01 Μαρτίου, 2012

ΔΙΣΤΗΛΕΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

 
Άρθρο του Αρχιεπισκόπου κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ στην «Κ» που προκάλεσε – και συνεχίζει να προκαλεί – πολλές σκέψεις και δημιούργησε πολλούς προβληματισμούς.

«Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

ΟTAN ΕΠΡΕΠΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ". Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ! με άρθρο του στην "Κ" της περασμένης Κυριακής έδωσε την δική του ΔΙΑΣΤΑΣΗ για την σημερινή Εποχή, την ΔΥΣΚΟΛΗ και συνάμα ΤΡΑΓΙΚΗ, αναλύοντας ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ: Τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, τους ΑΛΛΟΥΣ και την δική μας σχέση με τον Θεό.

Ο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ μίλησε για την κρίση που μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τον θεό, να Τον αγαπήσουμε.

Μιλώντας για τον Θεό και πώς να Τον γνωρίσουμε αληθινά είπε πως πρέπει να παλέψουμε γιατί ίσως παραμένει για πολλούς ο μεγάλος άγνωστος. Πρέπει να βρεθούμε με τον Άνθρωπο που αντιστέκεται στις κατώτερες ορέξεις του, αυτός ο Άνθρωπος αποτελεί Ελπίδα για τη χώρα του ως πολίτης και για τον κόσμο ως ύπαρξη.

Ο Αρχιεπίσκοπος με τις σκέψεις του αυτές έφερε πολλούς και ποικίλους προβληματισμούς και αυτό γιατί μέχρι σήμερα αρκετοί μυαλοφυγόδικοι τον κατηγορούσαν για σιωπηλό, για "άφαντο" από τα προβλήματα και την πορεία του Τόπου. Ο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ με τις σκέψεις του αυτές μας άπλωσε ολόκληρη την ύφανση των ανησυχιών του για την σημερινή Ελλάδα, για τα προβλήματα της, για τον Έλληνα πολίτη που τον τοποθετεί κοντά στον Θεό και υπό την προστασία Του.

Η μεταφορά από την "Κ" των σκέψεών του αυτών στην "Ε.Ω." γίνεται από την βαθιά ανάγκη να διαβαστούν "ακόμη και από Έναν" όπως έγραφε ο Γκαίτε σε φίλο του για κάποιο γραπτό του!

Πράγματι τον τελευταίο καιρό, ο Αρχιεπίσκοπος, με απλό, ταπεινό τρόπο θα λέγαμε, βγαίνει μπροστά μιλώντας ανοικτά και απολιτικά, αδέσμευτα για τα προβλήματα του Έλληνα Πολίτη (και όχι μόνο Χριστιανού), μιλώντας για τον "κουρασμένο Λαό", όπως με ακούραστο τρόπο όσο και αθόρυβο έχει γίνει η Ελπίδα για τους φτωχούς με τα συσσίτια, την κάθε βοήθεια, τα φάρμακα και γενικά την παρουσία της Εκκλησίας... ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Παρακολουθώ δεκάδες χρόνια την πορεία του σημερινού Αρχιεπισκόπου, από εκείνες τις πικρές ημέρες που φρόντισαν να του "φορέσουν ένδυμα αδικίας" μέχρι την ημέρα που έφθασε στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο! Υπήρξε απλός και σώφρων. Και γι' αυτό κατηγορήθηκε γιατί μπήκε στον χώρο των "προγραφών" και δεν έστησε "στρατοδικεία" και "εκτελεστικά αποσπάσματα". 

Απέδειξε ότι ΔΕΝ έφθασε στην Αρχιεπισκοπή για να "καταλύσει μια Εποχή" αλλά να συνεχίσει προς το καλύτερο το έργο της Εκκλησίας. Βέβαια αυτή η απρόσμενη νοοτροπία "ξίνισε" πολλά πρόσωπα γιατί τους αφαίρεσε πεδία μαχών και άλλων αναζητήσεων. Και γι' αυτό υπήρξαν πολλοί "πικραμένοι" που έβγαλαν "χολή και μίσος" - έως και βλακεία - εναντίον του! Ο Αρχιεπίσκοπος τους αντιμετώπισε με χαμόγελο... Και τώρα, που ήλθε η ώρα, έδωσε (και δίνει) την απάντηση του.

ΓΡΗΓ. MIX. – 26/2/2012
____________________

Σχόλιο του Blog

Συμφωνούμε επί του σημειώματος του κ. Μιχαλόπουλου και επικροτούμε αυτή την μεταστροφή του, προς την θετική κριτική του έργου και των γραφομένων του σημερινού Αρχιεπισκόπου, που τόσο ο ίδιος ελοιδώρησε κατά το πρόσφατο παρελθόν. 

Για να είναι ειλικρινής όμως στα γραφόμενά του, ο κ. Μιχαλόπουλος έστω και τώρα, θα πρέπει να ανατρέξει στο Αρχείο του, για να θυμηθεί διαβάζοντάς το, ότι και αυτός εφόρεσε το ένδυμα της αδικίας στον νυν Αρχιεπίσκοπο, από την περίοδο προετοιμασίας της εκλογής Αρχιεπισκόπου το 1998, συνεχίζοντας το έργο του και στις πρόσφατες εκλογές του 2008, όπου ως άλλος προφήτης, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η εκλογή, στο πρωϊνό φύλλο της Ε.Ω. 7/2/2008  με πηγαίο τίτλο έγραφε: ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ. 

Αυτά τα ολίγα περί του σημειώματος του κ. Μιχαλόπουλου… αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι η αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Voiotosp.blogspot.com