15 Ιανουαρίου, 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Μετά το πέρας του Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε απάντηση, που πολλοί δεν περίμεναν, σε ΟΣΟΥΣ φώναζαν «Κλέφτες - Κλέφτες» για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Όταν τον πλησίασαν και του ζήτησαν μια δήλωση με απλό τρόπο είπε: «Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ»

Μεγάλη φράση και με πολλές προεκτάσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ λογάριασε πολιτικές φιλίες και συνεργασίες. Μίλησε απλά για την σκληρή πραγματικότητα που ζει σήμερα ο Ελληνας πολίτης. Και έχει κάθε δικαίωμα να το πει - και το είπε - αφού η Εκκλησία, σε όλη την Ελλάδα, έχει απλώσει φτερά φροντίδας και αγάπης. Χιλιάδες πολίτες στα συσσίτια. Χιλιάδες δέματα. Χρήματα. Ο,τι μπορεί η κάθε Ενορία κάνει μπροστά στην μέχρι σήμερα ΑΠΟΥΣΙΑ του Κράτους. Δίνει το «παρών» έμπρακτα και πέρα από τον Άμβωνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε και μια απάντηση σε ΟΛΟΥΣ Εκείνους που τον ήθελαν ΣΙΩΠΗΛΟ απέναντι της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Τους πέταξε κατάφατσα: Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ. Τώρα ποιοι τον κούρασαν το γνωρίζουμε... Όχι βέβαια η Κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης...Ας καταλάβουν αυτοί που πρέπει την φράση του Αρχιεπισκόπου. ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ που τα είπαν όλα. ΟΛΑ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.