07 Νοεμβρίου, 2012

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΤΙ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 12ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ


Την αισιόδοξη εκτίμηση πως «ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, παραμένει αισιόδοξος ότι το Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα» εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, Σάιμον Ο Κόνορ.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Ο Κόνορ υπενθύμισε την δήλωση του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ώστε στις 12 Νοεμβρίου το Γιούρογκρουπ να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα». Υπενθύμισε ακόμα ότι ο Όλι Ρεν είχε τονίσει πως η απόφαση αυτή απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, ιδιαίτερα από την ελληνική Βουλή, η οποία πρόκειται να ψηφίσει αύριο ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και τις επόμενες ημέρες τον προϋπολογισμό του 2013".

Ο κ. Ο Κόνορ πρόσθεσε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας παραμένει αισιόδοξος πως το Eurogroup θα λάβει τις τόσο απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά επεσήμανε πως «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ απηύθυνε σήμερα ς έκκληση στην Ελλάδα να καταλήξει σε μια συμφωνία με την τρόικα που  θα επιτρέψει την καταβολή μιας νέας δόσης βοήθειας. «Καλώ την ελληνική κυβέρνηση και τα κύρια πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν αυτό που είναι απαραίτητο για να φτάσουν σε μια τελική συμφωνία με την τρόικα και είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ κατά την ολοκλήρωση στο Λάος μιας συνόδου κορυφής Ασίας – Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: