17 Αυγούστου, 2012

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ 300.000 ΕΩΣ 400.000 € ΑΤΟΚΑ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ.


Εμείς δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τον Σεβασμιώτατο ούτε να ευτελίσουμε την αναξιότητά του για να μην μας θεωρήσει εμπαθείς προς το πρόσωπό του παρόλο που μας τονίζει πολλές φορές ότι δεν ιδρώνει το αυτί του. Επειδή όμως αυτός δεν καταπίνει καλαπόδια όπως λέει θα έπρεπε πρώτα να αναρτήσει στο blog του τις εισπράξεις από την ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει για να αποδείξει ότι όντως έχει οικονομικό πρόβλημα με τα Γηροκομεία. Και εξηγούμαι:  

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ GRAND RESORT ΗOTEL

Θα έπρεπε ο κ. Αμβρόσιος να γνωρίζει το «Όποιος  σκανδαλίζει έναν από τους αγαθούς και ταπεινούς, που πιστεύουν σε μένα, είναι προτιμότερο για αυτόν να κρεμαστεί στον τράχηλο του, μυλόπετρα από εκείνες που γυρίζει ο όνος (γαϊδούρι) στο μύλο και να καταποντιστεί στο πέλαγος».

Αγαπητοί Επισκέπται του Ιστολογίου

Η Μητρόπολη Καλαβρύτων και ο μητροπολίτης Αμβρόσιος με το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Σήμαντρον», ή όπως πολλοί το αποκαλούν το «Μέγα Σπήλαιο Resort», αφού στην περιοχή που ανεγέρθη η χλιδάτη μονάδα υπήρχε μοναστηριακός οικισμός και μετόχι της ιστορικής Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Ο μοναστηριακός οικισμός, τα πέτρινα σπίτια που με πολύ μεράκι είχαν κτίσει πριν από πολλά χρόνια μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στη θέση Μετόχι (ονομασία που προήλθε από το μετόχι που υπήρχε εκεί) για να ξαποστάζουν μετά τις σκληρές γεωργικές εργασίες, μετατράπηκαν με επίσης πολύ μεράκι και περισσότερο χρήμα σε υπερπολυτελή δωμάτια με κόστος διανυκτέρευσης 102,5 ευρώ και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Εμπνευστής της μεγάλης αυτής επένδυσης, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, η επιχειρηματική δεινότητα του οποίου έχει προκαλέσει το θαυμασμό φίλων και αντιπάλων του.

Μόλις 167 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στο χωριό Ελαιώνας Διακοφτού στη θέση Μετόχι, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιούργησε έναν «επίγειο» παράδεισο για πιστούς (με φουσκωμένα πορτοφόλια), που σπεύδουν να απολαύσουν τις ομορφιές και τις υπηρεσίες του «Σήμαντρον». Ο Αμβρόσιος το είπε και το έκανε. Υπήρχαν αντιδράσεις, «ομηρικές» μάχες μεταξύ μηχανικών, κατοίκων της περιοχής και μοναχών για την ανέγερση αυτής της ξενοδοχειακής μονάδος. Οι τελευταίοι μάλιστα αντιδρούσαν στην αναπαλαίωση των κελιών της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, των κελιών που χρησιμοποιούσαν όταν πήγαιναν στην περιοχή Μετόχι για να καλλιεργήσουν τα αμπέλια και να κάνουν διάφορες γεωργικές εργασίες. Ο Αμβρόσιος κίνησε όμως γη και ουρανό πείθοντας υπουργούς και επιχειρηματίες για τη χρησιμότητα του έργου και έτσι το έργο ενισχύθηκε από τα κονδύλια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με ποσοστά 25% για την κατασκευή του νέου κτιρίου και 45% για την αναπαλαίωση των μισοκατεστραμμένων κτιρίων. Αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του μητροπολίτη ήταν μέσα σε τέσσερα χρόνια να δημιουργηθεί το «Σήμαντρον». Ενα πολυτελέστατο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με σουίτες, πισίνες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Το ξενοδοχείο, που κόστισε περίπου 4.000.000 ευρώ κατασκεύασε η εταιρεία «Μετόχι Α.Ε.», δημιουργός της οποίας είναι ο ίδιος μητροπολίτης και μάλιστα έχει ήδη φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας show biz και όχι μόνο. Οπως διαφημίζει το σχετικό site στο Διαδίκτυο (με πληροφορίες στα αγγλικά και στα ελληνικά), «μόλις 350 μέτρα από τη μαγευτική παραλία του χωριού, με θέα τον ορεινό όγκο του Χελμού και μέσα σε ένα κατάφυτο κτήμα 50 στρεμμάτων με ελαιώνες, πορτοκαλεώνες, κυπαρίσσια και πλατάνια, το «Σήμαντρον» αποτελεί χώρο αυθεντικής φιλοξενίας και απαράμιλλης αισθητικής. Πλήρες πακέτο για γάμους με χλιδάτες σουίτες, πισίνα και συνεδριακά κέντρα Για να κατασκευαστεί το πολυτελέστατο ξενοδοχείο αναπαλαιώθηκαν τα κελιά των μοναχών (που βρίσκονται στη θέση Μετόχι) της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, καθώς κάτοικοι αλλά και ιερωμένοι απειλούσαν θεούς και δαίμονες να μην πειράξει κανείς το μοναστηριακό χώρο. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, όμως, όπως φάνηκε δεν φοβήθηκε κανέναν. Εδωσε στο ξενοδοχείο το όνομα «Σήμαντρον», 

Ετσι, υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν στο χώρο, δημιουργώντας ένα γοητευτικό και συνάμα γαλήνιο σκηνικό για τον επισκέπτη. Ο αρχιτέκτονας μετέτρεψε, ακόμη, το παλιό ελαιοτριβείο των μοναχών σε ένα εστιατόριο σύγχρονων προδιαγραφών. Το «Σήμαντρον» διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές παρουσιάσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις καθώς είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά μαγεύει τους εκλεκτούς πελάτες είναι η τεράστια πισίνα, 6,5x13,5 μέτρα, στην οποία δίπλα δίνονται γαμήλιες εκδηλώσεις και οργανώνονται διάφορα event. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο «Σήμαντρον» καθώς προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα. Διαθέτει εκκλησάκι για το μυστήριο, πισίνα για τη δεξίωση ενώ το ζευγάρι μπορεί να διαμένει σε μια από τις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου!

 102,5 ευρώ το μονόκλινο και 155 ευρώ το δίκλινο

Και τα 42 δωμάτια (δυναμικότητας 108 κλινών) είναι σουίτες που έχουν τηλεόραση, βιβλιοθήκη, Ιντερνετ και 24ωρο ρουμ σέρβις. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα μεγάλη κάβα κρασιών, παραδοσιακό πρωινό, δυνατότητα χορτοφαγικού μενού, μπαρ, μπουτίκ με παραδοσιακά προϊόντα, σύνδεση με την παραλία του Ελαιώνα με ηλεκτρικά αμαξίδια, βιολογικό κήπο και φάρμα με ζώα... Και όλα αυτά σε λογικές τιμές... Σύμφωνα με τους υπευθύνους το μονόκλινο δωμάτιο κοστίζει μόνο 102,5 ευρώ και το δίκλινο 155 ευρώ. Βέβαια η τιμή αναβαίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και την εποχή.

ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ Ο «ΑΓΙΟΣ» ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ BUSSINESS; ΗΜΑΡΤΟΝ π. ΑΜΒΡΟΣΙΕ.


ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

 «Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,

Εις την Επαρχία μας λειτουργούν αποδοτικώς από είκοσι και πέντε ετών περίπου, δύο Γηροκομεία και μία αυτοτελής Μονάς περιθάλψεως χρονίως πασχόντων αδελφών μας. Προστατεύονται και περιθάλπονται εκατόν είκοσι (120) πρόσωπα, άνδρες και γυναίκες, εργάζονται δε ως διοικητικό, νοσηλευτικό κλπ. προσωπικό περί τους εξήκοντα (60) εργαζομένους, επί πλέον δε αριθμούνται οι εθελοντικώς παρέχοντες τας υπηρεσίας των. Με την βοήθεια του Κυρίου μας όλα έβαιναν καλώς μέχρι πρότινος, ότε -φευ- εξαντλήθηκαν όλα τα χρηματικά διαθέσιμα του Ταμείου μας.

• Οι Οργανισμοί Ο.Γ.Α., Ι.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι της 31.07.2012 μας οφείλουν το υπέρογκο ποσό των 1.460.507 €! Ημείς εν τω μεταξύ, αναζητήσαντες άτοκα δάνεια είτε από τους πιστούς μας (μικροποσά), είτε από φορείς, εξαντλήσαμε πλέον και την δυνατότητα αυτήν! Συνάψαντες άτοκα δάνεια 350.000 € περίπου, κατορθώσαμε να εξοφλήσομε τας υποχρεώσεις μας μέχρις τέλους του μηνός Ιουλίου. Τώρα πλέον αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο από 1ης Σεπτεμβρίου ε.ε. να θέσουμε εκτός λειτουργίας τα Γηροκομεία μας ελλείψει πόρων. Η χθεσινή ειδησεογραφία, καθ' ην ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, συναντηθείς μεθ' Υμών, Μακαριώτατε, διαβεβαίωσε, ότι «οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα ιδρύματα αυτά (ενν. τα προνοιακά) θα εκπληρωθούν, βέβαια με πίστωση χρόνου», τον οποίον όμως χρόνο δεν προσδιόρισε, μας προκάλεσε μέγιστη ανησυχία!

Ημείς έχουμε ήδη ανακοινώσει στο προσωπικό των Ιδρυμάτων μας, ότι εάν εντός του τρέχοντος μηνός Αυγούστου δεν λάβουμε από τον ΕΟΠΥΥ έστω και ένα μέρος των οφειλομένων χρημάτων, τότε από 1ης Σεπτεμβρίου τα Γηροκομεία μας θα αναστείλουν την λειτουργία των. Προκειμένου, λοιπόν, να λάβουμε πίστωση τινα χρόνου, έως ότου δηλ. εισπράξουμε από τον ΕΟΠΥΥ τα οφειλόμενα, απευθυνόμεθα προς Υμάς ικετευτικώς και εκλιπαρούμε την αγάπη Σας, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι, δια την εκχώρηση προς την καθ' Ημάς Ιερά Μητρόπολη ενός ατόκου δανείου ύψους 400.000 ή έστω 300.000 €, ώστε να δυνηθώμεν να εκπληρώσουμε τας τρεχούσης φύσεως υποχρεώσεις μας και ούτω να μη αναστείλουμε την λειτουργία των Ιδρυμάτων μας. Βοηθήσατε ημίν!

Σας ικετεύομεν!

Είσθε η εσχάτη ημών ελπίς.

Επί δε τούτοις διατελούμε ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
 
Απορία του Ιστολογίου.
Πως ικετεύει και εκλιπαρεί σήμερα ο Κ.Α την Δ.Ι.Σ. όταν αυτός απαντά υβριστικά για την Σύνοδο και τον Πρόεδρό της σε διάφορα e-mail; Υπάρχουν στοιχεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: