19 Νοεμβρίου, 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΤΟΥ

 
Επίσκεψη στα σχολεία των Οινοφύτων πραγματοποίησε προχθές Παρασκευή 18-11-2011 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, υποσχόμενος στους καθηγητές και μαθητές την καθιέρωση της βράβευσης του καλύτερου σε βαθμούς μαθητή από κάθε τάξη και την προοπτική της περαιτέρω βοήθειας του στις σπουδές του στην παραπάνω εκπαιδευτική βαθμίδα.

"...Δεν σημαίνει ότι αυτός που είναι καλύτερος μαθητής είναι και καλύτερο παιδί, αλλά θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο ανταγωνιστικότητας" ξεκαθάρισε ο Μακαριώτατος στα παιδιά, ενώ ζήτησε από τους καθηγητές να κάνουν γνωστό στην εκκλησία τις περιπτώσεις παιδιών που έχουν ανάγκη από οικονομική ή άλλη στήριξη, "...χωρίς όμως να πλήττεται η αξιοπρέπεια τους" τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε στους διευθυντές των σχολείων τον 1ο τόμο του βιβλίου του "Χριστιανική Βοιωτία" Ο Μακαριώτατος έχοντας δίπλα του τον π. Συμεών τον σύστησε στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως στα παιδιά, που τους παρότρυνε να πηγαίνουν κάθε Σάββατο στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και να συζητάνε μαζί του κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί.

Εξάλλου ο π. Συμεών θα είναι και ο σύνδεσμος των κατοίκων της περιοχής με τον Αρχιεπίσκοπο που θα μαθαίνει απ΄αυτόν τα προβλήματα που απασχολούν το ποίμνιο του. Πρώτο επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ακολουθούμενος από μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πένυ Κατσίμπρα, Ρούλα Λεβαντή και Ευαγγελίας Μπλατσιώτη και του Γυμνασίου Σταμάτη Ράπτη, Αλεξάνδρας Νίκα, Αδαμαντίας Λιάπη - Ματθαίου και Σοφία Λιάπη.

Στο Λύκειο εκτός του Διευθυντού κ. Πέτρου Δημητρίου, τον υποδέχτηκε και ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Βλάχος.