18 Μαΐου, 2012

ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


Ένοχος κρίθηκε χθες ομόφωνα, από το Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης και του επεβλήθη συνολική ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της χρήσης πλαστού εγγράφου τα οποία τέλεσε σε βάρος του Αρχιμ. Ιακώβου Γιοσάκη, μέσω της ειδησεογραφικής εκπομπής του "εκ-κεντρικό δελτίο" που παρουσίασε στις 14 Φεβρουαρίου 2005, από τον τηλεοπτικό σταθμό extra channel.

Κόλαφος για τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως του Δικαστηρίου η οποία ζητώντας την ενοχή του εξαπέλυσε πυρά εναντίον του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε τις ανωτέρω εκπομπές του αναφέροντας μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος που διερευνούσε δήθεν σκάνδαλα κληρικών και συντόνιζε στην ουσία τις τηλεοπτικές εκπομπές του, έθεσε στο στόχαστρο συγκεκριμένους Επισκόπους και Κληρικούς ευαγγελιζόμενος την κάθαρση στην Εκκλησία. Οι άνθρωποι αυτοί, ανήμποροι και αιφνιδιασμένοι, είχαν να αντιμετωπίσουν τον διασυρμό και την διαπόμπευση μέσω της δημοσιότητας. 

«Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος, προέβη δολίως στη δημοσιοποίηση των συκοφαντικών ισχυρισμών του σε βάρος του Αρχιμανδρίτου Γιοσάκη, χωρίς καν να διατηρήσει οποιαδήποτε επιφύλαξη, ή να επιδείξει στο ελάχιστο την επιβαλλόμενη εξιδιασμένη επιμέλεια που απαιτείτο στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την εξακρίβωση της αναληθείας των ισχυρισμών του όταν μάλιστα, τα όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του Κληρικού, είχαν ήδη κριθεί αμετακλήτως ως ψευδή από την δικαιοσύνη, γεγονός που ο ίδιος αναμφίβολα γνώριζε. 

Παρά ταύτα ο κατηγορούμενος διέδωσε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό αναληθή γεγονότα ως αληθινά, κάνοντας περαιτέρω και χρήση πλαστού εγγράφου, τελώντας σε πλήρη γνώση της πλαστότητας αυτού, με μόνο σκοπό να παραπλανήσει με την χρήση του άλλους, σχετικά με γεγονός που μπορούσε να έχει έννομες συνέπειες για τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη διασύροντας βάναυσα την τιμή και την υπόληψή του, χάριν της τηλεθέασης και ιδίου προσωπικού του οφέλους.

Πρόκειται περί υποβαθμισμένων εκπομπών με απαξιωτικούς υποτίτλους και προσέγγιση των θιγέντων ζητημάτων χωρίς την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και δεν είναι τυχαίο, ότι ακριβώς λόγω της ποιότητος των εκπομπών αυτών, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επελήφθη αυτεπαγγέλτως και επέβαλε διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμο 200.000 ευρώ, στον τηλεοπτικό σταθμό extra channel».

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε την ανωτέρω ποινή. Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από μήνυση του Αρχιμ. Ιακώβου Γιοσάκη και όπως αποδεικνύεται, είναι ο μόνος Κληρικός από όλους εκείνους στους οποίους είχε αναφερθεί προσωπικά ο εν λόγω δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας το 2005 σειρά σκανδαλοθηρικών τηλεοπτικών εκπομπών με υποτιθέμενα σκάνδαλα Επισκόπων και Κληρικών της Εκκλησίας μας συνταράσσοντας την κοινή γνώμη, που είχε το θάρρος και την τόλμη να στραφεί εναντίον του Σπύρου Καρατζαφέρη.

Μετά την ποινική καταδίκη του δημοσιογράφου, αναμένεται και η έκδοση απόφασης από τα Αστικά Δικαστήρια για αποζημίωση του π. Ιακώβου Γιοσάκη, λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από τις εν λόγω εκπομπές.

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ.


Eπίθεση κατά της Γερμανίας και της πολιτικής που άσκησε στην κρίση της Ελλάδας εξαπέλυσε σε άρθρο του στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν.

«Το παιχνίδι ηθικής που παίζουν οι Γερμανοί λέγοντας ότι η κρίση είναι πρόβλημα των ίδιων των χωρών, δεν αληθεύει. Πέραν τούτου το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται τώρα», υπογράμμισε ο Κρούγκμαν.

Το σημείο-κλειδί, τόνισε, είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εάν η Ευρώπη σαν σύνολο συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό. Το να κάνει κανείς διάλεξη στους Έλληνες ψηφοφόρους και την ίδια ώρα να υπαινίσσεται ότι ίσως χαλαρώσει κάποιους όρους (και ενώ πλέον είναι ώρα για καλοκαιρινές διακοπές) δεν είναι λύση.

«Χρειαζόμαστε μια αλλαγή εδώ, όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη. Διαφορετικά το παιχνίδι τελειώνει», πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επισκέπτεται την Παρασκευή την Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς, εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων και μαθητές.

Λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και εντός της ημέρας, όπως διαβεβαιώνουν επιτελικά στελέχη της Συγγρού. Πάντως, το άνοιγμα προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο δεν φαίνεται να έχει την ίδια ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Άνοδο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον Alpha, με τη ΝΔ να διατηρεί το προβάδισμα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,2%. Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων υποχωρούν με τις κυριότερες απώλειες σε αυτά που έδιναν μάχη για να μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Παρίσι και την Τρίτη στο Βερολίνο προκειμένου να έχει διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς, αλλά και με θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί ξανά σε σώμα την Παρασκευή για να εκλέξει τυπικά το προεδρείο της, προτού διαλυθεί, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ή το αργότερο το Σάββατο, με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και την προκήρυξη των νέων εκλογών, στις 17 Ιουνίου.

Κόσμος

Στην ελληνική κρίση αναφέρθηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πιέρ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Δήλωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης.

«Γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας» χαρακτήρισαν δύο Γάλλοι πανεπιστημιακοί την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα, με κοινό τους άρθρο στην αριστερή γαλλική εφημερίδα Libération. Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι «σε μια χώρα που αποσυντίθεται ολοένα και πιο γρήγορα, εκεί που απλώνεται η παραληρηματική σκιά των νεοναζί, αυτός ο αριστερός σχηματισμός ενσαρκώνει την μοναδική αχτίδα ελπίδας. Ενάντια στον εκφυλισμό της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, η εναλλακτική περνάει από την Αθήνα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία να ελαφρύνει την πολιτική της λιτότητας με πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη, ενώ θα χρησιμοποιήσει τις δύο ημέρες της Συνόδου της G8, προκειμένου να προειδοποιήσει την Ευρώπη να δράσει γρήγορα για να εμποδίσει την παγκόσμια οικονομία από μία δεύτερη βαθιά κρίση σε διάστημα τεσσάρων χρόνων. Συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ θα έχει ο Μπ.Ομπάμα. Η γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη αλλά και ειδικότερα το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου Κορυφής της G8.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και γι' αυτό η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση παράλληλα με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Χρειάζονται πρόσθετες πολιτικές εκ μέρους της ΕΕ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης, υπογραμμίζει και διαμηνύει ότι οι απειλές δεν βοηθούν και έχουν αποδειχθεί αντιπαραγωγικές.

Υπό το βάρος των απειλών της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (Fai) ότι θα δοθεί συνέχεια μετά την κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ansaldo Nucleare στη Γένοβα και τις βόμβες μολότοφ στην υπηρεσία Equitalia, η κυβέρνηση Μόντι θέτει σε εφαρμογή σχέδιο για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη την Ιταλία κινητοποιώντας δύναμη άνω των 18.000 ανδρών -περιλαμβανομένων 4.250 στρατιωτών- για τη φύλαξη 14.000 ευαίσθητων στόχων. Ένοπλοι σωματοφύλακες αναλαμβάνουν παράλληλα τη φύλαξη 550 προσώπων -πολιτικών, επιχειρηματιών και εισαγγελέων.

Οικονομία

Ομαλοποίηση της κατάστασης παρατηρείται πλέον στα γκισέ των τραπεζών μετά το δύσκολο τριήμερο που ακολούθησε την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών έως την ερχόμενη Τετάρτη με το πακέτο των 18 δισ. ευρώ που είναι έτοιμο προς διάθεση, θα βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των καταθετών.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται τα φορολογικά έσοδα καθώς όσο εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα ο εισπρακτικός μηχανισμός αδρανεί και οι φορολογούμενοι αναβάλουν τις πληρωμές τους. Τα πρώτα στοιχεία για τον Μάιο δείχνουν πτώση κατά 15%, όσο περίπου είχαν μειωθεί και τον Απρίλιο, ανατρέποντας έτσι τη θετική πορεία του πρώτου τριμήνου, όταν υπήρχε έστω και οριακά πρωτογενές πλεόνασμα.

Την πρόταση ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να ενισχύσει τη νομισματική ένωσή της δίνοντας στους ευρωπαίους πολιτικούς την εξουσία να κηρύσσουν σε χρεοκοπία ένα κράτος και να αναλαμβάνουν τη δημοσιονομική πολιτική του κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Αθλητισμός

Η συνάντηση που είχε ο κ. Ντέμης Νικολαΐδης το απόγευμα της Πέμπτης με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ανδρέα Δημητρέλο δεν έκανε σοφότερους τους φίλους της Ένωσης όσον αφορά τον τρόπο που επιχειρεί ο πρώτος την επιστροφή του στην ηγεσία της κιτρινόμαυρης διοίκησης. Ωστόσο απέφερε θετικά μηνύματα για τη σωτηρία της εταιρείας η οποία ως γνωστόν βρίσκεται σε πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά την τιμητική υποδοχή που επιφύλασσαν στην ελληνική αποστολή οι ομογενείς φίλοι του Ολυμπιακού στη Μελβούρνη, σήμερα ήταν ημέρα... γλεντιού. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν της ομάδας, η οποία παρευρέθη σύσσωμη σε μια βραδιά με πολύ χορό, τραγούδι και συνθήματα! Βαλβέρδε: «Σημαντικό παιχνίδι για τους ομογενείς». Η ιστοσελίδα heraldsun.com.au έγραψε ότι «ο γεννημένος στην Αυστραλία Αβραάμ Παπαδόπουλος γύρισε στην Μελβούρνη για πρώτη φορά.

Ο Διονύσης Χιώτης σχολίασε καυστικά τη μη κλήση του στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για το Euro 2012 στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας ευχόμενος ωστόσο καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πετύχω τον μεγαλύτερο προσωπικό στόχο που είχα φέτος. Πλέον στην Ελλάδα η λέξη αξιοκρατία έχει αντικατασταθεί με τις λέξεις δημόσιες σχέσεις» ανέφερε ο έλληνας γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έφτασε με την ομάδα του ως τα προημιτελικά του Champions League και όλοι περίμεναν ότι θα κερδίσει μια θέση στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος.


ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ φαίνεται να είναι το ζητούμενο του γαλλογερμανικού άξονα, όπως διαμορφώνεται μετά τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο την Τρίτη. Κάτι που -τουλάχιστον δημόσια- δήλωσαν οι δύο ηγέτες κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ενώ η κ. Μέρκελ, το επανέλαβε χθες μιλώντας στο «CNBC». Προειδοποιώντας όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες και να τιμήσει τις δεσμεύσεις της.

«Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Νομίζω ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα και για μας όλους. Εάν η Ελλάδα πιστεύει ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερη στήριξη στην οικονομία πέραν του μνημονίου, τότε θα πρέπει να το συζητήσουμε αυτό», είπε. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο.

Η κ. Μέρκελ και κατά τις κοινές δηλώσεις με τον κ. Ολάντ, είπε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού συμφωνεί μαζί μας. Επιθυμούμε η χώρα να παραμείνει μέλος της ΕΕ και του Εurogroup». «Επρεπε να μιλήσουμε για την Ελλάδα», είπε από την πλευρά του ο κ. Ολάντ, σημειώνοντας ότι θα ήθελε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. «Εχουν γίνει προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Οπότε πρέπει να επιτρέψουμε στους Ελληνες να βρουν λύσεις. Θα αποφασίσουν στις νέες εκλογές που θα γίνουν στις 17 Ιουνίου. Ελπίζω σε αυτές οι πολίτες να εκφράσουν πόσο δεμένοι είναι με την ευρωζώνη», συμπλήρωσε.

«Θα σεβαστώ την ψήφο των Ελλήνων όποια και αν είναι αυτή», είπε ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας: «Ωστόσο, η ευθύνη μου είναι να δώσω στην Ελλάδα ένα σήμα. Βλέπω την ταλαιπωρία που υφίστανται και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες. Θα ήθελα να πω στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις που έχουν γίνει».

Οπως σημείωναν τα γερμανικά ΜΜΕ, από τη συνάντηση των δύο ηγετών δεν έλειψαν και οι διαφωνίες, καθώς ο κ. Ολάντ φέρεται αποφασισμένος να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/5/2012

Γεγονότα

1821: Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός θα μείνει στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να τού ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι!

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν οι Ηπειρώτες οπλαρχηγοί Χατζημιχάλης Νταλιάνης και Κυριακούλης Αργυροκαστρίτης, με 600 Κρήτες επαναστάτες. Στη μάχη πέφτουν ηρωικώς οι περισσότεροι υπερασπιστές, μεταξύ των οποίων και οι δύο οπλαρχηγοί. Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεκρό Νταλιάνη και μεταφέρουν το κεφάλι του στον Μουσταφά πασά. Λέγεται πως από τότε, κάθε χρόνο τα χαράματα αυτής της μέρας εμφανίζονται στις πολεμίστρες του κάστρου τα φαντάσματα των ηρώων, οι γνωστοί Δροσουλίτες.

1861: Περίπου 50 μέλη της μυστικής μαχητικής οργάνωσης «Χρυσή Νεολαία» συγκεντρώνονται οπλισμένα στο καφενείο του Χαφτά στην Πλατεία Όθωνος (σήμερα Ομονοίας), αλλά αποτυγχάνουν να εξοντώσουν τον βασιλιά Όθωνα.

1910: Ο Κομήτης του Χάλεϊ προκαλεί πανικό σ' όλο τον κόσμο και τελικά προσπερνά τον πλανήτη μας σε απόσταση ασφαλείας.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), μετέπειτα ΚΚΕ.

1963: Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Γεννήσεις

1814: Μιχαήλ Μπακούνιν, ρώσος θεωρητικός του αναρχισμού. (Θαν. 19/6/1876)

1872: Μπέρτραντ Ράσελ, άγγλος μαθηματικός, φιλόσοφος και διακεκριμένος εκπρόσωπος του ειρηνιστικού κινήματος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1950. (Θαν. 2/2/1970)  [Αποφθέγματα]

1939: Τζιοβάνι Φαλκόνε, ιταλός δικαστικός, που σκοτώθηκε από τη Μαφία. (Θαν. 23/5/1992)

Θάνατοι

1799: Πιερ Ογκιστέν Καρόν Ντε Μπομαρσέ, γάλλος συγγραφέας. («Ο Κουρέα της Σεβίλλης») (Γεν. 24/1/1732)

1911: Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας. («Συμφωνία αρ.1», «Τιτάν») (Γεν. 7/7/1860)

2004: Έλβιν Τζόουνς, αμερικανός ντράμερ της τζαζ, μέλος του θρυλικού κουαρτέτου του σαξοφωνίστα Τζον Κολτρέιν. (Γεν. 9/9/1927)