04 Δεκεμβρίου, 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Romfea.gr

 
Απάντηση στα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για δήθεν αναζήτηση από την Εκκλησία της Ελλάδος επενδυτών στη Ρωσία και για υποτιθέμενες επαφές «εκπροσώπων του Αρχιεπισκόπου» με τον Πατριάρχη Μόσχας και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες του Πατριαρχείου Μόσχας, δίνει μέσω της Romfea.gr ο διευθυντής του Γραφείου της Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης. Σε ερώτημα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ο κ. Κονιδάρης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ο Μακαριώτατος ουδένα εκπρόσωπο του ιδίου ή της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε στη Ρωσία για επίσημες ή ανεπίσημες επαφές και διαβουλεύσεις είτε με το Πατριαρχείο Μόσχας, είτε με υποψήφιους... επενδυτές».

Έκανε μάλιστα λόγο και για «ιστορίες για... αγρίους».

Η Romfea.gr επικοινώνησε με το γραφείο του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου και οι συνεργάτες του δήλωναν έκπληκτοι για τα όσα ακούγονται, γράφονται και κυκλοφορούν, τονίζοντας πως ο Μητροπολίτης όλη την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στα γραφεία της Μητρόπολης στα Σπάτα. Ο κ. Κονιδάρης ερωτώμενος για το ταξίδι του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ στη Ρωσία, τόνισε πως βρέθηκε εκεί προ ημερών μαζί με τον Διευθυντή του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αχαίας κ. Αθανάσιο και συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στις εργασίες συνεδρίου με θέμα τις διώξεις των Χριστιανών, παρουσιάζοντας και σχετικές εισηγήσεις.