14 Νοεμβρίου, 2012

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ


Σήκωσαν αεροσκάφη οι Τούρκοι για αναχαίτιση  ακόμα και κατάρριψη συριακού αεροσκάφους που πέταξε κοντά στα σύνορά τους αλλά στο τέλος φαίνεται ότι δεν το πρόλαβαν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σήμερα η Μιλιέτ που κάνει λόγο για κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Τουρκίας –Συρίας.

Συγκεκριμένα γράφει ότι πολεμικά αεροσκάφη  της Συρίας έπληξαν χθες τις θέσεις των ανταρτών της αντιπολίτευσης 1,5 χιλιόμετρο από τα σύνορα με την Τουρκία (με αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ατόμων, ενώ αμέσως μετά 600 πρόσφυγες από την περιοχή κατέφυγαν στην Τουρκία). Τουλάχιστον σε μια περίπτωση, υποστηρίζει, ένα συριακό αεροσκάφος πέταξε σε απόσταση 250-300 μέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την βάση του Ινσιρλίκ με εντολές να αναχαιτίσουν, ακόμη και να καταρρίψουν το συριακό αεροσκάφος σύμφωνα με τους νέους τουρκικούς κανόνες εμπλοκής που προβλέπουν κατάρριψη σε απόσταση μέχρι και 5 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας εντός συριακού εδάφους. Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία προέβη σε Νότα διαμαρτυρίας προς την Συρία για το περιστατικό, ενώ ενημέρωσε το ΝΑΤΟ και το Συμβούλιο Ασφαλείας  του ΟΗΕ.

Είναι προφανές ότι ο ''θόρυβος'' που κάνει η Άγκυρα - είτε έχει βάση είτε όχι - εξυπηρετεί τον στόχο της για καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων με την βούλα του ΟΗΕ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: