28 Οκτωβρίου, 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 
Την Δοξολογία της επετείου του ΟΧΙ τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. 

Εξερχόμενος μετά το τέλος της Δοξολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος για το μήνυμα της σημερινής ημέρας τόνισε: «Πράγματι ένας ιστορικός σταθμός η σημερινή ημέρα, το μήνυμα, μας το έδωσε η ευχή που ακούσαμε στην Δοξολογία, μας είπε ότι αυτοί που μας κατέτρεξαν, καταποντίστηκαν εμείς, δεν καταποντιστήκαμε ανορθωθήκαμε και αναστηθήκαμε, αλλά αυτό έχει όμως μια προϋπόθεση, τον αγώνα.» 

«Επομένως, το ουσιαστικό μήνυμα είναι ότι πρέπει ο καθένας εκεί που βρίσκετε να κάνει αυτόν τον αγώνα που έκαναν και αυτοί οι Πατέρες μας. Και είναι σίγουρο ότι αυτός ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος. Σε ερώτηση, σχετικά με την πολυσυζητημένη επίσκεψη στη χώρα του Κατάρ, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για επόμενα ταξίδια σε άλλες χώρες προς αναζήτηση ενδιαφέροντος και συνεργασίας με την Εκκλησία λέγοντας: 

«Η επίσκεψη μου στο Κατάρ δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό αλλά ήταν μια πρωτοβουλία η οποία ελήφθη εκ μέρους μας και κυρίως εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής ώστε να επισκεφτούμε διάφορες χώρες και διάφορες αγορές για να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει και να δούμε τι θα κάνουμε με την εκκλησιαστική περιουσία μας, όταν μαζέψουμε και από αυτήν την περιοχή και από άλλες περιοχές τα ενδιαφέροντα θα κάνουμε έναν αγώνα άλλης μορφής», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι «εκείνο που θέλω να επαναλάβω είναι ότι εγώ προσωπικά και πιστεύω όλοι οι συνεργάτες μου και οι Αρχιερείς θα κάνουμε ότι το καλύτερο για την Πατρίδα και την Εκκλησία μας».