14 Απριλίου, 2012

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ



Με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προσέφερε περισσότερους από 10 τόνους με τρόφιμα σε ιδρύματα, συλλόγους, Ενοριακά Κέντρα Ναών και στα κοινωνικά παντοπωλεία του Οργανισμού κατά την περίοδο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο σπίτι», που υλοποιεί η «Αποστολή», η διανομή έγινε μέσω των 87 ενοριακών Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα δέματα περιείχαν ξηρά τροφή (ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ρύζι, αλεύρι, σάλτσα, κ.ά.).

Η "Αποστολή" εφοδίασε ακόμη με ποσότητες τροφίμων τα 2 Κοινωνικά Παντοπωλεία της, που λειτουργούν στον Ταύρο και στην Καλλιθέα για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 400 οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

"Οι εντολές του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου", επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κων/νος Δήμτσας, "είναι να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στον κόσμο που έχει ανάγκη και υποφέρει. Όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, στην «Αποστολή» υπηρετούμε αυτό το σκοπό. Προσπαθούμε να υλοποιούμε το όραμα του Αρχιεπισκόπου μας για ν΄αλλάξει η ζωή μας".

"Οι μέρες είναι δύσκολες. Η καθημερινή βιοπάλη δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στις περισσότερες οικογένειες. Οι άνεργοι πληθαίνουν και η αβεβαιότητα κυριαρχεί πια σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Στα συσσίτια μας οι ανάγκες διογκώνονται, κάθε πολίτης αυτής της χώρας απογοητεύεται καθημερινά από νέες πιέσεις, νέα μέτρα που δυσχεραίνουν πιο πολύ τη θέση του αλλά και την επιβίωση της οικογένειας του" σημείωσε ο κ. Δήμτσας.

"Η «Αποστολή» έρχεται ν΄ανακουφίσει και να ελαφρύνει το φορτίο αυτό, να υπηρετήσει ανάγκες και να ικανοποιήσει προσδοκίες. Άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή της να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες όπου ο κάθε συνάνθρωπος μας να βρίσκει καταφύγιο, χαρά, βοήθεια και ανακούφιση" πρόσθεσε.

Και κατέληξε: "Συνεχίζουμε ακούραστοι, με δυναμική και ζήλο τις ανθρωπιστικές μας παρεμβάσεις διατηρώντας την ελπίδα και την πίστη σε όλους μας ότι η Εκκλησία θα είναι δίπλα σε όποιον την χρειάζεται και θέλει να βρεθεί στην αγκαλιά της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: