08 Νοεμβρίου, 2012

«ΚΟΛΑΣΗ» ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Ενταση επικράτησε στους διαδρόμους της Βουλής όταν ο κ. Στουρνάρας έκανε διόρθωση της τελευταίας στιγμής με την οποία καταργούσε το μισθολογικό αυτοδιοίκητο των υπαλλήλων της, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργία από τις 7 και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.

Υπαλληλοι του κοινοβουλίου σε έξαλλη κατάσταση φώναζαν εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ενώ ουρλιάζοντας απειλούσαν να εισβάλλουν ακόμη και στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Με την εν λόγω διάταξη ουσιαστικά το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής θα οριζόταν από το υπουργείο Οικονομικών και όχι από την ίδια τη Βουλή, με απλά λόγια θα εξισώνονταν με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους.

Στην πόρτα της Ολομέλειας βγήκε για λίγο και συνομίλησε μαζί τους ο προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης. Οι υπάλληλοι έλεγαν με την κατάργηση του μισθολογικού αυτοδιοίκητου ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση του συνολικού αυτοδιοίκητου και ανακοίνωσαν απεργία από τις 7 το απόγευμα.

Εν μέσω διαπληκτισμών και χάους στην Ολομέλεια, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι ο υπουργός θα κάνει δήλωση σε λίγο και έκανε ολιγόλεπτη διακοπή.

Αμέσως μετά ο κ. Μεϊμαράκης βγήκε έξω από την αίθουσα και είπε στους υπαλλήλους: «Σε πολύ λίγο, δεν θέλω ενθουσιασμό ή χειροκροτήματα, θα κάνει σε λίγο δήλωση ο υπουργός με την οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας.»

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η συνεδρίαση και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ δήλωσε  «υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση για το μνημόνιο.

Το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα αναμένεται να καλέσουν σε ανυπακοή και συμμετοχή στην απεργία και τους υπαλλήλους ασφαλείας της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: