15 Δεκεμβρίου, 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

 
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: 
"Ηρθε η ώρα να πούμε τέλος 
στην κατοχή της Κύπρου"


Ηρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ‘τέλος στην κατοχή της Κύπρου’, είπε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος. Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε πως ''εδώ στην Κύπρο υπάρχει έντονη η προσωποποίηση της υποκρισίας''.

 ''Πολλά δάκρυα κροκοδείλια, αλλά και φωνές ακούγονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις και στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα Ηνωμένα Εθνη, όλοι - και δήθεν πολιτισμένοι λαοί - κάνουν πως δεν ακούνε και πως δεν καταλαβαίνουν. 

"Ηρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί τέλος στην κατοχή της Κύπρου", τόνισε. Κατά τη συνάντηση τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε ''χαρά και συγκίνηση για την αρχοντική φιλοξενία και την αγάπη του Μακαριότατου και των άλλων αγίων Αρχιερέων από προχθές''.  ''Ο Μακαριότατος είχε την καλοσύνη να έρθει μαζί μας και να επισκεφθούμε τον κ. Πρόεδρο με τον οποίον ανταλλάξαμε απόψεις και για τα θέματα μας στην Ελλάδα και για τα θέματα μας στην Κύπρο'', κατέληξε.