07 Αυγούστου, 2012

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΟΣ.



Με λαμπρότητα ξεκίνησαν από χθες οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικάνορα το θαυματουργό, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης της Καστοριάς.  

Στον πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Βασιλείου και του οικείου Επισκόπου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Πριν την Ακολουθία του Εσπερινού, στην είσοδο του Ναού υποδέχθηκαν οι Αρχιερείς και πλήθος κόσμου την κάρα της Οσίας Σοφίας της εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας ασκησάσης, την οποία μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς η γερόντισσα της Ιεράς Μονή Ευφραιμία και η συνοδεία της.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε στον Άγιο Νικάνορα και στον τρόπο που βάδισε και Αυτός, όπως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. "Εμπιστεύθηκαν τον Θεό και ομοίασαν μαζί Του. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς".

Και κατέληξε λέγοντας πως "στις δύσκολες μέρες μας, πρέπει να αποκτήσουμε δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα. Και θα το καταφέρουμε μόνο αν εμπιστευθούμε τον Θεό μας και δείξουμε αγάπη και συμπόνια στον συνάνθρωπό μας."

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγιου Νικάνορος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκησάσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: