12 Μαρτίου, 2012

ΔΥΟ ΣΑΟΥΝΕΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!



Μπορεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να ψάχνουν τις τσέπες τους για να βρουν ένα ευρω, μπορεί οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και όμως...Στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους υπάρχουν δύο σάουνες που δεν λειτουργούν επειδή απλά δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική άδεια.

Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κύριος Σπυρόπουλος παραδέχεται ότι στο κτίριο του κόμματος στην Ιπποκράτους υπάρχει υπερσύγχρονο γυμναστήριο με δύο σάουνες (!). Όσο για τους απλήρωτους υπαλλήλους του κόμματος – που έφτασαν στο σημείο να κάνουν μέχρι και καταλήψεις – ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν όταν εγκριθεί στο ΠΑΣΟΚ δάνειο ...

Επί της ουσίας επιβεβαιώνονται οι απίστευτες καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους, αφού τις έχουν ακούσει πρώτα με τα αφτιά τους, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα. Από τη μία το τέλος εποχής, από την άλλη η χρεοκοπία και τα στόματα άνοιξαν. Κατηγορίες για διπλοθεσίες, αργομισθίες, έξοδα κίνησης χλιδής, υπέρογκους μισθούς, καρέκλες 700 ευρώ, γυμναστήριο με δύο σάουνες και ποδήλατα αξίας 14.000 ευρώ, σε ένα κόμμα που αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων του, οι οποίοι τριπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 13-14 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει ώς τους 18 βαθμούς Κελσίου.
   
Την επομένη της ανακήρυξης του Ευ.Βενιζέλου ως μοναδικού υποψηφίου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για τις αλλαγές που εκτιμά ότι θα επέλθουν στο κόμμα. Τόνισε, για παράδειγμα, ότι «το κόμμα δεν θα είναι χυλός και τα όργανα φυσαρμόνικα». Όσον αφορά στο μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ εν όψει βουλευτικών εκλογών, εξέφρασε τη θέση ότι το κόμμα θα πρέπει να μιλήσει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει κι όχι με γενικότητες. Ερωτηθείς τι είναι το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Ένα ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό κίνημα».
   
Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η γρίπη και οι ειδικοί τονίζουν ότι όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Από τα μέσα Ιανουαρίου ώς τις αρχές Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα και δεν είχαν εμβολιαστεί. «Έχουμε ελέγξει το φαινόμενο της γρίπης, είναι πάρα πολύ ηπιότερο φέτος» δήλωσε στο Mega ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
   
Μειωμένα κατά 22% είναι από σήμερα, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που τίθεται σε εφαρμογή. Σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ. Πρακτικά, οι μειώσεις θα φανούν από την Παρασκευή, ημέρα πληρωμών.
   
Ταξί με δύο επιβαίνοντες έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 30χρονη γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας, που επέβαινε σε αυτό. Ο 55χρονος οδηγός ταξί, που είναι καλά στην υγεία του, ανασύρθηκε από τη θάλασσα από λιμενικούς και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας Φιλιατών.

Κόσμος

 Η δολοφονία 16 Αφγανών αμάχων από Αμερικανό στρατιώτη στην επαρχία Κανταχάρ μπορεί να βλάψει τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας με την Καμπούλ για την μακροπρόθεσμη αμερικανική ανάμειξη στη χώρα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters Αφγανός αξιωματούχος. Η επίθεση έχει προκαλέσει φόβους για νέα έξαρση βίας, μετά το περιστατικό με το κάψιμο του Κορανίου από στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν ότι θα εκδικηθούν για την επίθεση.
   
Δεκάδες πτώματα γυναικών και παιδιών ανακαλύφθηκαν στην πόλη Χομς, στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζεϊτούν και Αλ-Ανταουίγε, κατήγγειλε η συριακή αντιπολίτευση. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων διαφέρουν, με ορισμένους να κάνουν λόγο για 12 νεκρούς και άλλους για 57. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά. Επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο.
   
Επτά γνωστές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες καταγγέλλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αερομεταφορές, με επιστολή τους προς τους ηγέτες των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας.
   
Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και 35 άμαχοι τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων, αναφέρουν ιατρικές πηγές. Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι η Αίγυπτος επιχειρεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της βίας που έχει στοιχίσει από την Παρασκευή τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.
   
Τουλάχιστον έντεκα εργάτες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοτάξιο ενός υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νετζμί Καντίογλου, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. «Από 11 ώς 14 εργάτες χάθηκαν στην πυρκαγιά» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Οικονομία

Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 740 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
   
Την απόφαση για την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντ. Ρόβλιας.
  
 Στις αρχές του 2013 αναμένεται να ενεργοποιηθεί η νέα διαδικτυακή πύλη των Κεντρικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών για τον Πολίτη. Η νέα διαδικτυακή πύλη προϋπολογισμού 541.200 ευρώ θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και θα συνδεθεί με κάθε άλλη δικτυακή πύλη υπάρχει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Θα έχει ολοκληρωμένη δομή και μηχανισμό συστηματικής διαχείρισης, διάθεσης και αξιοποίησης πληροφοριών που αφορούν στα φορολογικά, τελωνειακά, δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων κλπ, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Αθλητισμός

Έπειτα από χρόνια, συγκεκριμένα έξι, ο Ιβάν Σαββίδης επιστρέφει στην επικαιρότητα για τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο ομογενής επιχειρηματίας βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη από την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσίευμα κάνει λόγο για συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Σανταντέρ με δύο τέρματα του Λιονέλ Μέσι και παρέμεινε δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μέσι σκόραρε για 6ο σερί ματς και μάλιστα σε αυτά τα 6 παιχνίδια έχει βάλει 16 γκολ, ενώ στο πρωτάθλημα έφτασε τα 30. Ατλέτικο και Εσπανιόλ έμειναν ζωντανές στην διεκδίκηση της 4ης θέσης, αφού η πρώτη νίκησε με 2-0 την Γρανάδα και η δεύτερη επιβλήθηκε με 5-1 της Ράγιο Βαγεκάνο.
   
Με γκολ του Κεβίν Γκαμεϊρό στο 91' η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Ντιζόν. Μάλιστα οι Παριζιάνοι έπαιζαν από το 41ο λεπτό με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μοαμέντ Σισοκό.


ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

Σεισμός 9 ρίχτερ. Τσουνάμι.
Πυρηνικοί αντιδραστήρες Φουκουσίμα.

Όταν ο χρόνος σταμάτησε. Ιαπωνία Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011. Ο σεισμός 9 ρίχτερ ήταν η αρχή του κακού. Ακολούθησε τσουνάμι και ο εφιάλτης με τις εκρήξεις των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Φουκουσίμα. Σήμερα 12 μήνες μετά η Ιαπωνία μετράει 20χιλιάδες περίπου νεκρούς και προσπαθεί να βρει βηματισμό. Σήμερα η ζωή των ανθρώπων δεν είναι η ίδια μετά τις 11 Μαρτίου 2011. Πριν από την ημέρα αυτή κολυμπούσαν στη θάλασσα, ψάρευσαν και ζούσαν τις οικογένειες τους. Καλλιεργούσαν την γη. Σήμερα δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά.    

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/3/2012

Γεγονότα

1572: Ο εθνικός ποιητής της Πορτογαλίας Λουίς Βαζ Καμόενς δημοσιεύει το περίφημο επικό ποίημά του «Ος Λουζιάδας», που σημαίνει «Οι Λουζιτανοί», δηλαδή οι Πορτογάλοι.

1792: Η Μεγάλη Αικατερίνη τερματίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, υπογράφοντας τη Συνθήκη του Ιασίου, και ζητά από τον στόλο της να αποσυρθεί από το Αιγαίο. Ο Λάμπρος Κατσώνης, που υπηρετεί στο ρωσικό ναυτικό, καταγγέλλει τη στάση της τσαρίνας.

1911: Συλλαλητήρια για το γλωσσικό ματαιώνεται, έπειτα από αστυνομική απαγόρευση. Ο καθηγητής Μιστριώτης, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, κατηγορείται για στάση.

1921: Ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν, ανακοινώνει από το βήμα του 10ου συνεδρίου του ΚΚΣΕ τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ), που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

1951: Ο Ντένις ο Τρομερός κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως κόμικ-στριπ στις εφημερίδες.

Γεννήσεις

1685: Τζορτζ Μπέρκλεϊ, ιρλανδός φιλόσοφος και θεολόγος, εισηγητής της θεωρίας του υποκειμενικού ιδεαλισμού. (Θαν. 14/1/1753)

1880: Νικόλαος Γεωργαντάς, δισκοβόλος. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίσκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αγίου Λουδοβίκου το 1904. (Θαν. 23/1/1958)

1938: Μάνος Ελευθερίου, ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος.

Θάνατοι

1914: Τζορτζ Ουέστινγκχαουζ, αμερικανός εφευρέτης και βιομήχανος, στον οποίο οφείλουμε το εναλλασσόμενο ρεύμα. (Γεν. 6/10/1846)

1945: Αν Φρανκ, εβραιοπούλα που έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της. (Γεν. 12/6/1929)

2005: Σταύρος Κουγιουμτζής, συνθέτης. («Να 'τανε το '21...», «Μην μου θυμώνεις μάτια μου», «Το σακάκι μου κι αν στάζει») (Γεν. 1932)