23 Απριλίου, 2012

ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ 350 ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.


Γεύμα αγάπης και αξιοπρέπειας διοργανώθηκε εχθές για 350 συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και σιτίζονται μέσω της Εκκλησίας, στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Καποτά στην Πάρνηθα.

Το γεύμα παρετέθη με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών Αθηναγόρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ.Ζιαζιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ Ι.Σπανολιός, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ.Μάξιμος Παπαγιάννης, ο κ.Κωστής Δήμτσας, Διευθυντής της ΜΚΟ της Ι.Αρχιεπισκοπής, «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μόλις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε στον χώρο της εκδηλώσεως, πολύ κοντά εκεί όπου βρίσκονται οι αποθήκες που έχουν παραχωρηθεί στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», έσπευσε να ευλογήσει και να χαιρετήσει όλους εκείνους για τους οποίους παρετέθη το γεύμα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας που ενορίες της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι.Μητροπόλεων Ιλίου, Νέας Σμύρνης και Καισαριανής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τις 900 εθελόντριες των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής και όλους εκείνους που συνδράμουν στο έργο των ενοριακών φιλόπτωχων, τον Αρχηγό του ΓΕΣ, τα επιτελικά στελέχη του Στρατού και ιδιαιτέρως τους στρατευσίμους που βοήθησαν στην οργάνωση του γεύματος,  τον ΣΚΑΪ και ιδιαιτέρως τους Ι.Σπανολιό, Α.Πορτοσάλτε και Ν.Παπαχρήστου για την προσπάθεια που γίνεται μέσα από το «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ» για την συγκέντρωση τροφίμων καθώς επίσης και όλο το δυναμικό του Σταθμού που εργάζεται για τον σκοπό αυτό.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι πρέπει να κρατηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και ευχήθηκε το επόμενο τραπέζι να βρει την πατρίδα και τον λαό σε καλύτερη κατάσταση.

Κατά την αναχώρησή τους, για τις ενορίες τους, και οι 350 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη παρέλαβαν ένα μικρό δέμα με τρόφιμα από τις ποσότητες που έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ και της Εκκλησίας, "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", και τα οποία είχε ετοιμάσει η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: