25 Μαΐου, 2012

ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.(VIDEO)

Μεγαλοπρεπής υποδοχή επεφύλαξαν στον Αεροδρόμιο "Πούλκοβο" της Αγίας Πετρούπολης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Συνοδεία του, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βλαδίμηρος και εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας, της Κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης και του Ελληνικού προξενείου.

Χαιρετίζοντας ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος τον κ. Ιερώνυμο, μεταξύ άλλων τόνισε: "Σας καλωσόριζω Μακαριώτατε, στην Αγία Πετρούπολη! Είναι μεγάλη η χαρά μας που είστε σήμερα κοντά μας.."

Αυτή την ώρα ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι, που και θα διανυκτερεύσει.
Δείτε το video της άφιξης στην Αγία Πετρούπολη:



ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

 
Ο Αμβρόσιος «ευλόγησε» τη Χρυσή Αυγή

Με μία ακόμη προκλητική επιστολή, η οποία τιτλοφορείται «Η δημοκρατία μας είναι επιλεκτική - τότε είναι άρρωστη», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος επανέρχεται στη δημοσιότητα, αυτήν τη φορά για να καταγγείλει κόμματα και πολιτικούς και να... υπερασπιστεί τις ιδέες της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Αμβρόσιος, με ποίμνιο τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, επιτίθεται σε όσους κατηγορούν το ακροδεξιό κόμμα, διατυπώνοντας μάλιστα την απορία: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πώς και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ».

Από τα πυρά του δεν ξεφεύγουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος, στους οποίους προσάπτει εμμέσως πλην σαφώς ότι «έχουν έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους, συμπεριφερόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων επιτίθεται και κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, επειδή αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία, λόγω της παρουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ ασκεί κριτική στα ΜΜΕ επειδή «πρόβαλαν με υπερβολικό ζήλο το ατυχές περιστατικό με το εγέρθητι».

Ενδεικτικό απόσπασμα της επιστολής:

Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών. 

Τέλος, αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τους κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους! Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;

Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές". Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών! Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;

Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι - ανεξαιρέτως όλοι - χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα. Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει!

Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία! Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό..."



ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ.



Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.Η συνάντηση των Αντιπροσωπειών πραγματοποιείτε στην επίσημη αίθουσα της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Μονή Ντανίλοφσκ, έδρα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα Μέλη της Αντιπροσωπείας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σας υποδεχόμαστε σήμερα εσάς και την τιμία συνοδεία σας».Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής που πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, κάνοντας παραλληρισμούς για την ιστορία της Ρωσικής Εκκλησίας.

Επίσης ανέφερε:«Ιδιαιτέρως σήμερα θα ήθελα να δείξω θέματα συνεργασίας των εκκλησιών μας, όπως και τα προβλήματα που βιώνει η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια». «Η Ρωσία χάρη της κινήσεις της Κυβέρνησης μας, δεν βίωσε τόσο πολύ τα αποτελέσματα της κρίσης», ανέφερε ο κ. Κύριλλος.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το χρηματικό ποσό που συσωρεύθηκε για τα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «ο Ρωσικός λαός προσέφερε 17 εκατομμύρια ρούβλια για το αδελφικό μας λαό της Ελλάδας (450.000 ευρώ).» «Θαυμάζουμε το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία παρά την οικονομική κρίση συμβάλει σημαντικά για το καλό του λαού. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Σας», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη θέμα συνεργασίας, τονίζοντας ότι «ένα ακόμα θέμα που θα συζητήσουμε είναι η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των εκκλησιών μας, αφού ήδη πολλοί έλληνες επισκέπτονται την Ρωσία κάθε χρόνο.»

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας και τους Αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας, για όσα γεγονότα ζούνε ο ίδιος και η Συνοδεία του αυτές τις ημέρες. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος σε ένα χθεσινό κονσέρτο που παρακολούθησε χθες, όπου μετά από αυτό παρουσιάστηκε μέσα του ένας προβληματισμός για το φοβερό σκηνικό των πυρκαγιών στη Ρωσία. «Ο προβληματισμός είναι ότι ο άνθρωπος δημιουργεί όλα αυτά τα θαυμάσια, και ο άνθρωπος είναι εκείνος που τα καταστρέφει συγχρόνως.  Σ΄αυτό τον προβληματισμό βρισκόμαστε όλοι αυτόν καιρό», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας,αναφερόμενος στις δυσκολίες της κρίσης τόνισε:«Όπως και εσείς κάποτε ξεπεράσατε τις δυσκολίες, έτσι και εμείς σήμερα δεν μας πιάνει πανικός. Έχουμε πολύ πίστη στον Θεό ότι στις δύσκολες ώρες θα στερεώσει την ψυχή μας, για να ξεπεράσουμε και εμείς αυτή την κρίση».

«Χαρακτηριστικό των δύο λαών μας ήταν η αλληλοκατανόηση ο ερχομός πολλών λαϊκών και κληρικών εδώ στη Ρωσία, και προσέφεραν πολλές υπηρεσίες δείχνει το σύνδεσμο μας. Όπως ο απόηχος των Ρώσων που έχει περάσει στις καρδίες των Ελλήνων, από την εποχή της Τουρκοκρατίας», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος. Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Αγιώτατε, συμφωνώ και εγώ μαζί σ΄αυτό που είπατε ότι είπε ο Απόστολος Παύλος ότι αν το ένα μέλος του σώματος υποφέρει, υποφέρει όλο το σώμα.»

«Μας συγκίνησε και μας ξάφνιασε που μας είπατε για τον έρανο που έγινε για τον λαό της Ελλάδας, και αυτό θα το αναγγείλω με συγκίνηση κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας της προσεχούς ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και σε όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας που πρέπει να γίνουν μεταξύ των δύο Εκκλησιών, τονίζοντας ότι ήρθαμε εδώ να φέρουμε και να πάρουμε ειρήνη και να αναπτύξουμε τις πνευματικές μας σχέσεις. «Όμως εκτός από τα πνευματικά χρειαζόμαστε και τα υλικά και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε πάνω σε οικονομοτεχνικούς τομείς, και αυτούς τους τομείς θα πρέπει να τους αναπτύξουμε ταχύτατα», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος παρασημοφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Ρωσικής Εκκλησίας, καθώς και τα Μέλη της Αντιπροσωπείας με το μετάλλειο του Αγίου Σεργίου β΄ τάξεως.






ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Γιώργος Τράγκας, δημοσιογράφος, διαδίκτυο, ΕΑΜ, Εκλογές 2012, Κάλπες 2012, Εθνικ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΙΔΡΥΣΕ ΚΟΜΜΑ: 
«ΕΛΛΑΔΑ-ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

Την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία «ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας με το οποίο φιλοδοξεί να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Όλοι όσοι υπογράφουμε σήμερα την παρούσα πολιτική διακήρυξη συμφωνούμε και εγκρίνουμε τις βασικές αρχές τις αξίες και τους στόχους του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και διεκδικούμε την θεμελίωση στον τόπο μιας αληθινής και σύγχρονης δημοκρατίας με άξονες την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισονομία και την αξιοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ιδρυτική διακήρυξη, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, και την οποία μπορούν να διαβάσουν και να συνυπογράψουν όσοι συμφωνούν και θέλουν να γίνουν ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος.

Ο κ. Τράγκας, δήλωσε πως  «το νέο πολιτικό forum-πολιτικός φορέας θα δραστηριοποιηθεί φυσικά με τη μαζική συμμετοχή σας, δημιουργώντας ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά: Εντός ζωής»

Διαβάστε όλη την ιδρυτική διακήρυξη εδώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα

Στη νεοελληνική λογοτεχνία κατεύθυνσης και στη φυσική κατεύθυνσης εξετάζονται την Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α').

«Όλοι σαν μια γροθιά να αντιστρέψουμε το κλίμα και να βγει ο λαός νικητής και το ΚΚΕ ισχυρό σε μια από τις πιο δύσκολες και σύνθετες μάχες για το λαό και το κόμμα, εδώ και 40 χρόνια» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Πέμπτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Πέτρουλα, στον Κολωνό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναβλήθηκε, λόγω καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση των κατοίκων των Ιτεών στην Πάτρα, για τρίτη συνεχή ημέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά στις Ιτιές. Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα, η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας, σύμφωνα με στέλεχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος τόνισε ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε τον Ελληνικό λαό, όταν πάρει την απόφασή του». «Ακόμη κι αν μιλάμε με τεχνικούς όρους για την στήριξη της ελληνικής παραμονής στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζουμε τις τεράστιες θυσίες που γίνονται από τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Αμερικανικού προέδρου Μπεν Ρόουντς.

Κόσμος

Ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθη μετά την ομολογία του ότι στραγγάλισε ένα αγόρι 6 ετών, τον Έιταν Πέιτζ, κοντά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη το 1979, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας. Η υπόθεση έστρεψε τα βλέμματα στο ζήτημα της εξαφάνισης παιδιών. Ο 6χρονος εξαφανίστηκε σαν σήμερα, 25 Μαΐου. Η υπόθεση «στοίχειωνε» τα τελευταία 33 χρόνια το Σόχο της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προσγειώθηκε στην Καμπούλ για μια πολύωρη αιφνιδιαστική επίσκεψη. Στη διάρκειά της ο Ολάντ θα επισκεφθεί τα γαλλικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα στο Αφγανιστάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει τους Γάλλους στρατιώτες από το Αφγανιστάν ως το τέλος του 2012, νωρίτερα από άλλες δυνάμεις.

Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πυροδοτούσε μια «αλυσιδωτή αντίδραση αβεβαιότητας» που θα έπληττε τον τραπεζικό τομέα στη Βρετανία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα ταξίδια στο εξωτερικό στη διάρκεια της θερινής άδειάς τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, που επισημαίνει ακόμη ότι η οικονομική κρίση πλήττει επίσης τους πιο παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα.

Στο 50% έφτασε και ξεπέρασε η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές της Τετάρτη και της Πέμπτης οι οποίες, όπως γενικά αναμένεται, μάλλον δεν θα αναδείξουν νικητή· ο δεύτερος γύρος θα γίνει στις 16-17 Ιουνίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων. Σε κάθε περίπτωση και παρά τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψήφιους, επικράτησε ένα -όχι γενικευμένο- κλίμα ευφορίας στους Αιγύπτιους που μετά από

Οικονομία

Η ανησυχία σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη αποτελεί την αιτία ανόδου της ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος, του γεν, έναντι του ευρώ, διαπιστώνει ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τζουν Αζούμι. Ο κ. Αζούμι τόνισε ότι «αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί μια τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και έχει βλαπτικές συνέπειες για τις ιαπωνικές αγορές και για το γεν». Ο ίδιος επισήμανε ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα είναι κρίσιμες για τις νομισματικές ισορροπίες.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών λόγω της υστέρησης που παρουσιάζουν τα έσοδα. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αν συνεχισθούν οι σημερινοί ρυθμοί είσπραξης των εσόδων τότε η συνολική υστέρηση στο τέλος του έτους μπορεί να φθάσει στα 1,3 δισ. ευρώ.

Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν σε ένα «μορατόριουμ», ώς τις ερχόμενες εκλογές, για τη διατήρηση της ισχύος μετενέργειας και το πάγωμα των μειώσεων στους βασικούς μισθούς.

Αθλητισμός

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 15:00, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Από τα θέματα της ατζέντας ξεχωρίζουν, αυτό της τελικής επικύρωσης της βαθμολογίας, ενώ θα συζητηθεί και το αίτημα του Εργοτέλη με το οποίο ζητεί τον υποβιβασμό του Πανιωνίου για οικονομικές εκκρεμότητες προς κάποιους παίκτες.

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Λάζλο Μπόλονι! Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σχετικά με το μέλλον του Ρουμάνου τεχνικού στον ΠΑΟΚ, αλλά και τα σενάρια για ραντεβού με τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον του Ατρόμητου! Στον ΠΑΟΚ, πάντως, θεωρούν ότι οριστικές εξελίξεις στο θέμα θα υπάρξουν το βράδυ της Παρασκευής, όταν και αναμένεται να απαντήσει ο Μπόλονι στην πρόταση του «Δικεφάλου».

Πολύ καλό για να ήταν αληθινό, αποδείχτηκε το σενάριο του Στάθη Μπαϊρακτάρη για την ΑΕΚ, καθώς μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, κατέθεσε πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και στη συνέχεια... την απέσυρε! Ο Ανδρέας Δημητρέλος ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και αμέσως έβαλαν τέλος στην υπόθεση πριν καν αρχίσει.




ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PUBLIC ISSUE: ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15%

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ με 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15%

Πρώτος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η  Public Issue, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 26%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15%.

Στην νέα αυτή δημοσκόπηση, η Βουλή παραμένει επτακομματική. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15% το οποίο έχει ωστόσο σημειώσει αύξηση στα ποσοστά του. Μεγάλες είναι και οι απώλειες του ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται στην έκτη θέση με 5%, το οποίο βλέπει τους ψηφοφόρους του να το εγκαταλείπουν για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 30%
Νέα Δημοκρατία: 26%
ΠΑΣΟΚ: 15%
Δημοκρατική Αριστερά: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 5%
Χρυσή Αυγή: 4,5%

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25/5/2012

Γεγονότα

1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιος του 1835.

1895: Ο Όσκαρ Ουάιλντ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλάκιση για σοδομισμό.

1911: Στο Μεξικό, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα αρχίζει την επανάσταση.

1932: Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντίπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι.

1935: Ο θρυλικός σπρίντερ και άλτης Τζέσε Όουενς σπάει έξι παγκόσμια ρεκόρ σε μία ώρα. Μεταξύ άλλων, γίνεται ο πρώτος άλτης που περνά τα 8 μέτρα στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 8,13.

1964: Ο Παναθηναϊκός νικάει 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη και πετυχαίνει τον ανεπανάληπτο άθλο να πάρει αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το γκολ σημειώνει ο Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος αναδεικνύεται συγχρόνως πρώτος σκόρερ τον τριφυλλιού με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.

Γεννήσεις

1803: Ραλφ Γουόλντο Έμερσον, αμερικανός φιλόσοφος και δοκιμιογράφος. (Θαν. 27/4/1882)  [Αποφθέγματα]

1922: Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας και ιδρυτής της ανανεωτικής αριστεράς (Ευρωκομμουνισμός). (Θαν. 11/6/1984)

1944: Πιερ Μπασλέ, γάλλος τραγουδοποιός. («Εμμανουέλα») (Θαν. 15/2/2005)

Θάνατοι

1995: Κρέζιμιρ Τσόσιτς, κροάτης μπασκετμπολίστας. (Γεν. 26/11/1948)

2001: Αλμπέρτο Κόρδα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλμπέρτο Ντίας Γκουτιέρες, κουβανός φωτογράφος, δημιουργός του γνωστότερου πορτρέτου του Τσε Γκεβάρα. (Γεν. 14/9/1928)

2009: Μιχάλης Παπαγιαννάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. (Γεν. 19/8/1941)