενης μείωσης διαθέσιμου εισοδήματος (μείωση αποδοχών – κύκλου εργασιών και αύξηση εμμέσων φόρων)» αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή.

Επιπλέον ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι «οι πολίτες αδυνατούν να συνεισφέρουν περαιτέρω στα φορολογικά βάρη, ορισμένοι μάλιστα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα βιοπορισμού», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης υπάρχει κίνδυνος επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας τους. Πολύ περισσότερο την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει άνισα τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, έχει σημασία η εξέταση των μέτρων αυτών υπό το πρίσμα της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αναλογικότητας».

Ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί, τέλος, «ότι από τη διαδοχική φορολογική επιβάρυνση, τόσο σε επίπεδο άμεσης φορολογίας (φόρος εισοδήματος, έκτακτες εισφορές και τέλη, φορολογία ακινήτων) όσο και σε επίπεδο έμμεσης φορολογίας (Φ.Π.Α. και ειδικοί φόροι κατανάλωσης πετρελαιοειδών, καπνών κλπ) δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας».


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5/7/2012

Γεγονότα

1316: Διεξάγεται η Μάχη της Μανωλάδας στην Κοίλη Ηλεία, μεταξύ των στρατευμάτων του Λουδοβίκου της Βουργουνδίας και του Φερδινάνδου της Μαγιόρκας.Ο Λουδοβίκος θα επικρατήσει και θα παραμείνει κυρίαρχος του Πριγκιπάτου της Αχαίας

1821: Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως, αποτελούμενοι από 300 άνδρες, υφίσταται πανωλεθρία. Ισχυρή δύναμη Κρητών επιτίθεται εναντίον 5.000 Τούρκων κοντά στα Χανιά και τους τρέπει σε φυγή με σοβαρότατες απώλειες.

1930: Ο έλληνας σεφ Γιώργος Σταθάκης επιχειρεί να πέσει από τους καταρράχτες του Νιαγάρα μέσα σ' ένα βαρέλι. Εγκλωβίζεται, όμως, στο πίσω μέρος του καταρράκτη για 18 ώρες και πεθαίνει από ασφυξία.

1946: Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

1964: Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον για την λύση του Κυπριακού. Προβλέπει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία (Παραχώρηση της Χερσονήσου της Καρπασίας στην Τουρκία ή μίσθωση της Χερσονήσου της Καρπασίας και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία). Θα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

1996: Γεννιέται η Ντόλι το πρόβατο, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό.

Γεννήσεις

1794: Σιλβέστερ Γκράχαμ, αμερικανός ιερωμένος και διαιτολόγος, που έφτιαξε πρώτος μπισκότα ολικής αλέσεως. (Θαν. 11/9/1851)

1897: Γεώργιος Γρίβας - «Διγενής», κύπριος στρατιωτικός και πολιτικός, ιδρυτής της δεξιάς οργάνωσης «Χ» στην Κατοχή και της απελευθερωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ στην Κύπρο. (Θαν. 27/1/1974)

1913: Γεώργιος Κωστάκης, έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης της ρωσικής πρωτοπορίας. (Θαν. 1990)

Θάνατοι

1948: Ζορζ Μπερνανός, γάλλος συγγραφέας («Κάτω από τον ήλιο του Σατανά»). (Γεν. 20/2/1888)

1950: Σαλβατόρε Τζουλιάνο, ιταλός μαφιόζος. (Γεν. 16/11/1922)

1969: Βάλτερ Γκρόπιους, γερμανός αρχιτέκτονας. Έργο του, η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. (Γεν. 18/5/1883)