13 Αυγούστου, 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.

Σας παραθέτουμε αυτούσια επιστολή που λάβαμε μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου στην Ιστοσελίδα μας από Αγιοταφίτη Ιερομόναχο που αφορά τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο.
Π. ΒΟΙΩΤΟΣ


 Αγαπητοί μου αδελφοί
   
Η υπόθεση του πατριάρχου ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ και της απομακρύνσεως του από τον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων αποτελεί για όλους όσους κατοικούν στην Αγία πόλη Ιερουσαλήμ μια υπόθεση η οποία πλήγωσε τους φύλακες των Παναγίων προσκυνημάτων. 

Δυστυχώς το "Τάγμα των Σπουδαίων (Αγιοταφιτών) μοναχών" δεν είχε τις πνευματικές αντοχές να αντισταθεί στην καταπάτηση κάθε ιερού και οσίου που είχε σαν αποτέλεσμα την αντικανονική και παράνομη απομάκρυνση του πατρός και πατριάρχου ημών ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ. Καταλαβαίνω πως όλα αυτά που γράφονται να σας φαίνονται εξωπραγματικά, να μην μπορείτε να πιστέψετε πως κληρικοί φυλάκισαν και κρατούν φυλακισμένο τον πατριάρχη τους, μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο ένα κράτος να ανέχεται μια τέτοια εξωφρενική κατάσταση. Και όμως όλα αυτά δυστυχώς είναι αλήθεια. Και αν θέλετε να διαπιστώσετε την αλήθεια αυτή ελάτε στην Αγία Πόλη και ζητείστε να δείτε τον πατριάρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σας πουν ότι πέθανε!!! 

Ο πατριάρχης Ειρηναίος είναι φυλακισμένος, αυτό το γνωρίζουμε όλοι εδώ, γνωρίζουμε ποιοι έχουν τα κλειδιά της φυλακής του, τους πρωτεργάτες της φυλακίσεως του, το γεγονός ότι δεν του προσφέρεται φαγητό. Αλοίμονο  αν αυτός ο άνθρωπος αρρωστήσει, κανείς δεν θα μπορέσει να το μάθει και κανένας γιατρός δεν θα μπορέσει να τον πλησιάσει για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Και να θέλει ο πατριάρχης ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ να βγει από τη φυλακή του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα το κράτος του Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη περί ανθρώπινων δικαιωμάτων και έτσι κανένας διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να επέμβει υπέρ του πατριάρχου Ειρηναίου. Γιατί οι τοπικές αρχές δεν επεμβαίνουν παρά τις καταγγελίες αυτό παραμένει άγνωστο. Ίσως δεν τους ενδιαφέρει. Δυστυχώς στην υπόθεση του πατριάρχου ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ δεν είναι η δική του προσωπικότητα που απαξιώνεται, αλλά η δική μας ως Αγιοταφιτών. 

Δυστυχώς σταθήκαμε ανάξιοι της κλήσεως μας να υπηρετήσουμε τα Πανάγια Προσκυνήματα, σταθήκαμε ανυπάκοοι στον πατριάρχη που εξελέγη με κανονικές ψήφους και εν αγίω Πνεύματι, όσο για τα "μαθήματα κανονικού δικαίου" που διαβάσαμε παραπάνω θέλουμε ταπεινά να σημειώσουμε πως οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι θεωρητικές αρχές, αλλά θεόπνευστες αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων. Μην τους λοιδορείτε λοιπόν, γιατί με αυτό τον τρόπο, άθελά σας θέλουμε να πιστεύουμε, λοιδορείτε το αγ. Πνεύμα και τους αγίους Πατέρες που τους θέσπισαν. 

Η Εκκλησία πορεύθηκε τόσους αιώνες ακολουθώντας τους, ακόμα και αν υπήρξαν προκαθήμενοι που τους απαξίωσαν. Εσείς μακρυά από εδώ γνωρίζετε ελάχιστα και ίσως καλύτερα.
   
Παρακαλώ προσευχηθείτε να διορθώσουμε το κακό που κάναμε και ο Πανάγιος Τάφος να μας συγχωρέσει για όσα ήθελημένα ή αθέλητα κάναμε και για όσα εξακολουθούμε να ανεχόμαστε κατά του πατριάρχου ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.
   
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: