05 Νοεμβρίου, 2012

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ


Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το ναυάγιο του πλοίου τους ανάμεσα στη Λιβύη και το νησί Λαμπεντούζα.Το ιταλικό λιμενικό ανέσυρε από τη θάλασσα τα πτώματα άλλων επτά μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ναυάγησε ανάμεσα στις λιβυκές ακτές και το νησί Λαμπεντούζα, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Στη διάρκεια της νύχτας, άντρες του λιμενικού είχαν ανασύρει τα πτώματα τριών γυναικών ενώ κατάφεραν να διασώσουν 65 μετανάστες, ανάμεσά του τρεις γυναίκες εκ των οποίων η μια είναι έγκυος και να τους μεταφέρουν στην Λαμπεντούζα. Δύο σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο που σημειώθηκε 35 μίλια από τη Λιβύη και 140 μίλια από το μικρό ιταλικό νησί.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρινίζει την εθνικότητα τόσο των νεκρών όσο και των διασωθέντων. Οι αρχές της Ιταλίας ειδοποιήθηκαν μέσω δορυφορικού τηλεφώνου για το δυστύχημα και ενημέρωσαν τις αρχές της Μάλτας και της Λιβύης. Το σκάφος εντόπισε αεροπλάνο από τη Μάλτα. Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο φέτος, οκτώ χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: