13 Νοεμβρίου, 2012

H M.K.O «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΟΥΣΑ


Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, παρέδωσε 80 δέματα αγάπης, με τρόφιμα στερεάς τροφής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφανίου.

Σκοπός της Αποστολής η ενίσχυση εμπερίστατων συνανθρώπων μας στα νησιά της Μητροπόλεως, την Ηρακλειά και τη Δονούσα, που πλήττονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί σε παιδιά στα Κέντρα Υγείας, στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά.

Ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος εξήρε την Αποστολή για τη βοήθεια και τη στήριξη της στα παιδιά των ανασφάλιστων οικογενειών. "Πολλοί θεωρούν ότι η κρίση δεν ακουμπά τους νησιώτες. Κάνουν λάθος! Ο τουρισμός στον τόπο μας δημιουργεί κοινωνικά άκρα: τους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς. Υπάρχουν νησιά όπως Ηρακλειά, η Δονούσα, που οι κάτοικοί τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Σε αυτούς αλλά και σε πολλούς άλλους η βοήθεια της Αποστολής αποτελεί μια μεγάλη ανάσα στον ανηφορικό δρόμο που διαβαίνουν. Η Εκκλησία μας, ο Αρχιεπίσκοπος στέκονται δίπλα τους".

Για τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά ο κ. Δήμτσας τόνισε: "Είμαστε με τον ΙΣΑ εδώ για να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας. Η Εκκλησία μας δεν λογαριάζει χιλιομετρικές αποστάσεις και σύνορα, προκειμένου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσει τα παιδιά της".


Δεν υπάρχουν σχόλια: