21 Απριλίου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος βρίσκεται, από την Τρίτη στην Ρώμη για σειρά συναντήσεων με την ιταλική κυβέρνηση και το Βατικανό. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Στις επαφές του θα θέσει το θέμα της απαγόρευσης των κατοχικών αρχών προς τον Χωρεπίσκοπο της Καρπασίας να μεταβαίνει ανεμπόδιστα στην επισκοπή του για τις ποιμαντικές ανάγκες του εγκλωβισμένου ποιμνίου του. Επίσης, θα θέσει το θέμα της διάσωσης των ναών στα κατεχόμενα, της ελευθερίας στη λατρεία και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μακαριώτατος εσυναντήθη  με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Ντομινίκ Μαμπερντίν, ενώ  σήμερα Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Καρδινάλιο Τ. Περτόνε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε επίσης με τον Ιταλό υπουργό Ανδρέα Ρικάρτι, τον πρόεδρο της οργάνωσης του Αγίου Αιγιδίου και άλλους παράγοντες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Εξάλλου, έφτασε στον ΥΠΕΞ της Αγίας Έδρας επιστολή της Κυπρίας ΥΠΕΞ Ερατώς Μαρκουλή, ενώ περίπου 50 βουλευτές υπέβαλαν ερώτηση στον Ιταλό ΥΠΕΞ για το θέμα του Χωρεπισκόπου Καρπασίας και τα εμπόδια των τουρκιών αρχών προς τους Ελληνοκυπρίους να συντηρήσουν τις εκκλησίες τους και να ασκούν ανεμπόδιστα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα .


Δεν υπάρχουν σχόλια: