18 Αυγούστου, 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

 Έναν 63χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στην Καβάλα, μετά την καταγγελία ανήλικης ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά για τρία χρόνια. Το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε το κορίτσι, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της. Ο 63χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
   
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δροσιά, στην Χαλκίδα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
  
 Έκκληση για ανασύσταση των υπηρεσιών της και στήριξη του έργου της αξιολόγησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών έχει σταματήσει, απευθύνει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας (ΑΔΙΠ) με την εφετινή έκθεση της. Πηγές από το υπουργείο Παιδείας χαρακτήριζαν «μη θέμα» της έκθεση της ΑΔΙΠ και διαβεβαίωναν ότι η θέση του παραιτηθέντος πρόεδρου της Αρχής θα καλυφθεί έως τα τέλη του μήνα.
  
 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών, οι οποίοι απήγαγαν 54χρονο μέσα από την επιχείρησή του στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στις παρυφές της λίμνης Υλίκης.
   
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.

Κόσμος

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) θα συναντηθούν εκτάκτως στις 24 Αυγούστου, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις του Ισημερινού με τη Βρετανία, λόγω Τζούλιαν Ασάνζ. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε η κυβέρνηση του Ισημερινού στον Οργανισμό.
   
Εξοπλισμένοι με καρέκλες, οδοντόβουρτσες και... υπομονή, εκατοντάδες λάτρεις της ποπ σταρ Lady Gaga περίμεναν έως και τέσσερις ημέρες στην ουρά για να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία που θα δώσει στο Ριο ντε Ζανέιρο το Νοέμβριο.
   
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ, σπεύδει να καθησυχάσει τους εσωτερικούς μετανάστες από τα βορειoανατολικά της χώρας ότι είναι ασφαλείς, τη στιγμή που εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τη Βομβάη, τη Μπάνγκαλορ και άλλες πόλεις στα νότια της χώρας φοβούμενοι ότι απειλούνται με αντίποινα από μουσουλμάνους. Αφορμή για τις φήμες για «πογκρόμ» στάθηκαν τα επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων στο κρατίδιο του Ασάμ, στα βορειοανατολικά, ανάμεσα σε ντόπιους και μουσουλμάνους που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες άτομα.
  
 Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τα συγκλονιστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε ορυχείο λευκόχρυσου στα βορειοδυτικά της χώρας όταν δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο και άνοιξαν πυρ κατά απεργών μεταλλωρύχων. Ο Τζέικομπ Ζούμα χαρακτήρισε «τραγικούς» τους θανάτους των 34 εργατών σε δήλωσή του που μεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Νοτίου Αφρικής.
   
Μακρά προδιαγράφεται η παραμονή του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, το «σπίτι» του ιδρυτή του WikiLeaks τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς δεν διαφαίνεται σύντομα στον ορίζοντα η άρση του διπλωματικού αδιεξόδου παρά τις δηλώσεις της Βρετανίας ότι επιθυμεί «φιλική λύση» στη διαμάχη που ξέσπασε με τον Ισημερινό μετά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Το WikiLeaks έχει προαναγγείλει δημόσια δήλωση του Ασάνζ έξω από το κτίριο της πρεσβείας την Κυριακή, αλλά για κάτι τέτοιο θα πρέπει να ρισκάρει τη σύλληψη από τη βρετανική αστυνομία...

Οικονομία

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στο βόρειο τμήμα της Αργεντινής όπου βρίσκονται σημαντικοί σιτοβολώνες ενισχύουν τις προσδοκίες για αύξηση της παραγωγής και μείωσης της τιμής των τροφίμων. Και αυτό διότι η πιθανή αύξηση των εξαγωγών από το νότιο ημισφαίριο θα καλύψει το κενό που προκαλείται από την ξηρασία στις ΗΠΑ και το οποίο εκτίναξε τις τιμές των σιτηρών.
   
Στο κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ πλησιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα που επικαλείται το Reuters. Ο αξιωματούχος μίλησε για καλή πορεία των συζητήσεων, λέγοντας πως έχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα σε ύψος 10,8 δισ. ευρώ -χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει για ποιες περικοπές πρόκειται.
   
Τα ενθαρρυντικά νέα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και το οικονομικό κλίμα στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση την Παρασκευή στη Γουόλ Στριτ, ωθώντας τις μετοχές σε νέα άνοδο. Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν σε υψηλό 13 μηνών, καθώς την Παρασκευή βελτίωσαν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών καταγράφοντας τα καλύτερο εβδομαδιαίο ράλι της επταετίας.

Αθλητισμός

 Παίκτης της Έβερτον θεωρεί τον Κέβιν Μιραλάς το αγγλικό Sky Sports, σύμφωνα με ρεπορτάζ του οποίου ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την αγγλική ομάδα στα 6 εκατ. λίρες (7,6 εκατ. ευρώ) με τον παίκτη να βρίσκεται εντός των επόμενων 48 ωρών στην Αγγλία για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.
   
Το ενδιαφέρον των τριών επενδυτών για εμπλοκή τους στα διοικητικά της ΑΕΚ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε στο επίσημο σάιτ της. Παράλληλα ενημερώνει ότι την Τρίτη θα γίνει έκτακτο ΔΣ προκειμένου να εγκριθεί η άδεια για την πραγματοποίηση οικονομικού και νομικού ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες στον όμιλο επιχειρηματιών μετέχει κι ο Δημήτρης Βιντιάδης, γιος του εφοπλιστή Βασίλη Βιντιάδη, καθώς και μια επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο.

Την Παρασκευή 31/8 θα διεξαχθεί το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ εξαιτίας της πραγματοποίησης στο Στάδιο της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers στις 4 Σεπτεμβρίου.

         
         
         
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: