01 Απριλίου, 2012

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


H «Φωνή της Ελλάδας» ενώνει όλους τους Απόδημους Έλληνες και στις πέντε ηπείρους σε ένα κοινό στόχο. Γίνεται φωνή αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται. Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 22:00, παγκόσμιο ραδιομαραθώνιο μέσω των συχνοτήτων της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία δύο κοινωνικών φαρμακείων, στο Σύνταγμα και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Τα φαρμακεία αυτά θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν συμπατριώτες μας που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες(άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι), οι οποίες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις 09:00, όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συνδέονται με τη «Φωνή της Ελλάδας». Στο ραδιοθάλαμό της θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα απευθύνει μήνυμα προς τον Ελληνισμό της Διασποράς. Στη διάρκεια του ραδιομαραθώνιου θα υπάρξουν παρεμβάσεις προσωπικοτήτων της Ομογένειας, εκπροσώπων των συλλογικών της οργάνων, φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό και φιλελλήνων.

Ο ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Θα ακολουθήσει συναυλία (20:00 – 22:00) στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία ακροατών και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Επίσης, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες, Καλλιόπη Βέττα, Γιώτα Νέγκα, Κυριακή Σπανού οι συνθέτες Γιάννης Ιωάννου, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Νίκος Οικονομίδης και οι μουσικοί Τάσος Ζαφειρίου, μπουζούκι, Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, ούτι, Κώστας Παπαγεωργίου, ηλεκτρική κιθάρα, Νίκος Μανίκας, κρουστά και Ιωάννα Πάλλα, ακορντεόν.

Τη συναυλία θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της «Φωνής της Ελλάδας», Έλενα Καραγιάννη και Νατάσα Βησσαρίωνος. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από τη Φωνή της Ελλάδας το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία webtv στο www.ert.gr/webtv.

Οι προσφορές των πολιτών γίνονται στην Εθνική Τράπεζα και στους ακόλουθους λογαριασμούς:

Για την Ελλάδα, Αριθ. Λογαριασμού: 14654403519

Για το εξωτερικό, Αριθ. Λογαριασμού: ΙΒΑΝ: GR 2101101460000014654403519

Aποδέκτης Ι.Α.Α. (Κοινωνικό Φαρμακείο)


Δεν υπάρχουν σχόλια: