27 Οκτωβρίου, 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Αγαπητοί υπουργοί,

Φαντάζομαι ότι τώρα που στα υπουργεία σας θα τοποθετηθούν έμπειροι τεχνοκράτες - επίτροποι, κατά την κοινή ελληνική - θα έχετε το θάρρος να διοργανώσετε τελετές παράδοσης - παραλαβής. Το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο. Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων θα λειτουργήσει επ' ωφελεία δική σας αλλά και του λαού:

Πρώτα απ'όλα, θα έχετε μία μοναδική επικοινωνιακή ευκαιρία ώστε να καταδείξετε ποιοι από εδώ και μπρος θα κυβερνούν τη χώρα. Να τους μάθει ο κόσμος για να μην τους μπερδεύει, όταν τους βλέπει στο δρόμο ή στα «τηλεπαράθυρα».

Δεύτερον, με την κίνηση σας αυτή θα πείτε για πρώτη φορά την αλήθεια και μαζί με την ελάφρυνση του χρέους, την οποία τόσο έξυπνα μας πλασάρετε ως ιδανική λύση, θα ελαφρύνετε και τις συνειδήσεις σας. Θα γίνετε κάτι σαν τον Πόντιο Πιλάτο, δηλαδή.

Τρίτον και - για κάποιους - σημαντικότερο, θα έχετε τη δυνατότητα να παραθέσετε μίνι δεξιώσεις με πλούσιους μπουφέδες και άφθονο αλκοόλ, κρατώντας αυτή την τελευταία σας πράξη ως την ωραιότερη ανάμνηση της θητείας σας. Φροντίστε να κρατήσετε, επίσης, ως αναμνηστικό το στιλό ή την πένα με την οποία υπογράψατε την εν είδει ρέκβιεμ απόφαση σας για τη διοργάνωση ενός τέτοιου event και δώστε τη χαρά σε μερικούς συνεργάτες σας να επιλέξουν τις εταιρείες που αναλάβουν τη διεξαγωγή τους.

Κύριοι και κυρίες,

Μας έχετε γεμίσει τον τελευταίο καιρό με δακρύβρεχτες ομιλίες. Μας βομβαρδίζετε με πύρινους λόγους. Εκλιπαρείτε για την ψήφο των βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. «Φουσκώνετε» από περηφάνια, επειδή κατορθώνετε, κάποιοι από εσάς, να «κατεβάσετε» πολιτική πλατφόρμα στο Διαδίκτυο. Αλλά κυρίως τολμάτε! Τολμάτε να διαφωνείτε και ταυτόχρονα να ψηφίζετε. Τολμάτε να δηλώνετε σοσιαλιστές και την ίδια στιγμή να υποστηρίζετε θέσεις που θυμίζουν την εποχή του πρώιμου καπιταλισμού. Τολμάτε να κόπτεσθε, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια σας, για την εθνική μας κυριαρχία, την ώρα που την εκχωρείτε.

Εκείνο που δεν τολμήσατε ποτέ είναι να μας ρωτήσετε. Τώρα ολοκληρώνετε το έργο σας και μας παραδίδετε στα χέρια «συνεταίρων» και δανειστών. Ή, καλύτερα, στους υπαλλήλους τους!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη. Ακόμη κι όταν παίχτηκε το δράμα «έκτη δόση», κανείς μας δεν πίστεψε ότι θα φτάναμε ως εδώ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι πώς θα αφήνατε τους αναπόσπαστους με τα οπίσθια σας υπουργικούς θώκους. Κάναμε πολλές υποθέσεις, αλλά, για να μην οδηγηθούμε στα άκρα, προτιμούσαμε τις εκλογές. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι όντως έκπληξη και μας γεμίζει απογοήτευση...