17 Αυγούστου, 2012

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι καινούργια. Όμως ένας οικονομολόγος, ο Πολ Ντέι είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα και μάλιστα... τον επόμενο μήνα. Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Ντέι, ο οποίος είναι κορυφαίος αναλυτής των Market Securities, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη θέλει την επιτυχία του ευρώ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι περιλαμβάνει απαραίτητα την Ελλάδα.

«Οι αριθμοί απλά δεν βγαίνουν», υποστηρίζει ο κ. Ντέι, ο οποίος προεξοφλεί ότι τον Σεπτέμβριο, οπότε η Γερμανία θα επικυρώσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), η Ελλάδα θα τεθεί εκτός ευρώ, με την Ιταλία και την Ισπανία να ζητούν επισήμως βοήθεια. Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο φιλοξενεί και δηλώσεις του Τζέρεμι Κουκ, κορυφαίου οικονομολόγου στο World First, ο οποίος εκτιμά ότι η πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου σε διάστημα από 12 ως 18 μήνες είναι άνω του 70%.

Λαφαζάνης: Η χρεοκοπία είναι όπλο στα χέρια
των αδυνάτων - ΝΔ: Ντροπή!

Εντονη διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ την τελευταία να χαρακτηρίζει «ντροπή» τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλαδή ότι «η χρεοκοπία είναι όπλο στα χέρια των αδυνάτων» και ότι δεν πρέπει να την «εμφανίζουμε ως μπαμπούλα». Ο κ. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιοσταθμό ALPHA 989, ανέφερε πως «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα».

Οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την άμεση έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως ο κ. Λαφαζάνης «εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας». «Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε αποκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη», συνεχίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: