16 Φεβρουαρίου, 2012

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Αριθμ. Πρωτ: 28 / 12 - 15 Φεβρουαρίου 2012

                                                                "Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι
                                                                 φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με.
                                                                 Ματθ. 25:35 – Κυριακή της Απόκρεω"

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς,
τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους,
τους Μοναχούς και Μοναχές,
τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων,
τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία,
τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες,
την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και 
ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, απευθύνω σε σας, τα πιστά μέλη της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή την εγκάρδια έκκληση για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση που έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και έχει επηρεάσει βαθειά την Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια.

Οι οικογένειες πολλών εξ ημών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από μας έχουμε συγγενείς και φίλους οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, φαινόμενο που έχει να παρουσιασθή στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενήμεροι της σκληρής αυτής πραγματικότητος, οφείλουμε να ανταποκριθούμε προσφέροντας αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια στα αδέλφια μας μέσω αξίων εμπιστοσύνης ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που συνδέονται με την Εκκλησία, οι οποίοι θα βοηθήσουν άμεσα τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ανάγκες. 

Καθώς πλησιάζει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και θα κληθούμε από την Εκκλησία να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, εύχομαι ο κάθε Χριστιανός να απαντήση γενναιόδωρα σ’ αυτή την ιδιαίτερη έκκληση προσφέροντας στο Relief Fund for the People of Greece της Αρχιεπισκοπής.

Ευχόμενος και προσευχόμενος πατρικά για σας και τις οικογένειές σας ώστε  αυτή η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να είναι πληρέστερη πνευματικών ανταμοιβών λόγω της αγάπης και γενναιοδωρίας σας, διατελώ.

Με πατρική αγάπη
† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος