20 Μαρτίου, 2012

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



Τροπολογία με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την Εκκλησία της Ελλάδος στο Πεντελικό όρος, κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Χαραλαμπόπουλος του ΠΑΣΟΚ και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της ΝΔ, στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα "Ήλιος".

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι η Εκκλησία θα προχωρήσει στην αναδάσωση περίπου 20.000 στρεμμάτων στο Πεντελικό Όρος με δικές της δαπάνες και προτείνεται στη συνέχεια η δυνατότητα εγκαταστήσει σε 3.500 στρέμματα σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια έως 300 MW.

Οι δύο βουλευτές είναι εισηγητές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η συζήτηση επί του οποίου στην Ολομέλεια της Βουλής είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφθεί  αύριο Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μακαριώτατος θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της Συνόδου  Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Η συνάντηση του Μακαριωτάτου πραγματοποιείται,  για να ευχηθεί ο Αρχιεπίσκοπος στον Οικουμενικό Πατριάρχη επί τη συμπληρώσει εικοσαετίας από την εκλογή του  στον Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. 


Με την ευκαιρία αυτή ο Μακαριώτατος θα επιδώσει στον κ. Βαρθολομαίο το προσφάτως εκδοθέν νέο του βιβλίο «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ»

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο Φανάρι πρίν από την ειρηνική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Ρωσία με πιθανή ημερομηνία 23 εώς 30 Μαΐου 2012.

Ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει στην Αθήνα μεθαύριο Πέμπτη αργά το βράδυ.

ΒΑΓΓΕΛΗ, ΑΥΤΑ ΤΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΑ ... ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ;;; ΠΡΟΣ ΤΟΜΣΕΝ - ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑ 140.000 + 92.000 ΕΥΡΩ!!!


Δήλωσε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ εχτές ότι 200.000 άνθρωποι πήγαν και ψήφισαν στις εκλογές! Μάλιστα, το 95% λένε, ψήφισε τον Βενιζέλο!

Λογικό το βρίσκω μιας και δεν υπήρχε … δεύτερος αντίπαλος!!!

Συνεπώς, με δεδομένο ότι κάθε ένας έριχνε στο ταμείο το κόμματος από 2 ΕΥΡΩ, με έναν … πρόχειρο πολλαπλασιασμό , σημαίνει ότι την Δευτέρα, θα μπούνε στα ταμεία του κόμματος … 400.000 Ευρώ!!!

Θαυμάσια!!!

Διότι ο κύριος Βενιζέλος που φορολόγησε εκτός από τους Ελληνες, τις Αλλοδαπές επιχειρήσεις, τις κότες, τα πετεινά του ουρανού και παρ’ολίγον και τις ... πέτρες, θα πρέπει την ίδια μέρα να πράξει τα δέοντα και για το κόμμα του!

Μe δεδομένο λοιπόν ότι ο μέσος φορολογικός συντελεστής είναι 35% και το ΦΠΑ23% θα πρέπει, σήμερα κιόλας, να φορολογήσει τις εισπράξεις από τις εκλογές – παρωδία, με 400.000χ 35%= 140.000 Ευρώ.

Αν τώρα είναι «σοβαρός» όπως λέει και ... μόλις «αρχίσαμε», τότε θα πρέπει να βάλει και ΦΠΑ 23% στον κάθε ψήφο! Να εκδώσει μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών (αν το κόμμα του μπορεί να πάρει φορολογική ενημερώτητα), και να καλέσει την άλλη Κυριακή τους … 200.000 ψηφοφόρους του, να τους δώσει από μια απόδειξη και να τους ζητήσει να καταβάλουν ο κάθε ένας, ΣΥΝ το ΦΠΑ της ψήφου, δηλαδή 0,46 Ευρώ ... επιπλέον!!!

Ετσι, θα προσφέρει στα ταμεία της εφορίας, εκτός τις 140.000 κι άλλα 92.000 ευρώ από τον ΦΠΑ που ... ξέχασαν να πληρώσουν οι στρατιές των ψηφοφόρων που προσήλθαν αυθόρμητα να τον ψηφίσουν!

Ετσι θα καταλάβουμε κι εμείς ότι πραγματικά ... «αρχίσατε» Βαγγέλη!

Διότι, το να κάνεις εκλογές – οπερέτα, ή παρωδία ,η όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να τις ονομάσει, και να μαζεύεις κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ αφορολόγητα, δεν αποτελεί αρχή αλλά μια από τα ίδια!!!

Ελα καλό αγόρι των αγορών! Δείξε μας τις αγαθές προθέσεις σου και βάλε φόρο και στα έσοδα του κόμματός σου!

Για να σε καμαρώσουμε κι εμείς τώρα που πήρες την «τετρακοσάρα» και είδαν τα ταμεία λίγο φως! Να δουν και τα ταμεία του κράτους, που τόσο πολύ προσπαθείς να «αναστήσεις» και να βάλεις στον ίσιο δρόμο!

Όχι μόνο ξεζούμισμα στους Ελληνες επιχειρηματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους!!!!

Και στο κόμμα Βαγγέλη, και στο κόμμα!

Να αισθανθείς επιτέλους, γιατί έχεις ρημάξει συτή τη χώρα!

Πληρώστε κι εσείς λίγο από το … μάρμαρο!!!!

ΥΓ: Ξερω ότι ανάθεμα αν ήρθαν 50.000 να ψηφίσουν! Αλλά όσοι και να είναι, κάνε την αναγωγή με τα δύο ευρώ, μετά την αποροφολόγηση και μετά … ταμείο!!!

Όχι μόνο λόγια! Εργα Βαγγέλη! Για να σωθεί η χώρα από τους μπατακτσήδες , τους αεριτζήδες και το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί!!!!

Καλή Αρχή...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 
Ελλάδα

 Κάλεσμα για συστράτευση εν όψει των εθνικών εκλογών αναμένεται να απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (στις 3 το μεσημέρι), στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του Κινήματος. Ο Ευ.Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αναπτερώσει την ψυχολογία των βουλευτών, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα της Κυριακής κατέδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικές δυνατότητες επανασυσπείρωσης, ενώ αναμένεται να τονίσει ότι ο στόχος της πρωτιάς στις εκλογές είναι εφικτός.
   
Στις καταγγελίες ότι ο γιατρός που υπέγραφε τις βεβαιώσεις σε μαϊμού - τυφλούς στη Ζάκυνθο είναι ακόμη στη θέση του, καθώς και ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές» προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού Στ.Μποζίκης. Ο δήμαρχος Ζακύνθου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο δημοτών του επειδή κατέγραψε τα πραγματικά τετραγωνικά σε ιδιοκτησίες που επί χρόνια δηλώνονταν κατά το δοκούν, ανέφερε ότι μεταξύ εκείνων που πέταγαν τα γιαούρτια ήταν και «τυφλοί». Σημείωσε, δε: «Αυτά τα γιαούρτια είναι παράσημα για μένα».
   
Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων πρόκειται να λάβει το μεσημέρι της Τρίτης η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Σε μία προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να ανασταλεί η απεργία, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Έμποροι, νησιώτες και αγρότες απευθύνουν έκκληση στους ναυτεργάτες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
   
Με την συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώνεται η διαδικασία κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης. «Όχι» στη σύμβαση λέει το ΚΚΕ, που προχωρά σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια τη γενική γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στις 19:00 θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).
   
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, Τρίτη, το νοσοκομείο «Σωτηρία». Οι γιατροί του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για την μη καταβολή δεδουλευμένων για τις εφημερίες τους, καθώς και για τη μείωση του αριθμού των κλινών του νοσοκομείου.

Κόσμος

Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό -το μεγαλύτερο στη σύγχρονη γαλλική ιστορία - βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για τη σύλληψη του δράστη που σημειώθηκε σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης με θύματα ένα ραβίνο, τους δύο γιους του και άλλη μία μαθήτρια. Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος θα δεχθεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν. Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.
   
Τουλάχιστον 29 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πόλεις του Ιράκ την Τρίτη, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Βαγδάτη, Κιρκούκ, Χίλα και Κερμπάλα, καθώς και στις πόλεις Μπαΐτζι, Σαμάρα, Ντακούκ, Ντουλουίγια, Λατιφίγια και Τουζ Χουρμάτο, ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη.
   
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία «απαράδεκτη». Παράλληλα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μιλήσει με μία φωνή και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιδείξουν ενότητα.
   
Στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου της Βρετανίας θα μιλήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια της στον θρόνο. Η Ελισάβετ Β' θα μιλήσει σε ηγέτες κομμάτων, βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, πριν κάνει την αποκάλυψη ενός βιτρό που φτιάχτηκε ειδικά για τη «διαμαντένια επέτειο» της βασίλισσας.
   
Τρία χρόνια αφότου οι επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εκδιώχθηκαν από τη διεθνώς απομονωμένη κομμουνιστική χώρα, το καθεστώς της Βορείου Κορέας υπό τον νέο ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν έστειλε επιστολή στην έδρα του οργανισμού στη Βιέννη καλώντας τους εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ στην Πιονγιάνγκ. Η εξέλιξη ακολουθεί το πυρηνικό μορατόριουμ που ανακοινώθηκε με αντάλλαγμα την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο βορειοκορεατικό καθεστώς.

Οικονομία

Στην παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
   
Στη Βουλή θα καταθέσει σήμερα Τρίτη το υπουργείο Ανάπτυξης το πολυνομοσχέδιο «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο προβλέπει την ολική άρση του καμποτάζ, επιφέρει βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, θεσπίζει μια νέα εταιρική μορφή, την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία, τροποποιεί το θεσμικό πλαίσιο του σήματος προϊόντων και υπηρεσιών, ρυθμίζει το ζήτημα των μεσιτών ακινήτων και καλύπτει κενά της υφιστάμενης νομοθεσίας για θέματα όπως το καθεστώτος των αγορανομικών κυρώσεων.
  
 Για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία χρειάζονται επώδυνα μέτρα, δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση, ενώ παράλληλα δείχνει σε νέες μειώσεις μισθών στο άμεσο μέλλον, καθώς επισημαίνει ότι οι χώρες μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους με τη μείωση του εργατικού κόστους.

Αθλητισμός

Η Σάντος έβαλε στα ταμεία της την προκαταβολή της Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ!
   
Με τις βαρύτερες κατηγορίες θα δικαστεί ο Παναθηναϊκός από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, αφού ο διαιτητής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Τάσος Κάκος, κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο φύλλο αγώνα. Μάλιστα η αναφορά του αρχίζει χρονικά από τις 6 ώρα, 1,30 ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης! Την Τετάρτη η κλήση σε απολογία των «πρασίνων» και η γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου από ην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.
  
 Η Εσπανιόλ νίκησε 3-1 τη Σανταντέρ, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική στην πριμέρα ντιβιζιόν, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με 10 παίκτες από το 52ο λεπτό, λόγω αποβολής του Μάρκος Γκουλόν.