31 Οκτωβρίου, 2011

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ. Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι"

Με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Μανιάτη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι o Μακαριώτατος  και μεταξύ άλλων συζήτησαν τρόπους συνεργασίας της Εκκλησίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος δήλωσε:

“Είμαστε σε μια εποχή που μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν και πόνο και στενοχώρια, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδίωξή μας, και αυτός ήταν ο σκοπός της συνάντησης με τον κ. Μανιάτη, ήταν η συνεργασία για την κοινωνική και εθνική συνοχή. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τα σχολεία, τους δήμους, τις ενορίες, μέσα από την καθημερινή μας ζωή. Τον ευχαριστώ που είναι κοντά μας, άκουσα τις σκέψεις του και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να υλοποιηθούν πρακτικά πλέον μερικές τέτοιες πρωτοβουλίες”.

Aπό την πλευρά του ο κ. Μανιάτης σημείωσε:

“Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τρόπο ουσιαστικό και ειλικρινή, όπως απαιτούν οι καιροί. Ειδικότερα σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία σύνθετη κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία, είναι επιτακτική ανάγκη, όπως είπε και ο Μακαριώτατος, να υπάρξει η εθνική συνεννόηση και η ενότητα, αυτός ο κοινωνικός ιστός που έχει διαρραγεί πρέπει να επανασυνδεθεί.

Είναι το πρωτεύον, το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα. Βεβαίως όλοι δεν μπορούμε να συμφωνούμε στις εκτιμήσεις μας, όμως εκείνο που πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι πρέπει να απλωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους οικονομικά ασθενέστερους. Εκεί ο ρόλος της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα της Πολιτείας είναι αναντικατάστατος. Θα είμαστε δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο σε ζητήματα που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους κοινωνικά αδύναμους. Στον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας θα αναζητήσουμε τρόπους συνεννόησης και έμπρακτης συνεργασίας”.