22 Δεκεμβρίου, 2011

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

 
Το χώρο διανομής των συσσιτίων της φιλανθρωπικής εταιρείας "Aποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και αντιπροσωπεία των παικτών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. Μαζί με τους κ. κ. Τάκη Φύσσα (τεχνικό διευθυντή) Λ. Βόκολο (βοηθό προπονητή), και Κ. Χαλκιά, Στ. Καπίνο, Γ.  Ζαραδούκα, Γ. Μανιάτη και Γρ. Μάκο (παίκτες) ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σ. Πιλάβιος και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ "Aποστολή" κ. Κ. Δήμτσας.

Στη διαδικασία του συσσιτίου, που οργανώνει καθημερινά η φιλανθρωπική εταιρία «Αποστολή», συμμετείχαν ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Κώστας Χαλκιάς, Στέφανος Καπίνο, Γιάννης Ζαραδούκας, Γιάννης Μανιάτης και Γρηγόρης Μάκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πιλάβιος δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την επίσημη μπάλα της Εθνικής στο EURO 2012.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε στο μήνυμά του: «Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι συγκλονιστικές. Αισθάνομαι πικραμένος όταν βλέπω συνανθρώπους μας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.»

«Είναι ημέρες γιορτής και χαράς, αλλά μας κατακλύζουν συναισθήματα λύπης. Η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να βοηθήσει τον πάσχοντα άνθρωπο και θα συνεχίσει να το πράττει. Ευχαριστώ τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, που με την παρουσία τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης ο Μακαριώτατος, τόνισε: «Ευχαριστώ και τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Πιλάβιο, για την ευαισθησία του. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα μας το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και προσωπική υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

«Είναι εξαιρετικό το έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατος και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εμείς ήρθαμε εδώ με τα παιδιά της Εθνικής για να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ, καλά Χριστούγεννα σε όλους», υπογράμμισε ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος.

Από την πλευρά των διεθνών, ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε: «Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη. Εμείς προσφέρουμε απλώς ηθική συμπαράσταση αυτές τις μέρες στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι να γίνει παράδειγμα για όλους το έργο της Εκκλησίας, καθώς βλέπουμε δίπλα μας να υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης. Η ΕΠΟ και εμείς, οι παίκτες της Εθνικής, ξέρουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας».