16 Δεκεμβρίου, 2011

ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ευλόγησε σήμερα τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ). Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μετέβη στην έδρα της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα, έξω από την Λευκωσία, ευχήθηκε στον διοικητή, τους αξιωματικούς , υπαξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ να έχουν δύναμη από το Θεό, για το καλό της πατρίδας και της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τέλεσε τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων ανδρών της ΕΛΔΥΚ, που υπερασπίστηκαν την Κύπρο, κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και κατέθεσε σε ένδειξη τιμής δάφνινο στεφάνι.
Παρόντες ήταν ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου, τα μέλη της συνοδείας του κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και Κύπριοι Ιεράρχες.

Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ ξενάγησε τον κ. Ιερώνυμο στο Στρατιωτικό Μουσείο της Δύναμης.
Στο βιβλίο επισκεπτών ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε: «Η διαβεβαίωση του αντιστράτηγου Σωτήρη Σταυριανάκου είναι η ανακεφαλαίωση της ιστορίας και του αγώνος ¨Εδώ είναι Ελλάδα».

Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τον σεβασμό και την αγάπη όλων των στελεχών της. Ο συνταγματάρχης Κεβεντζίδης επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών πλακέτα με το έμβλημα της ΕΛΔΥΚ, στην οποία απεικονίζονται δαφνοστεφανωμένες Ελλάδα και Κύπρος και ένα χαρακτικό του μνημείου για τους 56 νεκρούς και 49 αγνοουμένους της ΕΛΔΥΚ.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον διοικητή ως ενθύμιο, μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου στην Ακρόπολη των Αθηνών.