26 Απριλίου, 2012

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Ανεπίσημη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Κατά την παραμονή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης  κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις από το παρελθόν, παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως γνωρίζουμε, εξήρε την στήριξη της Περιφέρειας για τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητρόπολης Νεαπόλεως και άκουσε τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα να του ανακοινώνει ότι την προσεχή Παρασκευή θα εγκριθεί από τη Μητροπολιτική Επιτροπή  η Προγραμματική Σύμβαση με τη Μητρόπολη της Νεάπολης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Φίλυρο, σε έκταση που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας του παρουσίασε στον Μακαριώτατο, το σχέδιο κατασκευής της Μονάδας, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί 99 ηλικιωμένους και αποτελεί ένα ακόμη έργο της Μητρόπολης μετά το ξενώνα φιλοξενίας συγγενών καρκινοπαθών που λειτουργεί στον Εύοσμο, το οποίο θα φέρει την προσωπική υπογραφή του Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Κατά την επίσκεψη – αστραπή στην Βόρειο Ελλάδα ο Μακαριώτατος επεσκέφθηκε τον Μητροπολίτη  Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και εσυζήτησαν σχετικά για την διεύρυνση της συνεργασίας του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε που ανήκει στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. 

Οι διασταυρωμένες πληροφορίες μας λένε, ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αναχωρώντας από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού ο Μακαριώτατος μετά από τη συνέντευξη που παρεχώρησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε στον Αρχιεπίσκοπο πως ότι χρειαστεί από τον Τηλεοπτικό Σταθμό είναι στη διάθεσή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: