24 Απριλίου, 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.


Ελλάδα

Στο στόχαστρο των Anonymous βρέθηκαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ΤΕΙ Καβάλας και το Δημοτολόγιο Καρδίτσας. Οι κυβερνοεπιθέσεις σημειώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά έγιναν γνωστές χθες, 23 Απριλίου. Οι χάκερ υπέκλεψαν οικονομικά στοιχεία εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση για εγγυοδοσία από το Δημόσιο, προσωπικά δεδομένα από δημοτολόγια και αρχεία σπουδών, ακόμη και έγγραφα της γενικής διεύθυνσης θησαυροφυλακίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων.

Συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος, αφιερωμένη στην «προστασία της Δημοκρατίας και των θεσμών» σχεδιάζει για την Παρασκευή 4 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση συζητήθηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας στην Ιπποκράτους και όπως αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει «επιθετικά» με στόχο να κάνει ένα δυναμικό φινάλε στην προεκλογική εκστρατεία. Θα έχει προηγηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αυτήν την Κυριακή, ενώ μια μέρα πριν στην Τρίπολη και την Πάτρα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Δεσκάτη Γρεβενών. Σύμφωνα, δε, με τον δήμαρχο Νίκο Μίγκο, που μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή ήταν αίτημα του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου της Δεσκάτης Γρεβενών. Ο δήμαρχος δήλωσε χαρούμενος που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

Πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον χώρο της Δικαιοσύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάζεται σήμερα, Τρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου βρίσκονται ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος. Σήμερα ανακοινώνεται και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Με ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 4 Μαΐου, και ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσανατολίζεται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κόσμος

Τον αεροπορικό βομβαρδισμό από το Σουδάν περιοχής στα σύνορα του Νοτίου Σουδάν καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, καλώντας την κυβέρνηση του Σουδάν να «σταματήσει όλες τις επιθετικές ενέργειες άμεσα». Ο ΓΓ του ΟΗΕ τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση» στη συνοριακή διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, υποσχέθηκε να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με τη Βόρειο Κορέα, παρά την δυσαρέσκεια που επικρατεί σε Σεούλ, Τόκιο και σε χώρες της Δύσης για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Πεκίνο εξέφρασε διαμαρτυρίες για την κίνηση της Βορείου Κορέας.

Η εκεχειρία που τέθηκε σε εφαρμογή την 12η Απριλίου στη Συρία είναι «ατελής» και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζουν «να διαπράττονται με ατιμωρησία», ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη την Δευτέρα, καθώς ακτιβιστές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 24 άτομα σκοτώθηκαν στη χώρα.

Οι πολίτες της Καλιφόρνια θα κληθούν τον Νοέμβριο να αποφασίσουν εάν επιθυμούν την κατάργηση της θανατικής ποινής που ισχύει στην Πολιτεία. Η απόφαση ελήφθη, μετά από την συγκέντρωση 500.000 υπογραφών που στήριζε σχετική πρόταση.

Οι πόρτες των ευρωπαίων ηγετών που αρνήθηκαν να τον δεχτούν «θα αρχίσουν ίσως να μισανοίγουν μεταξύ των δυο γύρων των εκλογών», εκτίμησε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησης στα δυτικά της χώρας.

Ζήτησε δε την ψήφο των πολιτών για να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο: «θα έχουμε τότε συμμάχους που σήμερα είναι σιωπηλοί, αλλά τελικά μοιράζονται τη βούληση μας», κατέληξε.

Οικονομία

Μία νέα εθελούσια έξοδο περίπου 2.000 εργαζομένων φαίνεται ότι σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ, αξιοποιώντας πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Στόχος φέρεται να είναι η άμεση αποχώρηση 200 εργαζομένων που έχουν ήδη κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, καθώς και άλλων 1.500 εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στην κατοχύρωση.

Χωρίς ύπαρξη συγκεκριμένων όρων, και όχι προφορικών δεσμεύσεων για χρηματοδότηση των δημόσιων έργων, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος δεν θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση, τονίζει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπίρτζης, σε επιστολές του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών.

Στα 2,5 δισ. ευρώ τοποθετούν οι πρώτες εκτιμήσεις των διοικήσεων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών τα κεφάλαια που θα πρέπει να αναζητήσουν στην αγορά, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 10% των κεφαλαιακών αναγκών για την επαναφορά των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας στα ελάχιστα επιτρεπτά όρια.

Αθλητισμός

Με γκολ του Σαντιάγκο Καθόρλα η Μάλαγα απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στην Παμπλόνα από την Οσασούνα και την έθεσε εκτός «μάχης» για την 4άδα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρά τα δύο δοκάρια που είχαν, έμειναν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της εξόδου στο Champions League, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 35ης ημέρας της Primera Division.

Όλα έτοιμα είναι στη Βαρκελώνη για την ρεβάνς του ημιτελικού ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι με τους Άγγλους να έχουν μικρό προβάδισμα από τη νίκη τους με 1-0 στο Λονδίνο. Αυτό, ωστόσο, δεν πτοεί τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δήλωσε ότι οι Καταλανοί είναι αυτοί που θα προκριθούν στον τελικό του Champions League στο Μόναχο. Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να περιοριστεί η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» και τόνισε ότι η Τσέλσι θα ψάξει το γκολ στην Βαρκελώνη.

Υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας προσφέρει η UEFA στους Έλληνες επιχειρηματίες που θα θελήσουν να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση του Euro 2012 με τη δουλειά, αλλά κυρίως την άνεση και τις παροχές του προγράμματος εταιρικής φιλοξενίας του UEFA EURO 2012 Club Prestige.



Δεν υπάρχουν σχόλια: