01 Νοεμβρίου, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ. 1/11/2011

 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προ της ενάρξεως της Συνεδρίας, ενώπιον του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, έδωσε την νενομισμένη Διαβεβαίωσή για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Μητροπολίτες για το πρόσφατο ταξίδι του στο Κρατίδιο του Κατάρ. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ, για να συζητηθεί πρόταση για αξιοποίηση συγκεκριμένης εκτάσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ως μία ευκαιρία για την περαιτέρω συζήτηση προς αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με σκοπό πάντοτε την ωφέλεια της Χώρας μας και της Εκκλησίας μας, αφού, όπως και κατ΄ επανάληψιν έχει λεχθεί, τα οποιαδήποτε έσοδα, κάτω από πάντοτε διαφανείς διαδικασίες, να προορίζονται κυρίως για την συμπαράσταση και την ενίσχυση του λαού μας και ιδιαίτερα των ευπαθών συνανθρώπων μας.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου