09 Νοεμβρίου, 2012

ΝΤΡΑΓΚΙ: Η ΕΚΤ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Την άποψη ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης δεν μπορεί να προσφέρει χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα επανέλαβε ο Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας, ταυτόχρονα ικανοποιημένος από την ψήφιση του «Μνημονίου 3».

«Η ΕΚΤ διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών και επιδιώκει την αποκατάσταση των καναλιών χρηματοδότησης, αλλά δεν χρηματοδοτεί (κυβερνήσεις) μέσω της νομισματικής της πολιτικής» ήταν τα λόγια του κ. Ντράγκι, ο όποιος, όμως ξεκαθάρισε «Η ΕΚΤ έχει σε γενικές γραμμές τελειώσει με την ελληνική βοήθεια».

Επισήμανε εκ νέου την απόφαση της Τράπεζας να παραχωρήσει στις κυβερνήσεις τα κέρδη που θα αποκομίσει από τα ελληνικά ομόλογα κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος για την Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι είναι στο χέρι των κυβερνήσεων πως θα αξιοποιήσουν τα χρήματα αυτά.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ τα οποία παραμένουν αμετάβλητα στο 0,75% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Προέβλεψε, τέλος, πιο αδύναμη ανάπτυξη με τον προϋπολογισμό να παραμένει άνω του 2% για το 2012.

Σε ερώτηση γιατί η ΕΚΤ δεν μειώνει τα επιτόκια ωστε να τονωθεί η ανάπτυξη ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι η πολιτική της Τράπεζας είναι «φιλόξενη» αφήνοντας ένα παράθυρο ανοικτό για περισσότερες δράσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: