07 Ιανουαρίου, 2012

ΠΕΝΤΕ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ


Πέντε αρχιερείς, συναντήθηκαν στις 3 Ιανουαρίου σε ζεστό και φιλόξενο εκκλησιαστικό χώρο στην Πελοπόννησο. Οι τρεις αρχιερείς προήρχοντο από τη Στερεά Ελλάδα και οι άλλοι δύο από τον Μωριά. Το μενού λιτό, αλλά η συζήτηση «καυτή». Ένα και κυρίαρχο θέμα, αυτό της διαδοχής. Έτσι ξαφνικά (;), χωρίς να υπάρχει …καπνός στον ορίζοντα.

Είπαν αρκετά και πολλά από αυτά, πληροφορηθήκαμε. Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Μάλιστα εις εκ των πέντε, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το θρόνο και αναζητά συμμαχίες. Οι τέσσερεις τον διαβεβαίωσαν ότι θα τον στηρίξουν…

Όμως φθάνοντας στις έδρες τους, οι φερόμενοι ως υποστηρικτές άλλα είπαν σε κάποιους άλλους αρχιερείς που στο μεταξύ είχαν πληροφορηθεί τη συνάντηση των πέντε. «Οι αρχιερείς αλλάζουν τέτοιες υποσχέσεις σαν τα άμφια…» είπε κάποιος και αν το πληροφορηθεί ο επίδοξος μνηστήρας του θρόνου θα δυσαρεστηθεί. 

Πρέπει όμως να ξέρουν αυτοί οι πέντε και όποιοι άλλοι αγναντεύουν τόσο νωρίς την Αγίας Φιλοθέης θα αληθωρίσουν, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν τρώγεται είναι σκληρό καρύδι και όπως φαίνεται θα τους θάψει όλους. Γι΄ αυτό ας προσέξουν αυτά όλα τα καλόπαιδα και ο Νοών Νοείτο!!!!