23 Νοεμβρίου, 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 
Τα εγκαίνια του κέντρου βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ, τέλεσε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η ΕΛΕΠΑΠ στα 74 χρόνια λειτουργίας της, με 6 κέντρα πανελλαδικά και 220 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατάφερε σήμερα με την βοήθεια επίσημων χορηγών και πολλών άλλων ατόμων, να τελέσει τα εγκαίνια του νέου κέντρου βρεφών. Να σημειώσουμε ότι η ΕΛΕΠΑΠ αγκαλιάζει σε ετήσια βάση, πάνω από 1600 παιδιά με αναπηρία.

Στον λόγο της η Πρόεδρος του Δ.Σ ΕΛΕΠΑΠ κα Μαριάννα Μόσχου ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία αλλά και την υποστήριξη τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και πολλούς χορηγούς καθώς και τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας προς τους παρευρισκομένους είπε «Έχω να πω μόνο μια πρόταση του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους ‘Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει’ η αγάπη δεν χάνει ποτέ την αξία της. Αν κάποιος δώσει όλη του την περιουσία για φιλανθρωπία και δεν το κάνει με αγάπη αλλά με άλλα συμφέροντα τότε δεν ωφελείται πουθενά»

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στη σημερινή αρρώστια που έχει η κοινωνία σημείωσε : «Αυτή είναι η αρρώστια της εποχής φύγαμε από την ιερή αγάπη για να φτάσουμε στην εκμετάλλευση του ενός από τον άλλον»

Υπογραμμίζοντας το έργο και την προσπάθεια που γίνετε στην ΕΛΕΠΑΠ τόνισε «Βλέπω αυτήν εδώ την προσπάθεια που αρχίζει από τα μικρά παιδιά, τις μικρές εικόνες του Χριστού και συγχαίρω τους ανθρώπους και τους χορηγούς που βοηθήσανε στο έργο αυτό, είναι πια καιρός που πρέπει να ανοίξουν τα σεντούκια τους αυτοί που έχουν και να δώσουν σ αυτούς που δεν έχουν»

«Σε αυτά τα πλαίσια βοηθάει με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της η Αρχιεπισκοπή, είναι μια όαση εδώ σήμερα και μαζί θα βοηθήσουμε να γίνουν περισσότερες κάνοντας ένα βήμα με αγάπη ο Θεός θα κάνει δέκα» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους νέους χώρους του κέντρου