22 Οκτωβρίου, 2011

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΣΕ ΓΚΕ ΒΑΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

clip_image002

Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα του κόμματός του ο κ. Σηφουνάκης, τον οποίο σημειωτέον εκλέγει ο ελληνικός λαός για να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους εξαπολύει άγρια επίθεση κατά της Εκκλησίας, η οποία να θυμίσουμε ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα, το οποίο ο κ.Σηφουνάκης έχει γράψει «εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του», όπως και όλοι οι βουλευτές μας! Η αιτία του θυμού του δεν είναι άλλη όμως από έναν ιερέα ο οποίος τόλμησε να καταγγείλει τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου. Να σημειώσουμε ότι ο κ.Σηφουνάκης δεν καταγγέλλει τον συγκεκριμένο ιερέα ως ψεύτη αλλά τον καταγγέλλει επειδή τόλμησε να μιλήσει.

Όσο για τη γνωστή καραμέλα των πολλών εξόδων των ιερέων, αφού δεν σας κάνει η Εκκλησία γιατί είναι πολυέξοδη κύριε Σηφουνάκη να της δώσετε διαζύγιο. Μόνο που θα είναι λίγο ακριβό γιατί της φάγατε σχεδόν όλη την προίκα και θα πρέπει να πληρώσετε πολλά…Αν πάλι δεν θέλετε να πληρώσετε να προσφύγετε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…αλλά να ξέρετε ότι αυτά λειτουργούν με άλλο σύστημα και η Εκκλησία θα βγει σίγουρα κερδισμένη!Και αφού εσεις ξέρετε να ζείτε χριστιανικά να πάρετε να ταίσετε και όλους τους λαθρομετανάστες που φροντίζει η Εκκλησία καθώς και όλους τους άνεργους Έλληνες.

Πάντως να θυμάστε ότι η Εκκλησία υπήρχε πριν από εσάς και θα υπάρχει και μετά από εσάς, δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για εμάς! Κρατήστε λοιπόν τις απειλές για τον εαυτό σας και να παρακαλάτε να μην γευθείτε τη μήνη του έλληνα πολίτη όταν ξυπνήσει μια μέρα από το λήθαργο στον οποίο τον ρίξατε! Ο κ. Σηφουνάκης αγαπητοί φίλοι του Ιστολογίου, δεν είναι από την Λέσβο αλλά είναι βουλευτής στο Αιγαίο. Ο Νίκος Σηφουνάκης είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του ανθρώπου που μπορεί να πει κανείς ότι έχει πολύ "πλούτο" ρε παιδάκι μου. Παντρεμένος με την Δασκαλαντωνάκη που έχει τα γνωστά ξενοδοχεία και τα πολλά χρήματα είναι μάλλον ο Βουλγαράκης του ΠΑΣΟΚ.clip_image004               

Ξενοδοχιακό Συγκρότημα κ. Δασκαλαντωνάκη - Σηφουνάκη

Ο πρώην υπουργός Αιγαίου που είναι γνωστός για θέσεις που πήρε κατά της εκκλησίας(πολλές φορές τον έχουμε ακούσει σε πάνελ) μπήκε στο χρηματιστήριο την καλή εποχή με αγορές μόλις 707 χιλ. δρχ. το 1998 και άλλων 141 εκατ. δρχ. το 1999, ο κ. Σηφουνάκης εμφανίζεται την επόμενη χρονιά να ρευστοποιεί τίτλους αξίας 1,3 δισ. δραχμών. Ο ίδιος δηλώνει αρχικό απόθεμα μετοχών 409 εκατ. δραχμών.

Στο τέλος του 2001 το χαρτοφυλάκιό του εμφανίζεται κενό, ενώ ο... ίδιος και η γνωστή επιχειρηματίας του ξενοδοχειακού κλάδου σύζυγός του Μάρη Δασκαλαντωνάκη φέρονται να αποκόμισαν κέρδη της τάξης των 900 εκατ. δραχμών. Την ίδια ώρα που ο κόσμος καταστρεφόταν κάποιοι βουλευτές μας κέρδιζαν! Δεν λέμε παράνομα.

Αλλά η ουσία είναι ότι κέρδισαν. Αυτά είναι επίσημα στοιχεία. Είναι όμως εικόνα πολιτικών αυτή; Να έχουν βγάλει τόσα χρήματα από το χρηματιστήριο και να μην αποσύρονται από την πολιτική; Για λόγους ευθιξίας; Τόσοι έχασαν χρήματα την βρώμικη-για το χρηματιστήριο-περίοδο.

Ερχόμαστε τέλος σε κάποια επιταγή που αφορά τον κ. Σηφουνάκη και αν θέλει και μπορεί ας απαντήσει.

Το Newsit παρουσίασε την επιταγή που κατέθεσε στις 21/02/2001 ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο ΤΠκΔ. Επίσης παρουσίασε την επιστολή που συνοδεύει την επιταγή και γνωστοποιεί ότι κατατέθηκαν τα χρήματα... ξέσπασε όμως τότε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης Βγενόπουλου με αφορμή τις καταγγελίες του ισχυρού άνδρα της MIG για ποσό που έδωσε στον κ. Σηφουνάκη για την ανάπλαση δάσους. Κύκλοι προκείμενοι στον κ. Βγενόπουλο απάντησαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο οτι τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής είχε δηλώσει:

«Ο κ. Ν. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι δέχτηκε τον κ. Α. Βγενόπουλο στις πυρκαγιές της Σάμου, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε προσκόμισε». Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό στον υφυπουργό και ότι «από εκεί και πέρα εάν παρέδωσε αυτό το ποσό σε άλλους φορείς είναι άλλο ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον του επιχειρηματία, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «κατά την κρίση θα υπάρχει και η ανάλογη ενέργεια». Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Α. Βγενόπουλου για «αστοχίες» της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις κρίσεις και μάλιστα όταν έχουν μια χροιά μιας πολιτικής που δεν μας αφορά». Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Βγενόπουλος τότε άστραψε και βρόντηξε κατά του κ. Σηφουνάκη αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.

«Όταν ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες τότε ή πρέπει να το αποδείξει ή να παραιτηθεί», τόνισε αναφερόμενος στις καταγγελίες του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις υποθέσεις του ΟΤΕ και της Olympic Air και τον κάλεσε «να μας δώσει διαφάνεια για τις δικές του κουμπαριές». "Ας αφήσει ο κ. Πάγκαλος τις κουμπαριές τις δικές μου και ας μας πει για τις δικές του...", είπε χαρακτηριστικά.Το ίδιο σοβαρές οι καταγγελίες Βγενόπουλου για τον Νίκο Σηφουνάκη, τον οποίο χαρακτήρισε βλάξ ή δόλιο.

Όπως είπε, το 2001, μετά τις φωτιές στη Σάμο, επισκέφθηκε τον κ. Σηφουνάκη και του έδωσε ένα ποσό 50 εκατ. δραχμών προκειμένου να φτιάξει ένα δάσος στο νησί. Όταν πέρασε ένα διάστημα τριών μηνών, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό θα χρειαζόταν για να φτιαχτεί το δάσος, ο Νίκος Σηφουνάκης δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Μίλησε για πολιτικούς μουσειακού είδους και επεσήμανε πως αν ο πρωθυπουργός «πιστεύει ότι με Παγκαλοσηφουνάκηδες ότι θα πάει μπροστά κάνει λάθος. Αν θέλει να με κάνει εχθρό του, fine!», είπε.

Ιδού η απόδειξη.

clip_image005

clip_image007

Κλείνοντας μια ερώτηση κ. Σηφουνάκη, αληθεύει ότι ο πεθερός σας είναι ο πρώτος μεγαλοοφειλέτης στη λίστα που απέκρυψε ο κ. Βενιζέλος του ποσού των 660 εκατ. Euro;

Γεια σας προς το παρόν

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ «ΚΟΥΡΕΜΑ»;

 
Η σύνοδος κορυφής της 21ης Ιουλίου με τις αποφάσεις της: Eγγυήθηκε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, χάρη στη μεγάλη επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Εγγυήθηκε, επίσης, τη σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος, με ρευστότητα και κεφάλαια.Επιχείρησε, τέλος, να καταστήσει βιώσιμο το χρέος, με την εθελοντική Συμμετοχή Ιδιωτών (PSI). Προς δικαίωση των αντιρρήσεων του κ. Τρισέ, το PSI δεν πήγε καλά. Από τις τέσσερις εναλλακτικές δυνατότητες συμμετοχής, οι ιδιώτες επέλεξαν τη λιγότερο συμφέρουσα για την Ελλάδα. Ετσι, βρέθηκε η αφορμή για να αρχίσει η αμφισβήτηση των αποφάσεων της συνόδου. Διατυπώθηκαν, λοιπόν, δύο προτάσεις. 

Μία από τον Ν. Σαρκοζί, που εισηγείται τη γενναία επαναγορά ελληνικού χρέους σε τρέχουσες χαμηλές τιμές, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το EFSF ή το ΔΝΤ. Λόγος γίνεται για τα 260 από τα 370 δισ. ευρώ του χρέους, αυτά που κατέχουν ιδιώτες. Παράδειγμα, αν με 50 ευρώ αγοράζονταν ομόλογα με ονομαστική αξία 100, τότε τα 260 δισ. θα μειώνονταν σε 130. Επειδή, όμως, με τις αγορές θα ανέβαιναν οι τιμές, υπολογίζεται ότι η μείωση θα ήταν μικρότερη και το συνολικό χρέος θα έπεφτε στο 120% του ΑΕΠ, περίπου. 

Η δεύτερη διατυπώθηκε από τον ισχυρό παίκτη. Η Αγκ. Μέρκελ εισηγείται ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Είτε (μη εθελοντική) Συμμετοχή Ιδιωτών ονομαστεί είτε «κούρεμα» 50% (ή περισσότερο), πρόκειται για πτώχευση με κοινή απόφαση της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της μετά Τρισέ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με «κούρεμα» 50%, το χρέος θα περικοπεί 130 δισ. (αφού εξαιρούνται τα 110 δισ. που έχουν ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ) και θα μειωθεί στα 240 δισ. ευρώ. Η πρόταση προβλέπει, επίσης, ότι η τρόικα εγγυάται την κεφαλαιακή ενίσχυση του ελληνικού πιστωτικού συστήματος καθώς και την εξυπηρέτηση του χρέους μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές.



Πού οδηγεί η γερμανική πρόταση; 

Πρώτο, στην ενεργοποίηση των CDS. Οσοι στοιχημάτιζαν στην πτώχευση της Ελλάδα θα κερδίσουν το στοίχημα – σε βάρος, κυρίως, των αμερικανικών τραπεζών. 

Δεύτερο, σε νέες ενισχύσεις σε ευρωπαϊκές τράπεζες. 

Τρίτο, σοβαρότερο, διακινδυνεύει τη γενίκευση της κρίσης, αν προκληθεί ανησυχία στις αγορές ότι το ελληνικό παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη και γενικευθούν οι επιθέσεις στα ομόλογα – ίσως και στα ομόλογα του ευρωπαϊκού πυρήνα. 

Ειδικά για την Ελλάδα, συνεπάγεται μείωση του χρέους αλλά με αθέτηση των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας – η οποία θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια. 

Δεύτερο, ενέχει υψηλό ρίσκο, εφόσον δεν υπάρξει σαφής εγγύηση ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα τηρηθεί στο ακέραιο από όλα τα μέρη, χωρίς να συμβεί κάποιο «ατύχημα» – τύπου «PSI».

Τρίτο, επιβάλλει την πάση θυσία επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012, ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Τέταρτο, θα συνοδεύεται από την αμεσότερη και ανελαστική επιτήρηση της τρόικας στη δημοσιονομική προσαρμογή και ειδικά στις μεταρρυθμίσεις, ενδεχομένως με περαιτέρω εκχώρηση κυριαρχίας. Σε αυτήν την περίπτωση, η Βουλή θα κληθεί να εγκρίνει ενδεχόμενη συμφωνία, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Το πολιτικό σύστημα θα υποστεί ισχυρές αναταράξεις. 

Οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στην κρίσιμη σύνοδο της 18ης Οκτωβρίου. Η έκβασή της δεν εξαρτάται μόνο ή κύρια από εμάς. Από την Αθήνα όμως εξαρτάται αν θα πάει στη σύνοδο ενισχυμένη με αποδείξεις εθνικής συνεννόησης, συνεργασίας και γενικής επιστράτευσης δυνάμεων, σε όλα τα επίπεδα. Ή χωρίς αυτές.