20 Νοεμβρίου, 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 44 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Έρχονται τα 44 δισ. στις 5 Δεκεμβρίου 

Το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της mega δόσης των 44 δισ. ευρώ, θα ανάψει αύριο το Eurogroup και η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, ένα μόλις 24ωρο πριν τη νέα κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, στο Eurogroup της Τρίτης αναμένουν μία πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων ενώ εκτιμούν πως θα συζητηθεί και η μείωση του χρέους και η διετής παράταση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Μετά την πολιτική έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων, οι προτάσεις για τη μείωση του χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια έως τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται αυτό θα δώσει στην Αθήνα χρόνο για να ολοκληρώσει τις τελευταίες προαπαιτούμενες ενέργειες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διεθνείς πιστωτές με τη σειρά τους θα ελέγξουν στις 28 Νοεμβρίου εάν οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν την τελική τους απόφαση στις 3 Δεκεμβρίου. Κατόπιν, η Ελλάδα και η Κομισιόν θα υπογράψουν έναν αναθεωρημένο μνημόνιο κατανόησης στις 4 Δεκεμβρίου με στόχο τα χρήματα να εκταμιευθούν μία ημέρα αργότερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: