06 Απριλίου, 2012

TO ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "AΠΟΣΤΟΛΗ" ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5/4/2012).

Τα εγκαίνια του δεύτερου Κοινωνικού Παντοπωλείου της φιλανθρωπικής εταιρείας “Αποστολή” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και άλλων επισήμων.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τέλεσε τον αγιασμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιουργήθηκε από την «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και θα λειτουργεί με την συνεχή υποστήριξη της Ι. Αρχιεπισκοπής Κύπρου. 


«Στο πρόσωπο σας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον λαό της Κύπρου» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στον κ. Χρυσόστομο. «Η παρουσία σας», πρόσθεσε, «μας γεμίζει αισιοδοξία. Σε αυτές τις ώρες της κρίσης δεν αναρωτιόμαστε το γιατί αλλά το τι πρέπει να κάνουμε» τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν φανταζόταν κανείς «ότι θα ζούσαμε αυτή την ανταπόδοση της αγάπης των Κυπρίων αδελφών στην βοήθεια που πρόσφερε στο παρελθόν η Ελλάδα». «Ο λαός μας σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ένας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου στην ομιλία του σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «πέρα από τις προσφορές του κυπριακού λαού και η Εκκλησία του θα ανοίξει το βαλάντιό της και θα συμπαρασταθεί ως το τέλος». Ευχαρίστησε δε τους ανθρώπους της «Αποστολής» για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και τον Δήμαρχο Καλλιθέας για την βοήθεια που προσέφερε στην υλοποίηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Αποστολή” κ. Κων/νος Δήμτσας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος, όπως είπε, «στέκεται ως στοργικός πατέρας στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες» και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που εμπνεύστηκε όλη αυτή την προσπάθεια και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίησή του.

Καταλήγοντας ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην Κύπρο και την Ελλάδα, τις οποίες, όπως ανέφερε, τις νοιώθει ως μία χώρα, μία πατρίδα, έναν λαό. «Δικαιώνονται οι λαοί», υπογράμμισε, «που πιστεύουν στην τελική δικαίωση, που αντιστέκονται και αγωνίζονται για την τελική δικαίωση. Η δικαίωση και η ελευθερία δεν χαρίζονται σε λαούς που ζητιανεύουν, με αναξιοπρέπεια και δουλικότητα, τα δίκαια τους. Τα «ναι» είναι πάντα εύκολα για εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα ή αναστολές να περικόψουν τα δίκαια και τα δικαιώματά τους. Είναι, όμως, τα δύσκολα και αξιοπρεπή «όχι». Και σημείωσε: «Είναι η συνετή στάση και η υπεύθυνη αντίσταση, που συντηρούν και ενισχύουν την ελπίδα της δικαίωσης και την πίστη στην αναστολή καλύτερων ημερών».

«Δεν χρειάζονται η Ελλάδα και η Κύπρος ούτε κηδεμόνες, ούτε προστάτες, ούτε επιτηρητές, ούτε ρυθμιστές» είπε ο κ. Δήμτσας. «Ο δικός μας λαός, ο ελληνικός και φιλότιμος είναι και εργατικός. Αν πιστέψει στις δυνάμεις του και το Θεό μπορεί να έχει την τύχη στα χέρια του. Οι καλύτερες ημέρες για την Κύπρο και την Ελλάδα, θα έλθουν. Θα έλθουν, με την ενότητα και την ομοψυχία των λαών μας. Των λαών μας που αξίζουν μιας καλύτερης τύχης και που δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον» κατέληξε. 


Τέλος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κων/νος Ασκούνης στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο κ. Χρυσόστομο και την Εκκλησία της Κύπρου για τη βοήθεια και την υποστήριξη που προσφέρουν στον ελληνικό λαό, κάνοντας λόγο για «ένα σπουδαίο έργο, με σπουδαίους συμβολισμούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: