23 Αυγούστου, 2012

ΠΕΔΙΟ ΩΜΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ Η ΘΡΑΚΗ.

Πότε θα βάλουμε φρένο στο απροκάλυπτο δούλεμα;

Να μας εξηγήσει ο υπουργός των Εξωτερικών την διαφορά «ιδιωτικής»κι «επίσημης» επίσκεψης των Τούρκων αξιωματούχων... Κάποιοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν αφήνοντας με προσχήματα να αλωνίζουν στην Θράκη και την μειονότητα οι περίεργοι μουσαφίρηδες Πως νοείται η ιδιωτική επίσκεψη ενός Τούρκου αξιωματούχου όπως επί του προκειμένου του Τούρκου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογάν; Με το να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε υψηλόβαθμος επισκέπτης από την Τουρκία στο γνωστό προπαγανδιστικό δρομολόγιο ξεκινώντας την επίσκεψή του στον ψευδομουφτή απαξιώνοντας τις αρχές της χώρας, συνεχίζοντας στο χώρο της καταργημένης «τουρκικής «νεολαίας και ολοκληρώνοντας με ...προσκύνημα στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Μέσα σε όλα αυτά  επισκέψεις σε χωριά, δείπνα ιφτάρ οργανωμένα και μαζικά με κόσμο προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις στα τουρκικά από τοπικούς αιρετούς της μειονότητας και σώου όπως η επίσκεψη συνοδεία του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν στον Ήφαιστο στο σπίτι του υπέρβαρου Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά όπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος ενδιαφέρθηκε για την αερομεταφορά του στην Τουρκία.

Οι κάμερες και οι 100 άνθρωποι συνοδεία του συνωστίσθηκαν στην αυλή του φτωχικού σπιτιού στον Ήφαιστο εξασφαλίζοντας ένα πλάνο στο θέμα που γράφει και πουλάει. Το αν μετά η οικογένεια πλάνταξε στο κλάμα γιατί δεν ήθελαν την παραμικρή μετακίνηση, δεν το είδε κανείς. «Εγώ θέλω τον Στυλιανίδη, έλεγε ο άνθρωπος που δεν είχε ιδέα τι του οργάνωσε ο Έλληνας βουλευτής του κοινοβουλίου Αχμέτ Χατζηοσμάν επιδιώκοντας ναρθεί σε επαφή με τον Τούρκο υπουργό Υγείας για Έλληνα υπήκοο... «Θέλω την σύνταξή μου που σταμάτησε λόγω του επανελέγχου που κάνει το ΙΚΑ», εν όψει της αναθεώρησης που γίνεταικαι των φρικτών αποκαλύψεων απάτης και πληρωμών συντάξεων σε μη δικαιούχους που ήδη έχουν αποβιώσει προσθέτουμε εμείς. Για την περίπτωσή του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος,  η εφημερίδα μας πρώτη είχε το σχετικό ρεπορτάζ στις 6-6-2012, ένα θέμα που αμέσως μετά έκανε τον γύρο των μίντια και το πρόβληματου συμπολίτη μας προβλήθηκε δεόντως, ενώ είναι κάτι που θα λυθεί μόνο από ελληνικής πλευράς και χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση ανάμειξης κάποιου Τούρκου υπουργού. Αυτό ήταν θα έλεγεκαι ο πιο αδαής. Περιμέναμε τον Τούρκο αντιπρόεδρο να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Έλεος!

Ας μαζέψει τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες υπηκόους του από την πρωτεύουσα και τις μεγάλες πόλεις και τα εκαστομμύρια στα βάθη της Ανατολίας που δεν απολαμβάνουν  ούτε το 1/10 της καθημερινότητας του Σιαχίν Μουσταφά και μετά να δείξει την γαλαντομία του. Παρεπιπτόντως έχουμε και μια μάνα με τέσσερα παιδιά στο βαγόνι του ΟΣΕ, στον δρόμο, να δει κι αυτή την περίπτωση, γράφει καλύτερα, αφού αφορά χριστιανή...Θα πρέπει όμως ο κ. Αβραμόπουλος σαν υπουργός των Εξωτερικών ή ο κ. Δημήτρης Σταμάτης υπουργός Επικρατείας που ξέρουν τον χώρο και το τί παίζεται να μας εξηγήσουν τι διαφορά υπάρχει  μεταξύ των «ιδιωτικών» επισκέψεων και των «επισήμων» που γίνονται στην Θράκη όταν το μόνο που συμβαίνει είναι να παρακάμπτονται οι επίσημες αρχές και οι κύριοι αυτοί ακολουθούν ένα πρόγραμμα  τόνωσης της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας. Δεν έκαναν κανένα μπάνιο στην θάλλασσα, δεν πήγαν σε μουσεία, αρχαιότητες της περιοχής, γιατί προφανώς μόνο αυτός δεν ήταν ο σκοπός τους.

Πότε λοιπόν θα βάλουμε φρένο στο απροκάλυπτο δούλεμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: