15 Νοεμβρίου, 2011

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Α.ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Αναφορικά με την εκλογή του Μητροπολίτη Κυρηνείας, η πρώτη φάση θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου 2011 από τις 8.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και από τις 2.00 μ.μ. – 4.00 μ.μ.  σε ειδικά εκλογικά κέντρα, όπου όλοι οι εκτοπισμένοι (πρόσφυγες) που κατάγονται από την Μητροπολιτική Περιφέρεια Κυρηνείας, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, θα μπορούν να ψηφίσουν.

Προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, δημιουργήσαμε εκλογικά κέντρα σε κάθε ελεύθερη επαρχία της Κύπρου και καθορίσαμε τους χώρους ψηφοφορίας σύμφωνα με το Δήμο ή/και την Κοινότητα όπου είναι εγγεγραμμένος ο κάθε ψηφοφόρος για σκοπούς δημοτικών και κοινοτικών εκλογών στην ελεύθερη Κύπρο.

Παραδείγματα:

(α)  Όλοι οι πρόσφυγες από την Εκκλησιαστική Επαρχία Κυρηνείας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους στο Δήμο Λευκωσίας, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Παλλουριωτίσσης.

(β)  Όλοι οι πρόσφυγες από την Εκκλησιαστική Επαρχία Κυρηνείας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους στο Δήμο Αγίου Δομετίου και στο Δήμο Έγκωμης, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη.

(γ)  Όλοι οι πρόσφυγες από την Εκκλησιαστική Επαρχία Κυρηνείας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους των κοινοτήτων Κάτω και Πάνω Δευτερά, Πολιτικό, Πέρα, Επισκοπειό, Ψημολόφου, Εργάτες και Ανάγεια, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς.

Επισυνάπτεται κατάλογος με όλα τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Σε όλα τα εκλογικά κέντρα θα αναρτηθούν από αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 οι κατάλογοι με τους ψηφοφόρους προς ενημέρωση τους, αλλά και για πιθανές ενστάσεις.  Οι ενστάσεις μπορούν να γίνουν στις επόμενες τρεις ημέρες (ήτοι 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2011) σε ειδικό έντυπο, το οποίο θα υπάρχει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.  Λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου 2011, θα γίνονται δεκτές και ενστάσεις οι οποίες θα γίνουν τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Επίσης από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου www.churchofcyprus.org.cy, όπου με την αναγραφή της ταυτότητας και της ημερομηνίας γέννησης τους, θα πληροφορούνται το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν.

Σημειώνουμε ότι τα εκλογικά κέντρα τα οποία επισυνάπτονται, βρίσκονται και στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου