18 Νοεμβρίου, 2012

ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλυβίτη στο Βαθύ Αυλίδος τέλεσε το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας των Θυρανοιξίων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι Ιεράρχες εξηγούσαν το τυπικό.

Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας ο οικείος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος.


Τη Χαρά και τη συγκίνησή τους για την παρουσία του Μακαριωτάτου εξέφρασαν ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο Προϊστάμενος του Ναού π. Αθανάσιος Γεραμάνης, ενώ ευχαρίστησαν, όλους όσοι βοήθησαν για την αποπεράτωση του έργου. "Τη μέρα των εγκαινίων μας προτρέπει η Εκκλησία να την τιμήσουμε με το δικό μας εγκαινισμό, με τη δική μας εσωτερική ανανέωση στην διάθεση, στην προσευχή, στην αγάπη, έτσι ώστε να γίνει ο καθένας μας Οίκος του Θεού" τόνισε ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:

"Οι πέτρες, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί αυτός ο Ναός, μόνα τους δεν είναι τόσο σημαντικά, όλα μαζί όμως μας προσφέρουν αυτή την χαρά. Στη συνεργασία, λοιπόν, βρίσκεται το θαύμα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, ώστε να καταφέρουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ιερού Ναού.

"Αυτό το έργο αποτελεί ένα μήνυμα για τη σύγχρονη εποχή, αποδεικνύει πως τα καλά έργα, τα εκκλησιαστικά, όταν υπάρχει αγώνας ολοκληρώνονται. Σήμερα, έτυχε να γίνουμε φτωχοί από τα δικά μας σφάλματα, καλούμαστε, λοιπόν, να αγωνιστούμε να αλλάξουμε μυαλά, διάθεση, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες" συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε "ενωμένοι και αγαπημένοι σαν αδέλφια μπορούμε να κάνουμε θαύματα".

Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, Τοπικών Συλλόγων και φορέων, κληρικοί της Μητρόπολης, καθώς και πιστοί από όμορες ενορίες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: